Jump to content
Sign in to follow this  
Henta

Miksi ja mitä kautta ulkomaille töihin?

Recommended Posts

Henta

Olen varmasti monen muun suomalaisen hoitajan tavoin ajoittain kypsä niin palkkaukseen kuin kohtuuttomalta tuntuvaan työtaakkaan. Kiinnostaisi tietää, mikä teitä muita motivoi tai saa kiinnostumaan muuttamisesta ulkomaille työn perässä? Raha, kevymepi työ, mikä muu? Ruotsi ja Norja tuntuisivat helpoimmilta, kun ovat tuossa lähellä. Olisiko tiedossa firmoja, joista saa suomenkielellä palvelua että saisi hommat käyntiin ja olisi joku suomalainen tuki, vai suositteletteko ennemmin hankkiutumaan töihin jotenkin muuten, kuin rekryfirman kautta? Jos rekryfirman kautta, niin mistä kaikista asioista sellainen oikeasti hyvä firma huolehtii? Ja onko jotain firmoja, jotka kannattaisi jostain syystä kiertää kaukaa? Olen kyllä googlettanut toki, mutta jotenkim vähän nihkeästi mielestäni löytyy suoraa asiaa. Kaipailenkin siis samoissa ajatuksissa pyörivien kollegoiden kokemuksia ja ajatuksia :) ja ihan vaikka vasta miettisit, että olispa kiva lähteä, niin kerro mitä pähkäilet näistä niin jaetaan ajatuksia :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Seagle

Itse olen pohtinut Norjaan lähtöä, tosin vasta ihan ajatuksen tasolla vielä. Eräs kurssikaveri kovasti kehunut, kun siellä ollut töissä. Palkkaus on aivan eri luokkaa, sekä myös työilmapiiri. Tässä vaiheessa suurimpana "esteenä" on itse kieli ja sen osaaminen (tietenkin omistusasunto vähän pistää myöskin lähtöä vastaan, tuolle pitäisi saada jotain käyttöä). Hänen mukaansa kielen kyllä oppisin (tosin hän on syntyjään Ruotsin ruotsalainen, joten hän oppi helposti). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Henta

Itsekin yritin joskus opetella norjaa, mutta kun ei tahdo oikein ruotsikaan sujua niin jäi sitten siihen.. Ruotsin kyllä oppis kun sitä on kuitenkin "joutunut" joskus opiskelemaan. Just auennut sellasen firman kun Dedicaren suomalaiset FB-sivut, siellä on työnhakuilmoitus Ruotsiin (@dedicaresairaanhoitajat). Pitäis vissiin alkaa katsomaan ruotsalaiset sairaalasarjat läpi, oisko niiden suhteen ehdotuksia🤣? Ois helpompaa mitä ihan vaan kirjasta pänttäämällä😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kirsi1976

Ruotsissa /norjassa ainakin rekryfirmat maksaa asunnon sekä matkat..  ingria ab saa ainakin suomeksi kaikki käytännön asiat mutta maksaa huonompaa palkkaa moneen muuhun rekrytointifirmaan verrattuna.. sekä ottaa myöskin asunnosta vuokraa.. facessa suomalaiset sairaanhoitajat ruotsissa ryhmä sekä samanlainen norjaan menijöillä

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Saikkari Ruotsi/Norja

Hakeutuupa sitten Ruotsiin tai Norjaan töihin on hyvä mieltää, että molemmissa maissa potilailla on oikeus saada hoitoa äidinkielellään / skandinaavisella kielellä (ei kuitenkaan suomeksi tai savoksi). Jos Norjaan mielii, on itse ymmärrettävä mitä sinulle norjaksi sanotaan, pystyttävä tekemään työnsä vaarantamatta potilasturvallisuutta siksi ettei ymmärtänyt esim lääkärin määräyksiä. Potilaat yleensä ymmärtävät ruotsin kieltä. Hyvä on myös ymmärtää, että vastuu on suuri, voi olla työvuorossa ainoa sh. Itse olen ollut ainoa sh 120 asukkaan sykehjemissä yöaikaan ja yhteydenottoja legevaktiin oli liki joka vuorossa. Englannin kieltä ei työkielenä käytetä, jollei se ole potilaasta lähtöisin. Ja käytännön asioiden hoidosta; kielellisesti on pystyttävä hoitamaan asiansa paitsi työnantajan niin myös eri viranomaistahojen kanssa (väestörekisteri, verottaja). Älkää lähtekö liian heppoisella kielitaidolla vaan käyttäkää aikaa kielen omaksumiseen. Maitojunalla lähetetään hyvin herkästi kotiin ne, jotka eivät kielen puolesta pärjää. Siihen ei vaikuta vaikka osaisit työsi kuinka hyvin tahansa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...