Jump to content
MAINOS

Hoidon laatu ulkomailla


Guest Chris

Recommended Posts

Kuukauden tyokokemuksen englantilaisessa yliopistosairaalassa omaavana olen sita mielta etta kylla suomessa hoidon laatu kaikesta huolimatta oli hyva. Mita mielta muut ulkomailla tyoskentelevat ovat?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

jokos siellä on kuultu mrsa tai vre :stä?tai välitetäänkö niistä?

"to ride,shoot straight and speak the truth"

Link to comment
Share on other sites

Minulla kokemusta vain vanhuspuolelta: vanhainkodista ja palvelutalosta.

Hoitohenkilökunnan rakenne ja ko. työtä tekevien ammattitaito, sekä koulutus on ihan eri mitä Suomessa on totuttu. Kuten jo aiemmin jossain vastauksessani kirjoitin työyhteisö on monikulttuurista. Siinä on omat hyvät puolensa, mutta huonojakin on. Vastuunottaminen ja sen kantaminen ei ole todellakaan mikään itsestään selvyys. Käsienpesusta ei näissä laitoksissa mitenkään muistutettu. Kunnollisia käsienpesu mahdollisuuksia ei välttämättä edes ollut!

Ruotsissa on esim. siivousta "ulkoistettu" kuten kai paljon jo Suomessakin. Siivouksen vähyys näkyi ainakin minun silmissäni. Enkä ole ihan vakuuttunut sikäläisten siivoojien ammattitaidostakaan.

Toisaalta minua ilahdutti huomata kuinka pitkäaikaispotilaat, myös vuoteeseen jäävät saivat päivävaatteet ylleen päivittäin. Mummuille laitettiin "stay up" sukat leningin alle 8)

Jokaisella liikuntarajoitteisella oli oma geriatrinen tuoli. Ruotsissa on sääntö, että sen tulee olla yksilöllisten tarpeiden mukaan mitoitettu ja tuettu. Kallista varmaan. Suomessa on niin, että mummut istutetaan tuoliin kuin tuoliin, jos sellaisen vain jostain saa käsiinsä. Pyörätuoli kuin pyörätuoli, eikä aina edes ilmaa renkaissa.

Näitä eroavuuksia on paljon. On hyvää ja huonoa. Molemmista olisi toisilleen opittavaa.

Link to comment
Share on other sites

Norjan teholla ainakin riittaa henkilokuntaa.Valilla porukkaa on niin paljon töissa,etta törmaillaan toisiimme.

Kaiken kaikkiian laatu on OK.Tietoa ,taitoa ja rahaa riittaa.Mutta valilla tulee sellainen olo,etta tama homma on hieman vanhan aikaista.Suomessa ainakin kaytetaan tietotekniikka enemman hyvaksi kirjaamisessa.Taalla on vasta alettu puhua aiheesta,joka oli Suomessa arkipaivaa vuosia sitten.

No comments

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest katiska

jokos siellä on kuultu mrsa tai vre :stä?tai välitetäänkö niistä?

yep, mrsa tai vre tai c-diff, ja kaikkea muuta mukavaa loytyy ainakin taalta jenkeista. se mika tuntuu olevan ongelma on myohainen diagnoosi, mutta kun tulokset on labrasta paperilla niin sitten kylla on tiukka eristys paalla. itsestani on kylla tullut sen verran paranoidi etta kohtelen kaikkia kuin spitaalista ruttopotilasta mita henkilokohtaiseen suojavarustukseen tulee, mutta kuka tietaa mita isorokkoa taalla potilaat kohta kantaa. tosin osavaltio huomaavaisesti talla viikolla lahestyi kirjeella etta terveydenhuollon tyontekijoille on isorokkorokotusta tarjolla... huh huh, tassapa mietin otanko rokotuksen vastaan vai en.

Link to comment
Share on other sites

Guest Florence

Kun on käynyt Venäjällä sairaalassa, voi sanoa, että suomessa kaikkialla on hoidon laatu huippuluokkaa.

