Jump to content
MAINOS

Ken vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään


Guest Toimi

Recommended Posts

Guest Toimi

Nyt kun Tehyn vaalit ja liittokokous on takana niin voi huokaista, nojata kiikkustuolissa taakse ja muistella vanhoja...

VIIME VUOSINA LAITINEN-PESOLA ON tarkoituksella ottanut etäisyyttä puolueensa aktiivisesta toiminnasta.

"Lähdin Tehyn puheenjohtajaksi nimenomaan alan ammattilaisena, en kokoomuslaisena. Taustani porvaripuolueessa heijastuu lähinnä tapaani viedä asioita eteenpäin."

Tultuaan valituksi Tehyn johtoon Laitinen-Pesola jätti kunnalliset luottamustoimensa Porin kaupunginhallituksessa ja valtuustossa. Kokoomuksessa hän on enää rivijäsen.

... ... ...

Puheenjohtaja haluaakin korostaa Tehyn yhtenäistä näkemystä puoluepolitiikan sijaan.

"Teemme omaa politiikkaamme yli rintamalinjojen. Mandaattien merkitys korostuu ainoastaan liittovaaleissa ja erilaisia henkilövalintoja tehtäessä."

Ilmeisesti Laitinen-Pesola on onnistunut tavoitteessaan luoda Tehyyn puoluerajat ylittävää harmoniaa. Kysyttäessä hän vastaa, ettei muista suoralta kädeltä Tehyn liittovaltuuston poliittisia voimasuhteita.

Mitä kokoomuksen ja ay-liikkeen välisiin suhteisiin tulee, vuonna 1997 käydyn Tehyn puheenjohtajavalinnan jälkeen Laitinen-Pesola kielsi lehtihaastattelussa, että kokoomus saisi hänestä suoran vaikutuskanavan palkansaajajärjestöihin. Hän toivoi tilanteen muodostuvan pikemminkin päinvastaiseksi.

Tehyn toinen varapuheenjohtaja Raija Hukkamäki (sd) näkee kolmen vuoden jälkeen asian hieman toisin. "Kokoomus halusi ja sai hänet Tehyn puheenjohtajaksi. Puolue pääsi tiiviimmin mukaan ay-politiikkaan", Laitinen-Pesolan syrjäyttämä Tehyn pitkäaikainen puheenjohtaja arvioi.

Y l i o p p i l a s l e h t i,  PERJANTAI 22.9.2000 - NUMERO 12 - 87. VUOSIKERTA

Puoluevaltuuston puheenjohtajan tehtävä on uusi ja Jaana Laitinen-Pesola on puolueen uusien sääntöjen perusteella valittu ensimmäinen puoluevaltuuston puheenjohtaja. Aiemmin puoluevaltuuston puheenjohtajana oli puolueen puheenjohtaja. Sääntömuutoksen tarkoituksena oli vahvistaa ja monipuolistaa kokoomuksen terävintä kärkeä.

Elävä Helsinki - Helsingin Kokoomuksen lehti 2/2004

Ai niitä aikoja...  ;)

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...