Jump to content
MAINOS

Hoitotyön "kehittämisestä"


Asswiper

Recommended Posts

Hoitoalalla työskentelevillä ihmisillä tuntuu olevan kahdenlaisia motiiveja. Suurin osa kuuluu niihin, jotka tekevät työtä elääkseen, maksaakseen laskunsa, selvitäkseen lainoistaan, ja elättääkseen perheensä. Sen lisäksi hoitoalalla on näitä varakkaita rouvia, joiden toimeentulo ei ole millään tavalla omista tuloista kiinni, vaan he elävät puolisoidensa rahoilla. Nämä ns. "insinöörinrouvat" ovat prosentuaalisesti vähemmistönä, mutta heidän  vaikutuksensa meidän muiden asemaan on hyvin merkittävä, ja vahingollinen.

Nämä puolisoidensa tuloilla toimeentulevat rouvat tekevät hoitotyötä ikään kuin harrastusmielessä, heidän intresseissään ei ole palkkauksen saattaminen työn vaatimustasoa vastaavalle tasolle, vaan he hakevat  harrastuksessaan " uusia haasteita hoitotyön "kehittämisen" nimissä. Sairaanhoitajaliitto lienee ainoa ammattijärjestö joka tarkoituksella kurjistaa oman alansa ihmisten asemaa. Hoitotyön kehittäminen tuntuu olevan työn vaatimusten lisäämistä ilman että samaan aikaan lisättäisiin palkkausta ja resursseja. Tärkeintä tuntuu olevan se, että "insinöörinrouvat" saavat nostetta omalle arvolleen. Tavallisen, oman palkkansa voimin elävän terveydenhuoltoalan työntekijän kannalta työn "muodollisella arvostuksella" ei ole mitään merkitystä. Työn todellinen arvostus mitataan työn palkkauksen mukaan. Olemme hyväksikäytetty ammattikunta, ja nämä "hoitotyön kehittäjät" ovat yksi merkittävä syy siihen, miksi olemme edelleen palkkakuopassa. Ja miettikää jos menisimme lakkoon, luuletteko että nämä ihmiset liittyisivät siihen? Epäilen.

Se, että Florence Nightingale sai jumalalta kutsumuksen tähän työhön vuonna 1837, ei tarkoita sitä että kaikki 2000 luvun hoitajat olisivat valmiita tekemään työtä pelkästä kutsumuksesta. Sitä paitsi kutsumuksella ei elä, se kun ei käy kaupassa maksuvälineenä. Onkin mielestäni äärimmäisen itsekästä kehittää omien intressiensä mukaan sellaista mikä on itselle harrastusta, mutta jonka avulla monen muun täytyy elättää itsensä ja perheensä.

Nämä "harrastelijat" pääsevät alalla näkyville ja vaikutusvaltaisille paikoille muita helpommin, sillä puolison rahoilla eläminen mahdollistaa raskaasta kolmivuorotyöstä poissa olemisen. Harva tavallinen hoitotyöntekijä pärjää, tai ainakaan elättää perhettään pelkän peruspalkan turvin. Vuorolisät ovat monelle meistä ehdoton toimeentulon edellytys. Puolison tuloilla eläjien taas on myös helppo olla välillä kokonaan pois töistä, ja lukea esim. hoitotieteitä. On itsestään selvää että näitä hienostorouvia päätyy prosentuaaliseen määräänsä nähden mielettömästi  esimiestehtäviin, ja niihin elimiin jotka ovat mukana päätöksenteossa, ja joissa olisi tarkoitus ajaa meidän yhteistä etuamme. (esim. TEHY, STAKES, Sairaanhoitajaliitto). Kun meidän alamme näkyvimmillä paikoilla vilisee ihmisiä, joita ei hoitotyön palkkaus kiinnosta tuon taivaallista, ei ole oletettavissa että palkkamme nousisivat.

