Jump to content
 

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

pekka

YLE uutisoi: "Sairaaloiden paloturvalle moitteita"

Recommended Posts

pekka

"Sairaaloiden paloturvalle moitteita

Sairaaloiden ja vanhainkotien paloturvallisuus saa pelastusviranomaisilta moitteita. Turvallisuusselvitykset ovat usein tekemättä ja vaaratilanteiden ennaltaehkäisyyn suhtaudutaan niskuroiden.

Kun henkilökuntaa on vähennetty ja potilaat ovat yhä vanhempia ja huonokuntoisempia, heitä ei monessakaan paikassa kyettäisi tulipalon sattuessa saamaan tarpeeksi nopeasti turvaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Turvallisuusongelma on myös potilaiden ja tavaroiden pitäminen käytävällä.

Vanhustenhuollossa turvallisuusvaatimukset vielä ymmärretään. Sairaaloissa pelastusviranomaisten ennaltaehkäisevää työtä pidetään lähinnä kalliiden laitteiden tuputtamisena.

Sairaaloiden ja pelastusviranomaisten kiistan taustalla kytee reilu vuoden takainen uusi pelastuslaki. Lain mukaan sairaaloiden tulisi tehdä itse omat pelastautumissuunnitelmansa, jotka palotarkastajat käyvät hyväksymässä.

Suunnitelmia on kitenkin laadittu laiskasti, etenkin vanhoissa laitoksissa, joissa turvallisuuden takaaminen edellyttäisi korjauksia.

Paloviranomaiset ehdottavat ratkaisuksi automaattisten sammutusjärjestelmien asentamista tai henkilöstön lisäämistä.

Sairaalat pitävät vettä suihkuttavia sprinklereitä kuitenkin vaarallisina."

YLE24 Julkaistu 03.10.2005, klo 06.34 

- Mitenkäs on? Oletteko harjoitelleet alkusammutusta tai palolakanan käyttöä? Entä potilasevakuointia? Onko koulutusta ylipäätään järjestetty?  Millaisia suunnitelmia vuodeosastoilla on? Entä leikkaus- tai teho-osastoilla? Onko kokemuksia "oikeista" tilanteista?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Agitated

Juu-u, käsisammuttimen ja palolakanan käyttöä treenataan ainakin meillä vähän väliä. Sellainen tuntuma on, ettei se kumminkaan riitä vaan pitäisi olla myös "käytännön" harjoitusta omalla osastolla!!!

Pelastussuunnitelmat ovat myös ajantasalla mutta siinäkin olisi paljon parannettavaa!!!

Kaikki on siis paperilla kunnossa, mutta....."niinkuin muuallakin"?!  angry.png ;D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Teemu

Oletteko harjoitelleet alkusammutusta tai palolakanan käyttöä? Entä potilasevakuointia? Onko koulutusta ylipäätään järjestetty?  Millaisia suunnitelmia vuodeosastoilla on? Entä leikkaus- tai teho-osastoilla? Onko kokemuksia "oikeista" tilanteista?

Olin leikkurissa palovastaavana ja käytin kaksi kertaa syksyn aamukoulutuksista pelastussuunnitelma läpikäyntiiin sekä evakointilakanan käyttöön. Myöhemmin meikäläisen avustuksella passitettiin koko leikkurin väki, siis laitosapulaiset ja välinehuoltajat kans sammuttelemaan liekkejä brankkareiden avustuksella...

Viime kesänä olin sijaisena ja mulle kuuluin ihan kuten muillekkin sama homma ja siellä käytiin lisäksi automaattisenpaloilmoittimen systeemit läpi kanssa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
pekka

Siinäpä on kiva kesken laparotomian lähteä potilasta evakuoimaan  ;D Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.  Teholla on kanssa aika toivotonta hommaa kovin nopeasti evakuoida kaikkien piuhojen, pillien, hengityskoneen, CVVHDF:n  ja vasoaktiivien kanssa. Toivottovasti ei koskaan tarvitse kokeilla...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Pernasoppa

Siinäpä on kiva kesken laparotomian lähteä potilasta evakuoimaan  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.  Teholla on kanssa aika toivotonta hommaa kovin nopeasti evakuoida kaikkien piuhojen, pillien, hengityskoneen, CVVHDF:n  ja vasoaktiivien kanssa. Toivottovasti ei koskaan tarvitse kokeilla...

Eikös laparotomiassakin oo äkisti pistettävissä parit tikit siihen massuun ja let's menox... Ja koneissa ja pumpuissa on pyörät alla ;D :P :D

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras

Joskus aikoinani, kun tein Ph:n keikkaa, valvoin yksin pitkäaikaisosastolla öitä ja monesti mietin, että mitenkähän tosipaikan tullen jos hätä tulis, lähtis evakuoimaan kahtakymmentä vuodepotilasta sairaalan toisesta kerroksesta portaita pitkin.. onneks mitään sellaista ei oo koskaan sattunut omalle kohdalle mutta kyllä toi riittävä henkilökuntamäärä olis ainaki ihan minimivaatimus... noin muutenkin potilasturvallisuutta ajatellen. Saati sit jos pitää vielä tehopotilaan kaikki pillit,monitorit, respiraattori, tippatornit yms.yms... siinä kun pitää se 3 ihmistä kuitenki olla siirtämässä.. ja saattais se kolmen hengen poppoollekin olla turhan haasteellista vetää portaita alas/ylös näillä vermeillä.. Vaikka teholla miehitys onkin hyvä, tai ainaki parempi (kuin vuodeos.) niin hiki tulee jo ajatellessa k.o tilannetta. Siinä ei hyvät suunnitelmatakaan auta jos väkeä on liian vähän. Toivotaan et nää pohdinnat jää vaan teorian tasolle.  :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
-VF-

Minkäänlaisia pelastussuunnitelmia ei ole, yhtään ei olla harjoiteltu, käytävät täynnä sänkyjä ym. romuja. Näin meillä huolehditaan paloturvallisuudesta. Kun ketään ei tunnu asia oikein kiinnostavan.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
-teme-

Monessa paikassa on varauloskäyntien kohdat "varastoja", kaikki tietää sen vaarallisuuden ja lainvastaisuuden mut kaikki  sinne vaan kamaa roudaa...

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

×