Jump to content
MAINOS

Raskaat työvuorolistat


Guest Uupunut

Recommended Posts

Guest Uupunut

Onko se työvuorosuunnittelu tosiaan sellaista, että ei voi saada listoja suunniteltua ilman jatkuvia 6 päivän työputkia ja 1 vapaita? Esimiehelle on palautetta annettu listoista, jotka ajavat porukkaa saikulle. Hän sanoo vain, että työntekijöiden toiveet vaikuttaa ja listoja ei saa keveytettyä. Koulutusta listantekoon ei ole saanut eikä halua että kukaan auttaa.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Hei,

Kyllä se on monesti niin, valitettavasti.

Paljon vapaatoiveita samalle päivälle/viikonlopulle  teettää toisille usein huonon listan. Samoin kolmen päivän vapaa toive tarkoittaa automaattisesti yhden päivän vapaata johonkin toiseen kohtaan ja sen ymmärtäminen on monelle vaikeaa.

Kiertävä lista olisi kaikkein oikeudenmukaisin, mutta sitä ei alalla juurikaan haluta otettavaksi käyttöön.

Tähän nimenomaiseen tapaukseen on vaikea ottaa enempää kantaa, mutta jos apua tarjotaan sen jälkeen , kun on julkaissut sen työntekijöiden haukkuman listan niin ymmärrän miksi sitä ei välttämättä halua.

 

/R

Link to comment
Share on other sites

Guest Uupunut

Listat ovat olleet ongelma siitä saakka kun tämä tyyppi alkoi niitä tehdä. Samassa paikassa useamman vuoden olleet ovat nyt jääneet salkulle uupumuksen takia, vaikka aina niitä vuorotoiveita on ollut. Se on jännä. Kuka jaksaisi tehdä säännöllistä yötyötä syklissä 5yötä + 2vp + 6 yötä + 3vp.. tai päivää 5 töitä, 1vp, 6 töitä, 2vp, 6 töitä, 2vp, 6 töitä, 2vp jne. Raskaaksi on käynyt. 

Link to comment
Share on other sites

Listanteko on jännä juttu, joillakin on siihen silmää ja taitoa, toisilla ei. Vaatii varmasti järjestelykykyä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä suunnitellan itse listat. Mutta sääntönä on se, että yhdellä viikolla voi olla ykkösvapaa. Kahdella viikolla on oltava kaksi peräkkäistä vapaapäivää. Töitä mielellään 5 päivää peräkkäin.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän toi autonominen listasuunnittelu on vaan hyvä systeemi. Ei tule, ainakaan meillä, mitään älyttömiä työputkia. Suunnitteluvaiheessa käy välillä vilkaisemassa tekeillä olevaa listaa ja tsekkaa tarvitseeko mahd. muutoksia tehdä. Tokikin oh/aoh tekevät lopulliset muutokset tarvittaessa mutta yllättävän vähän niitä enää tulee.

- Ei tarinoita vuodet vaihda, ne vaihtaa vain kertojat -

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...