Alamme kaaottisesta tilanteesta johtuen, esitän haasteen, että jokainen joka hakee terveydenhuoltoalalla johonkin vaikutusvaltaiseen asemaan, tai jokainen joka asettuu ehdokkaaksi seuraavissa TEHY:n vaaleissa (parin vuoden päästä), ilmoittaisi julkisesti puolisonsa tulot, ja omat pääomatulonsa.

Omasta mielestäni hoitotyötä ei tulisi "kehittää" enää yhtään, ennen kuin palkkaus on nostettu asianmukaiselle tasolle. Hoitotieteen tutkimuksessakin voitaisiin välillä tutkia hoitajien työoloja, hoitajien oman hyvinvoinnin huononemista, ja syitä siihen, miksi niin moni haluaa alalta pois. Tällä hetkellä tuntuu että hoitotieteen suurin saavutus on ollut se, että yksilövastuisen hoitotyön malli on ajettu läpi ilman minkäänlaista kritiikkiä, ja tässäkin on menty monessa kohdassa pahasti metsään. Välillä tuntuu että yksilovastuinen hoitotyö tarkoittaa sitä ,että kaiken saa tehdä yksin. Ja väittäisin, että alalta löytyy paljon työyksikköjä joissa vanha tehtävä keskeinenhoitotyön malli toimisi paremmin kuin tämä suurempia resursseja vaativa yksilövastuisuus. Niitä tarvittavia resursseja kun ei ole, eikä ilmeisesti myöskään tule.

1/12800

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Amen  :o

"Ei kuullosta kovin järkevältä", sanoi Kani. "Ei", sanoi Puh nöyrästi. "Ei kuulostakkaan nyt kun sen sanoo. Sitä ennen se kuullosti aivan järkevältä."

"On mahdotonta olla masentunut jos sinulla on ilmapallo."

-Nalle Puh

Link to comment
Share on other sites

Hyvin pitkälti kuin minun suustani kirjoitettu. Hienoa.

Ottakaa selvää (tulevan) siippanne tulotasosta ajoissa jotta osaatte arvioida kuinka vakavasti teidän tulee/tarvitsee suhtautua omaan urakehitykseenne.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Ottakaa selvää (tulevan) siippanne tulotasosta ajoissa jotta osaatte arvioida kuinka vakavasti teidän tulee/tarvitsee suhtautua omaan urakehitykseenne.

Minä kyllä suostun/suostuisin uhraamaan oman urani vaimon ja perheen hyvinvoinnin vuoksi...
Link to comment
Share on other sites

Guest Johna

Tosi hyvä kirjoitus!! Saa miettimään. En opiskele sairaanhoitajaksi, koska miehellä on hyvät tulot ja ajankuluksi voisin harrastaa hyväntekeväisyyttä. Ihan olisi kiva myös tulla hoitajan palkalla toimeen.

Link to comment
Share on other sites

Juu-u. Johtotehtävissä palkkaus niin huono verrattuna sh:n vuorotyöhön, ettei taida yh-äitinä kannattaa opiskelutkaan. Ainakaan siis rahallisesti.

Link to comment
Share on other sites

Guest Pölhö

Bertta-seiska - Osui ja upposi!

Valitettavasti on todettava meilnöösin kirjoittelun olevan paljolti faktaa. Yllättävän usein hoitotyön kehittämiseen tarkoitetut projektit toimivat tehokkaammin egonpönkitysprojekteina, jossa kentän mielipiteellä ei ole niin väliä. Jos sitä on edes kysytty.

Varsinaiseen kehitys- ja suunnittelutyöhön näkisin kaksi tietä. Toinen on edellä mainittu puolison tuloilla taattu korkea koulutustaso. Toinen taas on ansaita meriittiä kentällä. Käytännössä tämä tarkoittaa hyvin hoidetun oman toimen ohessa erilaista huseeraamista milloin missäkin projektissa. Ja luonnollisesti palkatta. Pelipaikkoja, jossa pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin on sitten jaossa todella vähän. Lisäksi se, että niistä maksetaan usein vain muutamaa euroa peruspalkkaa korkeampi tili tarkoittaa usein juuri niiden potentiaalisten kavereiden jättäytymistä pois leikistä perhe-elämän natistessa vuorolisien puutteesta ja yleensä kotiin viedyistä paperitöistä..

