Jump to content
MAINOS

osastonsihteeri + hoitotyö


Guest kassialma

Recommended Posts

Guest kassialma

Minkälaisiin hoitotilanteisiin osastonsihteeri osallistuu työnsä puitteissa?

Mitä hoitotyöhön liittyviä asioita on otettava huomioon vastaanottotyössä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Meillä kerran yhdes ensiavus ja osastolla oli osastonsihteerit perushoitajia. Hoitivat puoliksi molempaa tointa. Osallistuivat hoitotyöhön kuten perushoitajat yleensäkin.

Opettaja jumalan armosta...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Mikähän toi Ketorinin linkki oli?

Janina, jos teillä ei osallistu, niin se ei tarkoita etteikö muualla osallistuisi.

Molemmissa harjoitteluissa hoitotyöhön osallistuneena voin kertoa että yliopistosairaalan polilla on erikseen tietyt osastonsihteerit, joilla on hoitoalan koulutus, niin he osallistuvat hoitotyöhön niiltä osin kuin kuuluu, eli toimivat lääkäri-hoitaja -parina. Yllättäen ne kauppiksen käyneet naikkoset ei käplää potskuja.

Terveysasemalla taas vastaanottoavustaja (en tykkää tuosta sanasta avustaja, brr), jos heitä on vaikkapa kaksi, voi olla viikon siinä vastaanotossa ja seuraavan viikon ns. toimenpidehoitajana eli lääkäri-hoitaja -parina vaihteeksi esmes luomenpoistoissa yms, lisäksi lanssipotilaiden vastaanotto, päivystyspotilaiden "alullelaitto" (siis CRP, EKG, RR, lämpö yms yms), tikkien/hakasten poisto...

Nimim. "osastonsihteeriksi" valmistuva

Link to comment
Share on other sites

Molemmissa harjoitteluissa hoitotyöhön osallistuneena voin kertoa että yliopistosairaalan polilla on erikseen tietyt osastonsihteerit, joilla on hoitoalan koulutus, niin he osallistuvat hoitotyöhön niiltä osin kuin kuuluu, eli toimivat lääkäri-hoitaja -parina.

No esim. OYS:n yhteispäivystyksessä taas ei sihteerit osallistu millään tavalla hoitotyöhön, sihteerin hommia hoitaessa ihan täystyöllistettyjä, joten back at ya, jos jossain päivystyksessä osallistuvat ei se meinaa että joka paikassa ;)

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win you're still retarded.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

No joo höm, kyllä mä tiedän varsin hyvin mitä OYSan os.siht tekee ku oon siellä töissä, köh :D mutta mä en mielestäni kirjoittanutkaan mitään mitä ne PÄIKKÄpolilla tekee, vaan muista poleista.

Joo, OSYPin os.sihteerit tekee tasan kahta hommaa: on luukulla vastaanottamassa ja kirjottaa saneluita.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Del_User

Eikö se sh:n työ monella osastolla sisällä sihteerin, lääkärin, pastorin, lähärin, laikkarin ja muutaman muunkin..en jaksa luetella työt. :D No, asiaan vähän tosissaan; os. siht tekee sihteerin työt, ei hoida. Tai hoitaa, papereita.

Link to comment
Share on other sites

Olen koulutukseltani lähihoitaja; suuntautumisena sairaanhoito ja huolenpito sekä asiakaspalvelu ja tietohallinta. Työskentelen isossa yksityisessä lääkärikeskuksessa nimikkeellä vastaanottohoitaja. Työni on erittäin mielenkiintoista ja monipuolista. Otan ajanvarauksia, vastaan puhelimeen ja opastan potilaita, laskutan, toimin lääkärin työparina kaikissa mahdollisissa toimenpiteissä luomenpoistosta kierukan laittoon, poistan ompeleita ja hakasia. Otan päivystysnäytteet kuten Strep A, pika CRP, EKG jne. Osaaminen karttuu koko ajan työn mukana. Ainut oikeastaan mitä en tee, ovat rokotteiden pistäminen.  Toki perehdytys kaikkiin tehtäviin on ollut hyvä. Eiköhän nuo osastonsihteerin ja vastaanottosihteerin työtehtävät ole aina paikkakohtaista ja myös koulutuksesta riippuvaisia. Eihän toki tradenomi voi osallistua hoitotyöhön :)

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...