Jump to content
MAINOS

Médecins sans frontières - lääkärit ilman rajoja


Guest Student Midwife

Recommended Posts

Guest Student Midwife

Kiinnostuin tuosta järjestöstä ihan muuta kautta - uskokaa tai älkää, mutta neuleblogin välityksellä. Etsin netistä paikkaa, jossa lahjoittaa rahaa MSF:n toimintaan ja huomasin, että Suomessa MSF:llä ei ole paikallistoimistoa. Muilla Pohjoismailla on ja monella muulla Euroopan maalla.

Osaako joku tietävämpi kertoa, onko Suomessa läääreitä, jotka työskentelevät MSF:n kautta ja minkälainen profiili ko. järjestöllä on Suomessa?

edit: löysinkin netistä jonkinverran tietoa, mutta se on useamman vuoden vanhaa. Lisätietoa kaipaisin, jos jollakulla sellaista olisi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

On valtavan kiinnostava järjestö. Heidän lääkäreidensä kanssa toiminut ja tuli sellainen "että tuonne minäkin"-fiilis. Tiedän että Suomestakin lääkäreitä on/ollut, mutten nimiä osaa heittää  ::).

(laitan yv:nä-s-postina, jos löytyy)

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

Etsin netistä paikkaa, jossa lahjoittaa rahaa 

lahjoita "hoitaja ilman rajoja"- järjestölle....--> olen ainoa jäsen ;D

- Ambulanssijuntti -

Link to comment
Share on other sites

On valtavan kiinnostava järjestö. Heidän lääkäreidensä kanssa toiminut ja tuli sellainen "että tuonne minäkin"-fiilis. Tiedän että Suomestakin lääkäreitä on/ollut, mutten nimiä osaa heittää  ;D.

Läkare utan gränser -på svenska.  Nimestään huolimatta toiminnassa on mukana fifty-sixty sairaanhoitajia ja lääkäreitä, myös mm. logistiikan ammattilaisia on mukana jonkun verran. Ja valittiinhan tuossa vähän aikaan sitten Ruotsin pj:ksi sairaanhoitaja. Myös lehdissä ollut kirjoituksia siitä että organisaation nimi tulisi vaihtaa koska se on niin harhaanjohtava, mitä ne lääkärit nyt yksin kentällä tekisivät?

Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen joten suoranaista palkkaa ei saa, lähinnä vuokra, opintolaina tms. pakolliset menot korvataan.

Tossa linkki Ruotsin konttoriin Tukholmassa, taitaa olla lähimpänä Suomea.

http://www.lakareutangranser.se/default.asp?mall=1&ArtikelID=107&UrvKat=11&Kategori=

Siellä on myös tilinro jos haluaa rahallisesti tukea toimintaa.

Link to comment
Share on other sites

Aiiivan hillittömän tyhmä kysymys, mutta ihanko normaalisti ulkomaan tilisiirrot toimii? No olisikos ollut Norjalla (tai ruotsilla tai tanskalla tai) kun sai Visalla maksaa.

Veripalvelu kaipaa kipeästi hengenpelastajia!

Link to comment
Share on other sites

Yleensä ulkomaan pankkisiirroille on oma tilinsä, jossa on kansainvälinen IBAN-koodi. Kulut jotain 26 euroa/pankkisiirto. Näin on ainakin toiminut Ruotsiin, Norjaan ja Irlantiin maksettaessa eli rahayksikölläkään ei ole väliä.

Link to comment
Share on other sites

Yleensä ulkomaan pankkisiirroille on oma tilinsä, jossa on kansainvälinen IBAN-koodi. Kulut jotain 26 euroa/pankkisiirto.

Taitaa olla kuluissa eroja pankkien tai sitten eri maksujen välillä? Ne muutamat IBAN-maksut jotka olen saksanmaalle maksanut on hoitunut ilman kuluja ainakin OP:lla.
Link to comment
Share on other sites

Guest Student Midwife

Tuo kuluton eu-maksu toimii vain kahden euroja käyttävän maan välillä.

Tiedättekö muuten, miksi Ruotsi ei voinut siirtyä käyttämään euroja? Koska silloin silloin Tre Kronorista olisi tullut ungefär trettio cent...

Link to comment
Share on other sites

En ole ollut MSF riveissä, mutta olen tehnyt kentällä yhteistyötä usean MSF 'alaliikkeen' kanssa. Vaikuttavat tehokkailta ja tekninen valmiuskyky näyttää paremmalta kun monilla muilla.

Lahjoitetusta rahasta menee ylivoimaisesti suurin osa avun saajille. Verrattuna eräät suuremmat firmat, joilla kuluu enemmän kerätystä rahasta henkilöstön ylläpitoon ja liikutteluun, asumiseen, päivärahoihin jne.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...