Sentään kaikki eivät ole opiskelleet puolison rahoittamana, joten sinne akateemikkojen soppaan sattuu aina muutama helmikin. Jotenkin tekisi silti muodostaa sellainen kuva, että nämä puolisoiden palkoilla lukeneet pitävät sitten heitä uhkana. Onhan tuo kamalaa jos viereisellä paikalla istuisikin hyvän koulutustason ja usean vuoden (hoito)työkokemuksen omaava konkari.

Lisäksi ihmettelen toisten vimmaa tutkia hoitotyöntekijän osaamista. Tämä on sinänsä tärkeää, mutta ehkä joskus olisi tärkeää muistaa edes jonkunasteinen kollegiaalisuus ja toiminnan kehitttäminen tuloksilla rehvastellessa. Esimerkki käytännön elämästä: Hoitajien elvytystaidot on tutkitusti todettu huonoksi. Pitäähän tuo paikkansa, mutta onko asiaa ihan oikeasti syytä toitottaa julkisesti? Ja mitä tapahtuikaan lääkäreihin kohdennetulle samanlaiselle tutkimukselle - lääkäriliitto totesi sen olevan epäeettinen ja kaikkea muuta kuin kollegiaalinen. Tutkimusta ei siis tehty.

Lopuksi on pakko mainita vielä, että kieroutunut heteroseksuaalinen luonteeni estää tämän rikkaan miehen hankkimisprosessin..  ;D

-Pölhö

Link to comment
Share on other sites

Guest coach83

Meilnöös puhuu asiaa.. Tosin en jaksanut lukea juttua loppuun asti, kun jo hieman kiehui oma "tilanteeni",joka pulpahti mieleen..

Älytöntä että jopa perushoitajan sijaisuutta tekevällä lähihoitajalla on kova työ elää vähällä rahalla pitkät pätkät. Oon juuri muuttamas omaan kämppään (naurakaa, rahoitussyistä nuokkunu vanhempien nurkissa) ja jo eka kuukausi perushoitajan palkalla on tuskaa. Onko tarkoitus ajaa hoitajat loppuun ja maksaa työtaakasta juuri se minimipalkka?

Jos tähän työhön ei tule todellakaan arvostusta ja palkankorotusta, yksin asuvalla ei ole muuta chanseja kuussa kuin syödä ja nukkua ja maksaa vuokransa. Tosin jos haluaa lähteä muita asioita tekemään, niin rahatilanne voi kohentua.

Link to comment
Share on other sites

Guest apina

tästä johtuen olen töissä ruvennut katselemaan n.80-vuotiaita rikkaita leskirouvia joilla olisi jokin nopeasti poisnukuttava sairaus... sais tän pakollisen tienaamisen loppumaan, ja keskittyä vain pelkästään "kehittämiseen"...

Totta puhuen asiaa pölhö kirjoittaa... Itselläni on sukulaisrouva juuri tälläinen... mies tienaa vuodessa saman kun minä kolmessa ja tällöin voi rouva olla vaikka palkattomalla vapaalla joka vuosi n. 2kk. yövuoroa hän ei ole tehnyt varmaan 15 vuoteen. opiskeltu on hoitotieteitä... Hävettää omata tuollaisia sukulaisia.

Ystävät  voi valita, sukulaisiaan ei...