Sairaalassa jossa kävin, potilaat oli omissa vaatteissaan koska sairaalavaatteita ei ollut. Ei ollut sairaalassa ruokaakaan joka päivä, potilailla oli omat eväät. Tympeä haju leijaili käytävälla vastaan. Takapihalle likaisen lasin läpi kurkistellessani totesin sairaalan jätteiden lojuvan siellä. Lämmintä vettä ei tullut ja koko osaston käytössä oli yksi wc johon ei voinut ajatellakaan menevänsä. Patjat vuoteissa olivat alkuperäiset. Kaikki eritteet mitä niihin vuosien saatossa on mennyt, on sinne kuivunut. Vaippoja ei olikein ole ja ilmeisesti ei paljon mitään muutakaan. I.V lääkkeet laitetaan suoneen pistämällä aina uudelleen neula, muovisia kanyyleja ei ollut. Hygieniataso oli jotain mitä ei osaa kuvailla. Ensimmäisenä silmiini pisti kissat jotka vapaasti juoksenteli osastolla ja tekivät tarpeensa rappukäytävään.

Jos venäjällä joutuu sairaalaan, on ihme että sieltä selviää hengissä. Tämä ei koske kaikkia sairaaloita siellä, mutta varmaan suurta osaa. Rahaa kun ei ole tai se on suunnattu muualle, niin parannusta ei liene luvassa

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Crisu

Minusta suomalaisen hoitajan ammattitaitoa toitotetaan aivan liikaa. Olemme muka niin pirun hyviä. Asia on kyllä niin, että suomalaisen hoitajakunnan keskiarvo on hyvä, ja ääripäät nerojen ja tyhmien välillä on pieni. Eli toisin sanoen suomalainen hoitaja on sellainen keskiverto saappaan kuluttaja. Ulkomailla, mistä itselläni on vuosien kokemus, osoittaa että sieltä löytyy runsaasti hoitajia jotka eivät olisi koskaan päässeet hoitajaksi Suomessa, mutta vastapainona löytyy myös uskomattoman hyviä hoitajia, mitä Suomessa saa hakea joskus kirveellö.

Link to comment
Share on other sites

Venäjällä kyllä on tuo hoidon taso ja laatu hieman erikoista. 8)

Muistuipa mieleen eräs Suomalainen psyykepotilas joka oli "päässyt" hoitoon venäjällä.

Mies oli lähtenyt mille lie pyyhinvaellusmatkalle jonnekin Siperian seutuville jonkun Suomalaisen uskonnollishenkisen porukan mukana. Olivat siellä tehneet käännytystyötään viikon verran kun ko. henkilö meni maaniseksi. Ihmekös tuo kun oli jättänyt Deprakinet syömättä ja muutenkin oli meno ollut hektistä.

Muu matkaseurue äkkäsi toimittaa maanikon paikalliseen lasarettiin hoidettavaksi. Sairaala oli paikallisen mittakaavan mukaan iso, keskussairaalatyyppinen tms. Paikalliset tohtorit olivat äkänneet että maniastahan tämä mies kärsii, mutta hoitokeino oli meikäläisittäin hieman erikoinen. Olivat pistäneet psyykenpotilaan propofoli-anestesiaan ja respiraattoriin, heillä kun ei psyykenlääkkeitä juuri ollut ja eivät jaksaneet miehen maanista touhuamista katsella. :)

Loppujen lopuksi epäonnensoturi saatiin toimitettua takaisin suomeen ja kyllä se maniakin hellitti...

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest annukkav

Ulkomailla --- löytyy runsaasti hoitajia jotka eivät olisi koskaan päässeet hoitajaksi Suomessa, mutta vastapainona löytyy myös uskomattoman hyviä hoitajia, mitä Suomessa saa hakea joskus kirveellö.

Miten määrittelet hyvän hoitajan?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mulla on kunnia tyoskennella sairaalassa, joka muutama vuosi sitten oli yks britannian likaisimmista (miten niin oli !?) En oo missaan suomessa nahnyt niin likaista henkilokunnan huonetta, ja yhdella vanhan puolen osastolla kipittelee rotta. Hoidon laatukin tuntuu olevan vahan niin ja nain, kunhan tehdaan sinne pain. Hoitajissa kylla loytyy tosi surkeita ja myos erittain patevia, mutta niinhan siella kotisuomessakin. Onneksi ollaan muutaman muun suomihoitsun kanssa saatu vahan parannettua hygienian tasoa omalla osastolla, se pitaa toivoa ylla muistakin parannuksista. Taytyy vain muistaa etta vanhojen tapojen ym. muuttaminen ottaa aikaa.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin viihdyn erinomaisesti enka nailla nakymin aio luopua virastani ja paremmasta palkastani taalla palatakseni tekemaan parin kuukauden maarayskirjoja.

Eteenpäin menoa sekin on kun nenälleen kaatuu.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...