Jump to content
MAINOS

veriroiskeet?


Vieras: abby

Recommended Posts

sain töissä veriroiskeita kasvoilleni ja siitä ei syntynyt sen kummempaa haloota. potilaalla ei atk-tietojen mukaan ole mitään tarttuvia tauteja. minulla ei myöskään haavoja naamassa ollut. roiskeita ei tullut kuitenkaan silmiin, sen verran oli siinä tilanteessa järkeä että silmät tajusin laittaa kiinni.vaatteet meni kyllä vaihtoon... vuoron vastaavlta kysyin kahtena seuraavana päivänä onko tarvetta testeille niin ei kuulemma ole. siinä uskossa nyt sitten ollaan. potilas oli kyllä laitapuolen kulkija, mutta ei huumeiden käyttäjä vaan alkoholisti.

onko muille käynyt vastaava ja miten toimittiin???

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Ensin testataan potilas, jos on tauteja(siis ennakolta otetut testit) niin hoito sen mukaan. Jos ei tunnettuja tauteja, niin ei hoitoa. Norjassa joutuisit testailemaan itsesi 6 kk. Ensin 0- kokeet ja sitten vertailukokeet. Eli juo nyt maksasi hajalle ja saat uuden firman piikkiin.  ;D Ei sentäs. Ne nollakokeet tulisi ottaa nyt.

No comments

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Joo tuskinpa sulle siitä mitään kummempaa tartunta tuli. jos haluut mene nolla testeihin ja sitten puolen vuoden päästä uudellen. mutta mikäli potilas suostuu voidaan hänestä ottaa myös näytteet tartunnoiden poissulkemiseksi. kuten täällä jo mainittu.

;D

Etulinjan mies

Kanyloi varjoaan nopeammin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Itelle sattu vastaavanlainen tapaturma muutama hetki sitten. Väki oli sitä mieltä myös, ettei TERVEEELLE JA EHJÄLLE iholle menneestä verestä voi saada tartuntaa. Muistaakseen näin on koulussakin opetettu eli ei kai me muuta voida kuin luottaa  :-

Mä en halua olla töissä enää, mä en ikinä riitä.

Mä raadan ja raadan mutta kukaan ei nää,

kukaan ei kiitä

- Maija Vilkkumaa-

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Terve maalaisjärki pitäis säilyttää kun lähtee hoitotyötä tekemään. Kyllä hoitaja saattaa useinkin saada veri- tai eriteroiskeita terveelle iholle, eikä mihinkään testeihin tarvitse mennä. Neulanpistot ja silmiin osuneet roiskeet ovat asia erikseen ja silloin TÄYTYY mennä testeihin, ensin otetaan hoitajasta ja kysyisestä potilaasta, jonka neulalla itseään on pistänyt 0-verinäytteet. Sitten hoitajasta 3 kk ja 6 kk välein uudet näytteet. Ja vaikka potilas tällaisessakin tapauksessa olisi tarttuvan taudin kantaja niin esim. HIV:n ja C-hepatiitin tartuntariski on todella pieni, muistaakseni ihan muutaman prosentin luokkaa. Varovainen kuitenkin saa ja pitääkin olla kun käytettyjä neuloja käsitellään, oli kyse riskipotilaasta tai ei.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ja vaikka potilas tällaisessakin tapauksessa olisi tarttuvan taudin kantaja niin esim. HIV:n ja C-hepatiitin tartuntariski on todella pieni, muistaakseni ihan muutaman prosentin luokkaa. Varovainen kuitenkin saa ja pitääkin olla kun käytettyjä neuloja käsitellään, oli kyse riskipotilaasta tai ei.

Lotossa on suurempi tod.näk. saada 7 oikein kuin saada neulanpistotapaturmasta HIV. Eli ynnäten, jos olet jo voittanut lotossa 7 oikein niin mahikset ovat vielä pienemmät!

Tämä mielipide tai kommentti on yksityishenkilön antama eikä välttämättä edusta työnantajani, minkään yhteistyökumppanini, ammattiliittoni tai puolueeni kantaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Edellinen vastasi tyhjentävästi.

Eli omalta kohdaltani ajattelen, että koska en ole lotossa seitsemää oikein saanut, olisi eriteroiskeista saatavan tartunnan riski noin prosentti.

Mutta sanos focce miten prosentit muuttuvat kun en lottoa?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Kätilöt uivat veressä enemmän tai vähemmän joka päivä, mutta terve iho suojaa kyllä. Hepatiitti ja hiv-potilaita varten suojaudutaan tehostetummin. Veri on viisainta huuhdella iholta välittömästi, ja pestä saippualla, ei pelkästään käsihuuhteella. Tahriintunut työpuku vaihdetaan heti, jo siksi että se on muille potilaille epämukava näky. Muistaakseni 'Infektioiden torjunta sairaalassa' viilaa hyvin pilkut tästä aiheesta.

'Turpa kiinni ja ponnista!'

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...