-Apina-

Link to comment
Share on other sites

Loistavaa Meilnöös. Muistan myös erään hoitajan, oli sijainen, kun ei tarvinnut tehdä töitä paitsi silloin kuin huvitti. Useimmiten "huvitus" sattui päälle kun oli jotain vaaleja,"skandaaleja", kriisi parisuhteessa(mies oli sanonut rumasti)  tms..... En tiedä mistä johtui oliko kateus vai joku muu kn alkoi sapettamaan, kaverin kehuessa töissä siitä vapaasta mitä hän sai, rahoistaan, hän haki vakipaikkaa, olisi saanut mutta ei sitten ottanu koska että eihän hänen töissä tarvitse käydä , ykllä muutenkin pärjää. Mitenkähän heillä on asiat tällä hetkellä  ;D

"mutsis teki valituksen, kun sut sai"

Link to comment
Share on other sites

Mitenkähän heillä on asiat tällä hetkellä  ;D

-Tod.näk ihan hyvin.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Nämä puolisoidensa tuloilla toimeentulevat rouvat tekevät hoitotyötä ikään kuin harrastusmielessä, heidän intresseissään ei ole palkkauksen saattaminen työn vaatimustasoa vastaavalle tasolle, vaan he hakevat  harrastuksessaan " uusia haasteita hoitotyön "kehittämisen" nimissä.

Olen ollut töissä tällaisessa "harrastelijapiirissä". Rouvat halusivat ainoastaan hieman sisältöä elämäänsä, mutta ei mitään yötöitä tai mitään missä joutuisi käyttämään käsineitä. He eivät myöskään halunneet millään tavalla kehittää hoitotyötä - siis se tosiaan oli vain harrastus, ei sen enempää.

Se, että Florence Nightingale sai jumalalta kutsumuksen tähän työhön vuonna 1837

Florence ei Krimin sotaan lähtiessään ollut mitenkään kovin uskonnollinen, vaan aikansa kapinallinen, joka halusi tulla toimeen itsenäisenä naisena eikä mennä siksi naimisiin vastoin yleistä käytäntöä. Naisilla ei ollut siihen aikaan paljon mahdollisuuksia valita ammattiaan.

Kun meidän alamme näkyvimmillä paikoilla vilisee ihmisiä, joita ei hoitotyön palkkaus kiinnosta tuon taivaallista, ei ole oletettavissa että palkkamme nousisivat.

Ketä he ovat ja mitä heidän miehensä tekevätkään??? Olis ihan kiva tietää muuten vaan... ;D Sitä paitsi, voihan se rikaskin mies haluta joskus avioeron ja moni rikas mies tänäpäivänä on halunnut/älynnyt tehdä myös Niklas Hagmanit.

Ja muuten; kukas estää sinne näkyvälle paikalle menemistä ja vaatimaan palkkojen korotusta??? Tarvitaanko siihen ylipäätään puolisoa (rikasta taikka köyhää)?

Kyllä ne rikkaimpien miesten sh-vaimot ovat kuitenkin kotirouvina ja kiertävät ympäri maailmaa perheen kanssa miehen työn perässä. Siellä ne nauttivat elämästään uima-altaan äärellä palvelijoiden (halpatyövoiman) hoitaessa ikävät kotityöt!  ;D

Yksilövastuisuus on kirosana ja lyömäase, jonka jotkut "kehittäjät" ovat tuoneet jenkeistä ilman kritiikkiä ja todellisuudentajua! Kyllä se jenkkiläiseen yksityissairaalaan sopii, kun vakuutusyhtiö maksaa sen omahoitajan siihen sängyn vierelle. Olis hyvä, jos "kehittäjät" olisivat joskus ihan itse toteuttamassa, edes yrittämässä toteuttaa, sitä "yksilövastuisuutta" todellisessa hoitotyössä eikä pelkästään paperilla. angry.png

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Link to comment
Share on other sites

Kyllä ne rikkaimpien miesten sh-vaimot ovat kuitenkin kotirouvina ja kiertävät ympäri maailmaa perheen kanssa miehen työn perässä. Siellä ne nauttivat elämästään uima-altaan äärellä palvelijoiden (halpatyövoiman) hoitaessa ikävät kotityöt!  ;D

-Sopisi mullekkin h-vetin hyvin eikä vaivaisi omaatuntoakaan yhtään. Paitti et kuluttaisin aikaan mielummin ilmastoiduissa sisätiloissa ja kattelisin ikkunasta duunareitten hikoilua.

