Jump to content
MAINOS

potilasmaarista valvontaosastoilla


Guest katiska

Recommended Posts

olisin utelias tietamaan millaisia potilasmaaria on hoitajaa kohtaan suomen (tai ruotsin, norjan tai britannian) teho- tai valvontaosastoilla? saako ja loytyyko apua jos ja kun tarvii, ja kuka on yleensa takapakkina esim. perushoidossa kuten pesuissa/inkontinenssi ongelmissa, lahihoitaja, apuhoitaja, toinen sh vai kuka?

itsella on suomen kohdalta menneet koulutuksessakin ohi tehot ja sydanvalvomot mutta nyt asia kiinnostaisi vertailun vuoksi.

itse tyoskentelen isolla, about 40 potilaspaikkaa, teleosastolla (=valvontaosasto? ), joka on step down unit tehosta, mutta silti osa critical carea. potilaita yhdistaa sydanperaiset ongelmat/mahdolliset sydanongelmat, muuten materiaali on kaikkea maan ja taivaan valilta. yksi hoitaja on vastuussa neljasta tai viidesta potilaasta. viimeaikoina, kun tuottavuutta pitaa kuulemma kohentaa, trendina on ollut viisi potilasta per nurse ja yha sairaampia potilaita on alettu heijata teholta meille tai ne annetaan meille jo suorilla. toisina paivina tama ei ole mikaan ongelma, riippuen potilaista, mutta toisina paivina tyota saa tehda paniikinomaisesti ja vaikka kuinka painaa ei kakstoistatuntinen vuoro riita mihinkaan. apua ei aina ole saatavilla, tyokaverit ovat samassa jamassa omien potilaidensa kanssa ja apuhoitajia on osastolla yksi.jos ehditkin juuri seurata sydankayrat, tsekata verenpaineet sun muut, ripustaa jokaisella useat erit iv laakkeet suht ajoissa ja aloittaa uudet iv-sitet infiltroituneiden tiloille, niin silloin menee homma viimeistaan sekaisin kun nelja viidesta potilaasta on inkontinentteja tai sekavia tai narkkeja tai eristyksessa ja pidat jokaisen viela lepositeissa. ja kun kaikkee voi ja on sattunut!valilla puskee kotonakin viela kylmaa hikea miten siitakin selvittiin ilman suurempia kolhuja.

mutta kertokaa vertailujen vuoksi omia kokemuksianne teho/valvontaosastoilta, niin saadaan tamankin topicin alle keskustelua.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Mun työpaikalla yliopistollisen teholla Norjassa on AINA vähintään yksi hoitaja/potilas.Yleisesti myös 2 hoitajaa/potilas.Kainalot ei ole päässyt ikinä kastumaan työmäärästä.Osastolla on aina vähintään yksi hoitaja,jolla ei ole potilasta,vaan hän on työn koordinoija.

Perusmiehitys on varattu täyttä osastoa varten(10 paikkaa),mutta en edes muista tilannetta,jolloin osasto olisi ollut täynnä.Yövuorossa on hyvin aikaa maata solariumissa(löytyy osastolta),levätä,surffata netissä.

Toki kiireisimpiäkin aikoja on,mutta ikinä ei tarvitsi tulla hirveän väsyneenä kotiin töistä.

Perushoitajia ei ole,vaan kaikki ovat esh.

Tieysti usein tulee tosi heikkoja potilaita,mutta apua löytyy aina hyvin.Yksi blandaa inotropeja yms.Toinen tilaa labroja.Labran porukka tulee osastolle ja antaa putkeen käteen,kun otetaan näytteitä.Eli siinäkään ei kainalot kastu.

Jep,luksustahan tämä on.Oslossakaan ei ollut näin hyvin asiat.

No comments

Link to comment
Share on other sites

Joo, itse työskentelen Jorvin sairaalan päivystyksessä, jossa yhtenä toimipisteenä on päivystysosasto. Valvontapaikkoja on 7 + 5 paikkaa "takahuoneissa". Hoitajia aamuvuorossa yleensä 2sh + 2ph, iltavuorossa 1sh + 1ph ja yössä joko 2sh tai 1sh + 1ph. Potilasmateriaalina sis,kir,neu,gyn,las. Gyn ja lapset yleensä humautuksessa tehdyn kaavinnan tai reposition jälkiseurannassa, kirurgisia mahoja - vuotopotilaita - leikkausta odottavia ortopedisia..., sis.potilaat infarkteja - intoksikaatioita - deliriumeja - aivotapahtumia jne.

Apua saa polin puolelta, mikäli joku ehtii. Parhaillaan 2 hoitajalle on tullut 3 infarktia, 2 deliriumia, 2 verta oksentavaa ja ulostavaa vuotoa + 5 "vähemmän seurattavaa mm. antibiootteineen tai commootioseurantoineen. Jos satut olemaan ainoa sh esim. yövuorossa - tiedät tehneesi töitä.

Silti ajatellen meikkua en voi pitää työtäni edes kiireisenä. Siellä sitä vasta hommaa tehdään... Kaikki kunnia siellä työskenteleville...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...