Jump to content
MAINOS

Ensihoidon taso vaihtelee tekijänsä mukaan...?


Ninnu

Recommended Posts

Tuossa joku vuosi sitten suorittelin paikallisella palolaitoksella työharjoitteluani ensihoitoon suuntautuneen lähihoitajan paperit kiikarissa. Kyseisellä laitoksella ei hoitotason spärrää, mutta kaupungin pokat Aarneista-Daaviddeihin kyseinen laitos ajaa.

Köh... tuota taso todellakin vaihteli tekijänsä mukaan varsinkin kakkoslähdössä ja myös ykkösessä kiertävän saku-vuoron takia ( palopuolen miehistöstä joku vuorollaan sakussa yhden vakkari sakulaisen parina)

Sivusta seurailin huippusuorituksia asianmukaisine lääkityksineen ja tarkkoinen anamneeseineen ja toisessa ääripäässä huopa-happi-hana- tyylinen ensihoito. Asianmukaiset koulutustilat Antti-nukkeineen ja kirjallisuuksineen laitoksella kyllä löytyy, mutta sohvalla levytys tuntui maittavan opiskelua paremmin. Sivullisena pääsin myös tutustumaan kirjalliseen kokeeseen jonka taso ei vastannut edes perustason virallista monivalintakysymyskoetta... ( se tietokeen avulla tehtävä, aikaa jotain 20 sek. per kysymys- oisko ollu 80 kysymystä... korjatkaa jos oon väärässä) ööh tuloksena suurimmalla osalla ala-arvoinen.

Tässä ei oo nyt tarkoitus provosoida lähihoitaja-pelastaja välistä painia vaan kuulostella brankkareiden ( ja muidenkin) omia mietteitä asiasta. Varmasti moni siellä laitoksillakin toivoisi päivitystä jo kenties 20-vuotta sitten saatuihin hoito-oppeihin ja tokihan työkokemus on tuonut tietoa lisää, mutta se voi olla ns. "toisenkäden tietoa" joka voi olla väärää... ja valitettavasti koko hoitoala vilisee ihmisiä jotka sen sijaan että myöntäisivät tietämättömyytensä ja kysyisivät neuvoa esittävät asiantuntijaa potilaalle ja työkavereille häpeän(kö)

pelossa...

Elekää nyt sitte ihan hirveesti pillastuko  8)

"You can't be as an tourist in your own life"

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...