Kyl tosiaan alkaa miettiä parinvalintaansa..

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Kehitystä tulee tapahtua tavalla tai toisella. On ihan hyvä, että osastolle tulisi "ihmetteilijöitä" vaikka viiden vuoden välein ja samalla tulisi tarkasteltua omia toimintamalleja. Jos homma sujuu, ei muutoksia, mutta joskus käytäntöjä voi myös muuttaa tai lopettaa tarpeettomina. Nämä ihmettelijät voisivat vaikka olla niitä tieteilijöitä.

Nykyään tuntuu, että tarkoitus on vain tuottaa tutkimuksia, mutta niiden käytäntöön soveltaminen ja tarpeellisuus unohtuu. Toki välillä tulee tehdä ihan perustutkimusta, mutta eiköhän niiden hyötyjen tulisi alkaa näkyä. Nyt hoitotiedettä tehdään toisille hoitotieteilijöille. Joku voi toki olla sitä mieltä, että niin on turvallisempaa.  ;D

Lääketieteessä tuotetaan jatkuvasti uusia tapoja esim. suorittaa leikkauksia tai löydetään lääkkeille uusia käyttötarkoituksia. Osa lääketieteenkin tutkimuksista on ns. nollatutkimuksia, mutta osaako joku palstan lukijoista kertoa hoitotieteellisestä tutkimuksesta, joka olisi vaikuttava? Onko jokin hoitotietellinen tutkimustulos ja sen soveltaminen muuttanut osastosi toimintaa paremmaksi?

"Tietä käyden tien on vanki/ vapaa on vain umpihanki."

- A. Hellaakoski -

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest ikuinen opiskelija

Kuinkas käykään, kun suoraan sh-koulun penkiltä hoitotieteitä lukemaan lähtenyt ja oh:ksi ryhtynyt yrittää johtaa käytännön hoitotyötä? Vastaus: ei mitään. Lähdetään perjantaina viikonloppuvapaalle ja naureskellaan, että "pärjätkää" kun kolme hoitajaa on ilmoittanut olevansa sairaana. Tullaan potilashuoneisiin katselemaan ja ihmettelemään, ei koskaan auttamaan. Ei todellakaan huolehdita siitä että hoitajia olisi tarpeeksi / vuoro. Tämä tosin tuntuu olevan jo aika yleinen ongelma, myös korkeimmilla taholla. Miksei missään puhuta siitä, että jo Hesarin sivuilla HUS/HYKS hakee toimiin n. 50 sairaanhoitajaa? Puhumattakaan sijaisista? Ei puhuta tarpeeksi siitä, kuinka osastoja joudutaan sulkemaan hoitajapulan takia? Ja, viimeiseksi, yhdellekään päättäjälle ei ole juolahtanut päähän että voisi olla loppujen lopuksi edullisempaa maksaa hoitajille parempaa palkkaa kuin sulkea osastoja ja leikkaussaleja ikuisesti "kunnes tilanne helpottuu".  ::hakkaa päätä seinään::

Huh, helpotti...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Kuinkas käykään, kun suoraan sh-koulun penkiltä hoitotieteitä lukemaan lähtenyt ja oh:ksi ryhtynyt yrittää johtaa käytännön hoitotyötä? Vastaus: ei mitään. Lähdetään perjantaina viikonloppuvapaalle ja naureskellaan, että "pärjätkää" kun kolme hoitajaa on ilmoittanut olevansa sairaana. Tullaan potilashuoneisiin katselemaan ja ihmettelemään, ei koskaan auttamaan. Ei todellakaan huolehdita siitä että hoitajia olisi tarpeeksi / vuoro. Tämä tosin tuntuu olevan jo aika yleinen ongelma, myös korkeimmilla taholla. Miksei missään puhuta siitä, että jo Hesarin sivuilla HUS/HYKS hakee toimiin n. 50 sairaanhoitajaa? Puhumattakaan sijaisista? Ei puhuta tarpeeksi siitä, kuinka osastoja joudutaan sulkemaan hoitajapulan takia? Ja, viimeiseksi, yhdellekään päättäjälle ei ole juolahtanut päähän että voisi olla loppujen lopuksi edullisempaa maksaa hoitajille parempaa palkkaa kuin sulkea osastoja ja leikkaussaleja ikuisesti "kunnes tilanne helpottuu". 

