Kultainenkeskitie Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 Hei kiinnostaisi tietää miten pitäisi toimia jos kotihoidon työntekijällä on ESBL? Onko kenelläkään tietoa estääkö tämä työteon? Kuuluuko saada korvauksia? MRSA:sta löysin paljon tietoa netistä mutta ESBL en löytänyt.
Kunkku Posted September 19, 2018 Posted September 19, 2018 2 tuntia sitten, Kultainenkeskitie kirjoitti: Hei kiinnostaisi tietää miten pitäisi toimia jos kotihoidon työntekijällä on ESBL? Onko kenelläkään tietoa estääkö tämä työteon? Kuuluuko saada korvauksia? MRSA:sta löysin paljon tietoa netistä mutta ESBL en löytänyt. Niinno. Ensinnäkin että mistä se näyte on otettu jossa ESBL kasvaa... Joku nenästä otettu tikkunäyte työpäivän jälkeen voi hyvin olla positiivinen, mutta onko työntekijä silloin ESBL kantaja? Jos se esbl kasvaa virtsassa, niin ei se sieltä potilaisiin hyppää. Korvauksia... Miten niitä tuosta saisi? Voi olla aika vaikea osoittaa, että on ESBL:n saanut töistä.
Petite Infirmieré Posted September 25, 2018 Posted September 25, 2018 Joo ei saa korvauksia moniresistenttien mikrobien kantajuudesta. Ainoastaan muistaakseni jos sulle on sitä kautta aiheutunut vaikkapa hankalasti hoituva ihottuma (siis kai niin että jos sulla olis ollu ihottumaa ja saisit moniresistentin mikrobin, jonka takia haava tulehtuisi ymym.) Ja ei ymmärtääkseni estä työskentelyä sen enempää kuin MRSAkaan? (Vars. jos on ESBL e.coli). T. Hygieniavastaava
Guest Miniä Posted October 5, 2018 Posted October 5, 2018 Hei, Minulla on kysyttävää siitä, että jos todettu MRSA (Staphylococus Aureus) tai Escherischia coli tai Klebsiella pneumoniae veressä, miksi ne eivät tarvitse eristää? Kiitos etukäteen.
Petite Infirmieré Posted October 7, 2018 Posted October 7, 2018 5.10.2018 klo 18.32, Vieras: Miniä kirjoitti: Hei, Minulla on kysyttävää siitä, että jos todettu MRSA (Staphylococus Aureus) tai Escherischia coli tai Klebsiella pneumoniae veressä, miksi ne eivät tarvitse eristää? Kiitos etukäteen. Siis kyllähän eristetään? Muut paitsi tuo e.coli, joka Klebsiellaa huonommin leviää laitoksissa, ja jonka torjuntaan on ajateltu riittävän tavanomaiset varotoimet. Tokikaan kenenkään ei kotiinsa tarvitse eristäytyä, arjessa voi siis toimia ihan normaalisti. Pitkäaikaishoitolaitoksissa on puolestaan omat ohjeensa (koska sielläkin voi olla tylsää tai jopa mahdotonta asukasta ihan kokonaan huoneeseensa/asuntoonsa eristää) jne. Tai liekö sitten väliä sillä että jos se on juuri veressä eikä vaikka haavalla tai pissassa...? En kyllä ainakaan noista ^^ ohjeista pikaisesti katsomalla löytänyt mainintaa.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.