Jump to content
MAINOS

Miten saada kunnon palkka sh:n töistä


Vieras: keikkatyöläinen

Recommended Posts

Vieras: keikkatyöläinen

Tulkaa Ruotsiin! Kova pula sairaanhoitajista, ystävällinen vastaanotto ihan joka paikassa, keikkafirmojen kautta palkka 4000 eur/kk (neuvoteltavissa!) tai enemmän, kokemuksen mukaan...  Työkulttuuri samankaltainen Suomen kanssa, ei kulttuurishokkeja :) Paitsi että täällä on työntekijän markkinat, ihmiset yritetään saada viihtymään ja pysymään.

Jotkut firmat ottavat jo 1 vuoden kokemuksella varustettuja hoitajia, yleensä halutaan 2 vuotta. Suoraan sairaalalle pääsee tietysti myös vastavalmistuneet, tällöin saa valita tyyliin minkä vain kaupungin tai osaston. Ja palkka tyypillisesti 2600 eur + lisät. Siis vastavalmistuneille. Toisin kuin Suomessa, kokemuksesta maksetaan myös. En tiedä miten paljon, itse teen vain keikkatöitä. Mutta palkka nousee joka vuosi.

Helpointa ja nopeinta on saada lupa European Professional Card, joka on 18 kk voimassa. Pysyvään lupaan vaadittavan todistuksen kielitaidosta voi sitten pyytää joltain pomolta. Niin, ruotsin kielen taito vaaditaan tietysti, mutta täydellinen sen ei tarvitse olla :)

Toisin kuin yleisesti luullaan, Norjassa ei makseta parempaa palkkaa kuin Ruotsissa. Keikkalaisille siis. Lisäksi Norjassa on kalliimpaa. Pysyvän luvan saanti on helpompaa kun ei tarvitse olla todistusta kielitaidosta. Mutta Norjasta palataan myös maitojunalla kielitaidon riittämättömyyden vuoksi... Ruotsinkieliset pärjäävät yleensä hyvin. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 3 viikkoa myöhemmin...
MAINOS

Ammattikortti ( European Professional Card ) ei kelpaa enää, vaan pitää olla haettuna virallinen laillistaminen. Kielitaidon todistamiseen ei kelpaa enää työnantajan todistus, vaan ainoastaan lukion päästötodistus tai C1 kielikoe... Muuten voin myös suositella Ruotsia ja palkkakin on kyllä tuota 4000 e / kk huomattavasti korkeampi, myös  vasta-alkajilla, jos oikean firman löytää

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...
  • 4 viikkoa myöhemmin...
Vieras: keikkatyöläinen

Marjukka, miten niin ei kelpaa työnantajan todistus kielitaidon todentamiseen? Socialstyrelsenin sivut eivät ainakaan ole päivittäneet sitä pois. 

C1 kielitaito siis riittää. Netistä löytyy testejä :) Suosittelen kuuntelemaan ruotsinkielisiä ohjelmia ja pänttäämään hieman hoitotyön sanastoa. 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Ei kelpaa... Useat ovat sillä yrittäneet, käytännössä kelpaa vain lukiotodistus....Eivät ole päivittäneet montaa muutakaan asiaa pois, valitettavasti.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...