-Hys, ei tuommoisia saa puhua saati ihmetellä. Alan ja hoityön päättäjien imago kärsii.

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

Kuinkas käykään, kun suoraan sh-koulun penkiltä hoitotieteitä lukemaan lähtenyt ja oh:ksi ryhtynyt yrittää johtaa käytännön hoitotyötä? Vastaus: ei mitään. Lähdetään perjantaina viikonloppuvapaalle ja naureskellaan, että "pärjätkää" kun kolme hoitajaa on ilmoittanut olevansa sairaana.

Ihme, että tuommoinen on valittu oh:ksi. No, tiedän mäkin muutaman vastaavan... (huh-huh!). Kyllähän se oh on osastostaan vastuussa, että viime kädessä hänen on tultava potilastyöhön, jos miehitys on sellainen, että potilasturvallisuus vaarantuu. Oh:n voi silloin pyytää vaikka viikonloppuna hoitamaan virkaansa (=tekemään hoitotyötä), hänellä on viranhoitovelvollisuus. Tämän he tietenkin itsekin tietävät, ja pitävät puhelimensa viikonloppuisin kiinni.  angry.png

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Link to comment
Share on other sites

Guest C-Vita

Hoitotyöstä on tehty tiedettä vaikka tarvetta tieteilyyn ei pitkälti ole ollut. Hoitotieteilijät ovat sillä varmastikin osaltaan yrittäneet nostaa alan arvostusta. Tää on muuten aiheena opiskelijoiden kestosuosikki. Mää muistan miten me kritisoitiin opiskeluaikaan ehkäpä eniten juuri tätä ko. asiaa opiskeluaikana. Toisaalta; onhan siinä järkeä. Jos hoitaminen ei olisi tieteenala, se on nuori sellainen, olisi ammattimme tieteellinen pohja.... sitä ei olisi. Tää on ihan hevon***skaa, mutta kuitenkin. Mun puolesta tieteily ja hoitamisen kehittäminen tieteellisessä mielessä, joutaa yliopistoon. Enemmän käytännönläheistä opiskelua, vaikka on kuinka amk. Laboraatioita ja tekniikan hallintaa. Ja tarkat seulat vaan siltä osin, ettei kukaan hullu pääse ammattia harjoittamaan. No jaa, yritin vaan nähdä asian toisen puolen.... Hohhoijaa... :-

Rahan takiahan työtä noin ylipäätäänkin tehdään. Mullon ainakin niin **tusti laskuja ettei niistä selviäisi päällikkökään. Mutta mää tykkään mun työstä ja teen sitä oikeesti hyvällä mielellä. Tällä alalla on tietysti moni asia pielessä. Tää ala on täynnä valtavan koulutusmyönteistä porukkaa ja shp:t, tuntuu joskus, et saa sen kaiken ihan ilmatteeks. Rahaahan tässä pitäis saada lisää. Ja rutkasti. Mää kyllä, olen sen jo aiemminkin todennut, uskon, että palkat tulee nousemaan. Tai ainakin, että niistä voi jo kohta neuvotella. Siis, yh:n toimistoon ja sanoo et tohon kännyyn, tonni lisää  :)

Link to comment
Share on other sites

Enemmän käytännönläheistä opiskelua, vaikka on kuinka amk. Laboraatioita ja tekniikan hallintaa.

