Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitajan pääsykokeet eri kouluissa


Vieras: Michael Jacksonin Veli

Recommended Posts

Vieras: Michael Jacksonin Veli

Olen jonkin aikaa pyöritellyt mielessä sairaanhoitajaksi kouluttautumista, ja olen kuullut, että joissain kouluissa pääsykokeissa on haastattelut, toisissa ei ja joissain lisäksi ryhmähaastattelut. Miten tämä toimii kun saman kokeen pisteiden pitäisi kelvata useampaan eri kouluun? Vaihteleeko nämä vuosittain?

Toisekseen, miten esivalintakoe toimii? Voiko olla mahdollista, että missaan paikkani kakkosvalintana olevaan maaseudun kouluun koska suoritan esivalintakokeen isomman kaupungin koululle, jonka varsinaiseen pääsykokeeseen pisteet eivät riitä kilpailusta johtuen, mutta samoilla pisteillä olisin päässyt maaseudun kokeisiin?

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Jos kouluuun haluat ja ihan ok kokoiseen ja kivaan kaupunkiinkin niin hae savonlinnaan. Siellä on paikkoja joka vuosi jälkihaussakin. Ei luulisi olevan vaikeuksia päästä.

Esivalintakoe toimii niin että sen tuloksen perustella sinut kutsutaan koululle itse varsinaiseen sisäänpääsy epistolaan. Oletan että tarkoitat tässä yhteydessä SOTELI koetta. Esivalintakoe suoritetaan kotona omalla tietokoneella. Muistaakseni valintakokeen perusteella valitaan nelinkertainen määrä hakijoita koululla haastatteluihin aloituspaikkoihin nähden.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 kuukautta myöhemmin...

Miten on mahdollista, että nykyään valitaan soveltuvuustesteihin netin kautta? Monen nuoren vanhemmat ovat olleet auttamassa (alan henkilöt) soveltuvuustesteissä. Onkohan nyt oikea suunta, valittaessa sairaanhoitajia. Vanhat kunnon soveltyvuuskokeet pitäisi saada takaisin. Saadaanko tällä motivoituneita ja sydämmellisiä sairaanhoitajia. Nyt säästetään aivan väärässä paikassa😐

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Anrinah: Esivalinta koe suoritetaan kotona ennakkomateriaalin pohjalta. Siinä on myös matematiikan, suomen ja englannin kielen  testit. Ennakkomateriaali on noin 100 sivua alan artikkeleita tai tutkimuksia. Kysymykset ovat pikkutarkka. Tämän esivalintakokeen perusteella kutsutaan varsinaiseen valintakokeeseen. Eri kouluilla on eri pistemäärät, jotka riippuvat hakijoiden saavuttamista pistemäärät. Varsinainen valintakoe nollaa esivalintakokeen pisteet, eli kaikki ovat siinä samanarvoisia. Valintakokeessa voi olla erilaisia testejä matematiikasta, päättelykyvystä, kielitaidosta jne. sekä psykologin haastattelu. Valintakoe kestää koko päivän.

Jos et pääse ykkösvalintaasi niin eikö silloin kutsuta kakkosvalintaan? Tätä voisi varmaan kysyä esim. koulun opinto-ohjaajalta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...
Vieras: Metropolia sh-opisk.

Osa kouluista kuuluu samaan valintaryhmään eli samalla kokeella voi hakea useampaan kouluun. Kannattaa ottaa selvää mitkä koulut tekevät yhteistyötä. 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: Metropolia sh-opisk.

Ja noi esivalintakokeet on olleet ihan huijausta. Porukka googlettaa, tekee yhdessä kokeita, kaverit auttaa jne.

Toivottavasti muutetaan pian koko systeemi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...