Jump to content
MAINOS

Neurologiaa


Guest Qata

Recommended Posts

Guest Qata

Opiskelen toidta vuotta sairaanhoitajaksi, ja olisin kysellyt hoitajien kokemuksia neurologian osastoilla työskentelystä. Tämä ala on alkanut kiinnostaa 5 viikon harjoittelun ansiosta :o

Link to comment
Share on other sites

Olen töissä neurologisella osastolla perushoitajana. Neurologia on erikoisalana äärimmäisen mielenkiintoinen ja haastava. Kuten varmasti harjoittelusi aikana huomasit, potilaiden ongelmien kirjo vaihtelee yksittäisistä "pienistä" oireista hyvinkin vakaviin ja monimuotoisiin ongelmiin. Mukavaa on kuulla jonkun erikoisalasta kiinnostuneen, ainakin meillä on hoitajia vaikeaa saada.

Erikoisalana hoitajalle neuro on todella raskas, paitsi eritoten fyysisesti, niin myös psyykkinen kuormittavuus on aika ajoin mittavaa. Kiinnostus psykiatriaan ja hyvät vuorovaikutustaidot helpottavat neurolla työskentelyä; joissakin tapauksissahan on veteen piirretty viiva, kuuluuko potilas neurolle vai psykiatrian puolelle. Myös kuntouttavaan hoitotyöhön pitää olla kiinnostusta. Tietämyksen (niin kuin muillakin erikoisaloilla) tulee olla vankalla pohjalla. Neuron potilasta suurella osallahan on isoja ongelma myös sisätautien puolella. Neurolla työskentely vaatii ongelmanratkaisukykyä, ja moniammatillista toimintaa. Kaiken kaikkiaan ainakin yliopistollisessa sairaalassa neurologia on monipuolista, kiinnostavaa työtä. Työssä tulevat esiin akuuttihoidon lisäksi myös kuntouttava hoitotyö.

En nyt tiedä oliko tästä mitään hyötyä, muita näitä asioita tuli päällimmäisenä mieleen. Tervetuloa neurologian ihmeelliseen maailmaan, uutta verta kaivataan!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...