Jump to content
MAINOS

Säästövapaa


Vieras: Vakkari

Recommended Posts

Osaisko joku valaista, viime kesän lomia jäänyt viisi päivää pitämättä, esimies ilmoitti että siirretty säästövapaisiin. Nyt viisi päivää hävinnyt jonnekkin, ja kuinka noita säästövapaita käytetään käytännössä? Kvtesiä noudatetaan. Lomaoikeus 30 päivää, lomaa saa kesäloma-aikaan pitää 1+ 3 vkoa ( 20 pvää).

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Ei millään pahalla, mutta joskus minua ei ihmetytä yhtään miten ihmisiä voidaan uunottaa terveysalalla kun ei osata edes katsoa mitä tarkoittaa säästövapaa tai mitä joku muu termi tarkoittaa:P. Tässä vaikka suora lainaus tehyn sivuilta;

Lainaa

Säästövapaa

Säästövapaalla tarkoitetaan vapaata, jonka työntekijä säästää vuosilomastaan pidettäväksi seuraavalla lomakaudella tai sen jälkeen.

Työnantaja ja työntekijä saavat sopia 18 päivää ylittävän osan lomasta pidettäväksi seuraavalla lomakaudella tai sen jälkeen. Kumpikaan ei ole velvollinen sopimaan säästövapaasta. Työnantaja voi ilman mitään erityistä syytä kieltäytyä säästövapaan myöntämisestä.

Jos vuosiloman säästämisestä ei päästä sopimukseen, työntekijällä on lähtökohtaisesti oikeus säästää 24 päivää ylittävä osa lomastaan eli kuusi lomapäivää vuodessa.

Vuosiloman säästämisestä työnantajan ja työntekijän on neuvoteltava viimeistään silloin, kun työnantaja kuulee työntekijöitä vuosiloman ajankohdasta.

Säästövapaa on viimekädessä annettava työntekijälle hänen määräämänään vuonna tai vuosina. Jollei säästövapaan tarkemmasta ajankohdasta voida sopia, työntekijän on ilmoitettava sen pitämisestä viimeistään neljä kuukautta ennen sen alkamispäivää. Suositeltavaa on, että säästövapaan pitämisen ajankohdasta sovitaan kirjallisesti.

Allekirjoitettuna tärkeimmät. Eli sinun edelliseltä lomakaudelta 2018-2019 jääneet lomapäivät on siirtyneet säästövapaisiin -> Eli sulla on vielä pitämättömiä lomia. Tä'mä näin koska lomakausi on vaihtunut huhtikuun 1.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Minun kesälomalta jäänyt 5 pvää on v. 2017 lomia. 

Lomapäiviä ei ole myönnetty koska sijaispula. 

Nythän jää taas roikkumaan5 pvää sinne säästövapaisiin, koska kesäloma-aikana saa pitää vain 20 pvää lomaa. Sittenhän kaiken jären mukaan niitä säästövapaita on jo 10 pvää?! Ihmettelen koko säästövapaasysteemiä kun lomapäiviä ei saa pitää kun ei ole työväkeä tarpeeksi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...