..joista sitten opiskelijat lintsaa oikein urakalla ja sanoo harjoittelussa, että "emmää voi tietää, kun ei meille ole opetettu" ja ohjaajat uskoo, että "ahaa, se on tämä AMK, kun siellä ei opeteta yhtään mitään"  angry.png

Juu, mutta olen samaa mieltä, että enemmän käytännönläheistä pitäis olla. Mutta just tässä vastaikään juttelin laboraatio-opetuksesta, laitteista jne. muutamien tästä vastuussa olevien kanssa ja meinasin pudota jakkaralta; siirrytään virtuaaliopetukseen ja siksi ei tarttekaan hankkia enää uusia laitteita, ei tarvita labraluokkia eikä tarvitse palkata uusia opettajia! Heh-heh!

tarkat seulat vaan siltä osin, ettei kukaan hullu pääse ammattia harjoittamaan.

Oliskos ideoita seuloista, että mitä niissä pääsykokeissa pitäis olla?

uskon, että palkat tulee nousemaan.

....ja moni muukin sen jälkeen, kun sh:lle ei enää luotaisetuina kuuluneet asunto ja ruoka (eli 1930-luvulta asti).

Aina kun minun pitää valita kahdesta pahasta, kokeilen sitä pahaa, johon en ole vielä tutustunut.

                                  - Mae West -

Link to comment
Share on other sites

Enemmän käytännönläheistä opiskelua, vaikka on kuinka amk. Laboraatioita ja tekniikan hallintaa.

..joista sitten opiskelijat lintsaa oikein urakalla ja sanoo harjoittelussa, että "emmää voi tietää, kun ei meille ole opetettu" ja ohjaajat uskoo, että "ahaa, se on tämä AMK, kun siellä ei opeteta yhtään mitään"  angry.png

Juu, mutta olen samaa mieltä, että enemmän käytännönläheistä pitäis olla. Mutta just tässä vastaikään juttelin laboraatio-opetuksesta, laitteista jne. muutamien tästä vastuussa olevien kanssa ja meinasin pudota jakkaralta; siirrytään virtuaaliopetukseen ja siksi ei tarttekaan hankkia enää uusia laitteita, ei tarvita labraluokkia eikä tarvitse palkata uusia opettajia! Heh-heh!

ei muutakun niin kuin meilläkin..kaikki laboraatiotunnit yms 100% läsnäolo. Jos olet sairas, korvaat poissaolon muiden labratunneilla.Ja jos huvikseen poissa tai siis ilman sl todistusta niin seuraavana vuotena korvaamaan, kuten meillä yksi joutuu tekemään. Ja ilman 100% labroista ei pääse tuosta läpi. Hän ei pääse toiselle vuodelle ennen kuin on labrat suorittanut. Ja jos ei auta ni meijän opettajat teidän kouluhin kiertään  :(

"mutsis teki valituksen, kun sut sai"

Link to comment
Share on other sites

Guest Inshallah

Kyllä oli uskomattoman osuva kolumni! Ja täyttä asiaa! Täytyisi perustaa ihan oma liitto ajamaan sairaanhoitajien asiaa.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä oli uskomattoman osuva kolumni! Ja täyttä asiaa! Täytyisi perustaa ihan oma liitto ajamaan sairaanhoitajien asiaa.

Eikös teillä jo ole? Sairaanhoitajaliitto..
Link to comment
Share on other sites

Kyllä oli uskomattoman osuva kolumni! Ja täyttä asiaa! Täytyisi perustaa ihan oma liitto ajamaan sairaanhoitajien asiaa.

Eikös teillä jo ole? Sairaanhoitajaliitto..

Eikös teillä jo ole? Sairaanhoitajaliitto..

-Kas kun ei tullut itsellä(-kään) ensimmäisenä mieleen!

-Liitto joka joka uhkaili minua sairaanhoitaja-merkin käyttämisoikeuden menettämisellä kun en maksanut jäsenmaksua seisoo varmasti ensimmäisenä barrikadeilla hoitajien oikeuksia ja etuuksia ajaessa!

Voin vain kuvitella mitä muuta uhkaavaa pelotetta sairaanhoitajaliitolla onkaan takataskussa "pahan päivän varalle" asiamme vuoksi!

My brain is stuck from shooting glue

I'm not sorry for the things I do

 

Carbona not glue

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...