Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest kassialma

osastonsihteeri + hoitotyö

Recommended Posts

Guest kassialma

Minkälaisiin hoitotilanteisiin osastonsihteeri osallistuu työnsä puitteissa?

Mitä hoitotyöhön liittyviä asioita on otettava huomioon vastaanottotyössä?

Share this post


Link to post
Share on other sites
janina

osastosihteeri ei osallistu hoitotyöhön

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ensihoitaja

Meillä kerran yhdes ensiavus ja osastolla oli osastonsihteerit perushoitajia. Hoitivat puoliksi molempaa tointa. Osallistuivat hoitotyöhön kuten perushoitajat yleensäkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites
xsa

Mikähän toi Ketorinin linkki oli?

Janina, jos teillä ei osallistu, niin se ei tarkoita etteikö muualla osallistuisi.

Molemmissa harjoitteluissa hoitotyöhön osallistuneena voin kertoa että yliopistosairaalan polilla on erikseen tietyt osastonsihteerit, joilla on hoitoalan koulutus, niin he osallistuvat hoitotyöhön niiltä osin kuin kuuluu, eli toimivat lääkäri-hoitaja -parina. Yllättäen ne kauppiksen käyneet naikkoset ei käplää potskuja.

Terveysasemalla taas vastaanottoavustaja (en tykkää tuosta sanasta avustaja, brr), jos heitä on vaikkapa kaksi, voi olla viikon siinä vastaanotossa ja seuraavan viikon ns. toimenpidehoitajana eli lääkäri-hoitaja -parina vaihteeksi esmes luomenpoistoissa yms, lisäksi lanssipotilaiden vastaanotto, päivystyspotilaiden "alullelaitto" (siis CRP, EKG, RR, lämpö yms yms), tikkien/hakasten poisto...

Nimim. "osastonsihteeriksi" valmistuva

Share this post


Link to post
Share on other sites
Satu

Molemmissa harjoitteluissa hoitotyöhön osallistuneena voin kertoa että yliopistosairaalan polilla on erikseen tietyt osastonsihteerit, joilla on hoitoalan koulutus, niin he osallistuvat hoitotyöhön niiltä osin kuin kuuluu, eli toimivat lääkäri-hoitaja -parina.

No esim. OYS:n yhteispäivystyksessä taas ei sihteerit osallistu millään tavalla hoitotyöhön, sihteerin hommia hoitaessa ihan täystyöllistettyjä, joten back at ya, jos jossain päivystyksessä osallistuvat ei se meinaa että joka paikassa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
xsa

No joo höm, kyllä mä tiedän varsin hyvin mitä OYSan os.siht tekee ku oon siellä töissä, köh :D mutta mä en mielestäni kirjoittanutkaan mitään mitä ne PÄIKKÄpolilla tekee, vaan muista poleista.

Joo, OSYPin os.sihteerit tekee tasan kahta hommaa: on luukulla vastaanottamassa ja kirjottaa saneluita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Del_User

Eikö se sh:n työ monella osastolla sisällä sihteerin, lääkärin, pastorin, lähärin, laikkarin ja muutaman muunkin..en jaksa luetella työt. :D No, asiaan vähän tosissaan; os. siht tekee sihteerin työt, ei hoida. Tai hoitaa, papereita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Roomatar

Olen koulutukseltani lähihoitaja; suuntautumisena sairaanhoito ja huolenpito sekä asiakaspalvelu ja tietohallinta. Työskentelen isossa yksityisessä lääkärikeskuksessa nimikkeellä vastaanottohoitaja. Työni on erittäin mielenkiintoista ja monipuolista. Otan ajanvarauksia, vastaan puhelimeen ja opastan potilaita, laskutan, toimin lääkärin työparina kaikissa mahdollisissa toimenpiteissä luomenpoistosta kierukan laittoon, poistan ompeleita ja hakasia. Otan päivystysnäytteet kuten Strep A, pika CRP, EKG jne. Osaaminen karttuu koko ajan työn mukana. Ainut oikeastaan mitä en tee, ovat rokotteiden pistäminen.  Toki perehdytys kaikkiin tehtäviin on ollut hyvä. Eiköhän nuo osastonsihteerin ja vastaanottosihteerin työtehtävät ole aina paikkakohtaista ja myös koulutuksesta riippuvaisia. Eihän toki tradenomi voi osallistua hoitotyöhön :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...