Jump to content
MAINOS

Sydänvalvonta


brenda

Recommended Posts

Pohdin tässä akuutin hoitojakson harjoittelupaikkaa. Olisi kiva kuulla jos, jollain on käytännön kokemusta tarkkailuosastosta tai sydänvalvonnasta ja miksei leikkaussalistakin. Etenkin kaksi ensn mainittua kiinnostaa. Minkälaisia potilaita siellä hoidetaan pääasiassa? Mitä opiskelija pääsee tekemään sydänvalvonnassa?huh.gif Kaikki tieto tervetullutta!

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Meikun sydänvalvonnassa hoidetaan pääasiassa infarkti-, rytmihäiriö- ja vajaatoimintapotilaita... Potilaskirjo on välillä aika laaja.. On elvytettyjä, cpap-potilaita (perinteinen cpap ja konecpap), angiopotilaita, yms... Opiskelijat saavat tehdä samoja tehtäviä kuin valmiit sairaanhoitajat, ohjaajan opastuksella ja tietysti kunkin opiskelijan kykyjen ja taitojen mukaan. Että näin täällä.........

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itse olin Kotkan keskussairaalan CCU:ssa, joka on tehon kanssa samoissa tiloissa. CCU on 4-paikkainen, ja siellä hoidettiin liuotettujen potilaiden jatkohoito mida-seurannassa, rytmihäiriöiden tarkkailut, Cpap-hoidot vajaatoiminnan vuoksi.

Opiskelija sai siellä tehdä kyllä käytännössä kaiken perushoidosta iv-lääkityksiin, mutta jakso oli mielestäni jokseenkin tylsä... Nimittäin se rajoittui aika paljon perushoitoon sekä midan seurantaan...

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Meikun CCU on hyvä paikka jos sydänkipeiden hoito kiinnostaa. Toki siellä hoidetaan myös muitakin potilaita johtuen meikun huonosta valvontapaikkatilanteesta.

Meikun CCU on 9 paikkainen osasto, johon potilaat tulevat pääsääntöisesti HUS:n alueelta. Potilaita voi tulla myös kauempaakin, sillä osa sairaanhoitopiireistä on ostanut palveluja HUS:lta.

Tyypillinen potilas on akuutista koronaarisyndroomasta kärsivä, joka tarvitsee päivystyksellistä koronaariangiografiaa. Vajaatoimintapotilaita on paljon, joten CPAP/BiPAP tulevat tutuiksi. On elvytettyjä, vaikeita rytmihäiriöitä (nopeita ja hitaita), ulkoisia ja bipolaaritahdistimia jne jne. Aika moni potilas tulee hoitoon suoraan kotoaan ambulanssin tuomana, CCU:hun otetaan potilaita ilman, että täytyy käydä kääntymässä PPKL:lla.

Potilasvaihtuvuus on suuri, keskimääräinen hoitoaika on n. 1,5 vrk. Kuukaudessa hoidetaan 130 - 150 potilasta. Elvytyksiä on aika paljon, joten sitä pääsee harjoittelemaan. Käytössä on myös runsaasti laitteita joihin ei välttämättä muuten törmää (bipolaaritahdistin, ulkoinen tahdistin, MIDA, joskus S-G-katetri, CV-katetri jne.). Lääkkeiden kanssa pääsee myös touhuamaan ohjaajan kanssa mielin määrin.

Failure is always an option

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...