Jump to content
MAINOS

Lääkkeenjako/Haipro


Pilleripirkko

Recommended Posts

Tietääkö toiset, että mikäli jaettua dosettia tarkastaessa huomaa lääkkeenjakovirheen, niin tehdäänkö silloin haipro vai ei?  Siis siinä vaiheessa kun dosettia ei ole vilä viety eteen päin. Onko tästä olemassa jokin kirjallinen ohje?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Jos hiukankin tuntuu että virheen takana voi olla joku ongelma lääkkeenjakoprosessissa joka voi toistua ja joka on tunnistettavissa ja korjattavissa niin tietysti tehdään.

Haipron koko idea on tunnistaa ja dokumentoida ongelmakohdat joissa voidaan tehdä muutoksia jotka parantavat turvallisuutta.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Yleisesti ottaen sanoisin, että haiproa tms ei tarvitse kyseisessä tapauksessa tehdä. Tuplatarkastuksen ideahan on huomata ne virheet, joita vain yksin tehdessä joka tapauksessa tulee. Itse olen kuitenkin aina kun on mahdollista käynyt virheet läpi sen kanssa, joka dosetin on alunperin täyttänyt. Mutta kuten jupet sanoi, voi haipro olla joissain tapauksissa paikallaan, jos virheet ovat toistuvia ja varsinkin jos ne johtuvat jostakin systeemiviasta eikä vain yksittäisen henkilön erehdyksestä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...