Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

Fiu

Mieleenpainuvin kokemuksesi hoitoalalla?

Recommended Posts

Fiu

Juteltiin tossa jokinaika sitten työkaverin kanssa hoitoalalla koetuista, mieleenpainuvimmista hetkistä.

Mikä on sinun mieleenpainuvin kokemuksesi hoitoalalta (kokemus voi liittyä opiskeluun, työelämään, jne.)? Tai miksei otsikkoa voisi olla myös "mieleenpainuvimmat kokemuksesi..."  :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kiria kristina

Tuleepa heti mieleen Zurichin aikainen lapsivesiemboliatapaus.

Nuori jugoslavialainen nainen tuli synnyttamaan, lapsi oli hankittu "oleskelupaa varten" ja synnyttaja oli rauhaton. Lapsen sydanaanet eivat olleet illalla enaa priimat ja katilo laittoi synnyttajan kyljelleen sankyyn. Synnyttaja alkoi kramppaamaan, ensimmaisena mieleen tulee taatusti eklampsia katilolle, joten hoitava katilo kutsui lisaa porukkaa ja antoi valiumia.

Paadyimme elvytykseen kaytavalla leikkurin edessa. Sihteeri kutsui apua, mutta anestesia porukka luuli kyseessa olevan tavallisen hatasektion, ei elvytyksen. Anestesiahoitaja, joka tuli nopeasti paikalle, intuboi ja saimme tilanteen "hallintaan". Ennen sektio viiltoa jouduimme elvyttamaan jo uudelleen ja kaiken kaikkiaan synnyttaja elvytettiin poydalla neljaan kertaan ja myohemmin tehollakin.

Lapsi syntyi pulssitta, mutta saimme elintoiminnot kayntiin ja hanet siirrettiin tietty vastasyntyneiden teholle. Synnyttaja alkoi vuotaa. Lopulta sektio muuttui hysterectomiaksi, jotta vuoto saatiin loppumaan. Klinikan proffa kavi leikkurin ovella ja jo silloin julisti diagnoosin lapsivesiembolia. Aiti ja lapsi selvisivat molemmat hengissa. Me olisimmekin olleet hyvin tyytyvaisia itseemme ellemme olisi pitaneet perheeseen jatkossakin yhteytta. Seka aiti etta lapsi olivat "vihanneksia", hapenpuute oli vaurioittanut molempien aivoja.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: C-Vita

Tulee mieleen aina tätä kysyttäessä; kun vietiin kaikenmaailman lääkkeet syönyttä "vakiasiakasta" ea:un. Perille päästiin ja veltto potilas ensiavun sängylle. Lääkärillä oli kai jäänyt unet vähän vähiin, kun ei ekalla yrittämällä letku mennyt. Löi sitten avokämmenellä niin lujaa et katoin että täyttää ihan pahoinpitelyn normit. Potilas heilahti ja saatiin se letkukin sinne..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Janne

n. 5h sitten työpari sai verivirtsat päälleen, ei kuulemma ollut eroottinenkokemus, mutta muistipahan miksi opiskeli 4v.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
krissy

Taisi olla tossa männä viikolla, kun sain 18 vuotisen urani aikana ensimmäistä kertaa pomolta kirjeen jossa kiitettiin hyvästä työstä, työkaveruudesta jne jne ja toivottiin että jatkan ko paikassa pitkään. Meinas mennä sumpit väärään kurkkuun kun sitä luin. Täällä se tosin on tapana aina silloin tällöin kehaista duunaria, mutta näin suomalaisena se oli kylla aika järkytys.  :o

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: heikki

Näitä nyt on varmaan jokaisella ollut yhtä sun toista vastaavaa, mutta mieleen jäi kuitenkin

se yksi iltavuoro kun Erään Pikkupaikkakunnan TK:n pitkäaikaisosastolla olimme opiskelijan kanssa kaksin iltavuorossa työntekijöiden vähyyden vuoksi (itse olinko juuri paperipätevyyden saanut) ja hoitelimme rauhallisesti asiakkaiden iltapesut ja vaipanvaihdot mukavia siinä rupatellen. Kierrokset oli tehty ja aloimme juuri pistämään "puljua kiinni" kun haistoimme tuon tutun ja tuoreen käryn leijailevan yhdestä huoneesta neniimme. :P Vilkaisu huoneeseen, mummot rauhallisessa unessa mutta kun raotimme peitonkulmaa.. Ja kirjaimellisesti sanatarkkaan, ripulia oli päästä varpaisiin, koko sängyn mitalla korviin asti!  :o  angry.png Kello tasan kotiinlähdön aika.

Kokopesu suihkussa, vuoteenlaitto patjaa myöden koska petimuovit olivat rei-illä ja rasvaukset sun muut päälle. Ylitöitähän ei tietenkään tullut paljoa kun kaksin teimme, mutta voitte varmasti kuvitella mitä mielessämme liikkui ammatinvalinnan suhteen sillä hetkellä..!

Ja eihän tälläistä nyt yököille kehdannut jättää, kun vielä toiselta osastolta käyvät kierrot vain tekemässä..

Tsemppiä kaikille!

-h

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
katumus

Nooh...noloin juttuni oli menneinä vuosina, kun olin eräässä yksityisessä vanhusten hoivakodissa kesätöissä kouluaikanani... Olin ollut duunissa noin viikon, kun vietimme iltavuoroa työkavereiden kanssa. Toinen oli jonkin lainen laitosapulainen ja toinen just ekaa päivää oleva lh opiskelija kesätöissä.

Tytöt tulivat alakertaan ja olivat huolissaan eräästä vanhuksesta joka valitteli kovaan ääneen ja piteli rintaansa. Minä kattomaan ja nitrosuihketta suuhun... Ei auta. Soitin ainakin5 kertaa 112:een ennen kuin sieltä vastattiin. Lähettivät lanssin.

Pojat sapuivat paikalle ja ensin totesivat naureskellen vanhuksella olevan ylähengitystieinfektion. Minua nolotti. Soitin lanssin ko. vaivan takia. No kuitenkin tilanne muuttui, kun pojat laittoivat piuhat paikalleen ja kaikki pelit & vermeet. Vanhuksen saturaatiot olivat liiankin alhaiset. Pojat soittivat Medi Helin lääkärille ja saivat ohjeita...

No sitten se noloin tapaus, kun he kysymään onko muuta reittiä alakertaan kuin kapeat jyrkät kierreportaat, joissa oli pyörätuolihissi. Minä tohkeissani vastaamaan ettei muuta tietä ollut. Paikalle saapui muistaakseni 6 palomiestä kantamaan vanhusta alas. Ennen kuin miehet pääsivät portaiden yläpäähän, niin vanhin palomiehistä kysyi, mihin yläkerran ulko-ovi johtaa.

huh.gif

Voi vee, että hävetti, kun tajusin sen reitin ja siitä meni vielä pyörätuolin levyinen liuska etupihalle...

Kivahan tietysti poikia oli katsella, mutta kyllä hävetti.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×