Jump to content
MAINOS

Yövuorot vanhainkodissa


Terveydenhoitajaopiskel

Recommended Posts

Pian on edessä ensimmäinen yövuoro vanhainkodissa keikkalaisena. Mitä kaikkea teillä muilla on kuulunut yövuoron tehtäviin vanhainkodissa ja millainen "aikataulu" yövuorossa on? Jokin perehdytyskansio on työpaikalla, mutta haluaisin kysellä täältäkin jo etukäteen muiden kokemuksia yövuoroista. 

Lisään vielä että minulla on 1 kerros valvottavana yövuorossa. Lisäksi ilmeisesti muutama asukas toisesta kerroksesta. Kyseisessä palvelutalossa jonne teen yövuoron on oma yöhoitaja joka kerroksessa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Riippuu varmasti ihan paikasta. Meillä yökkö tekee yleensä siinä kympin aikaan kierron (ei välttämättä tarvitse vielä kääntää ketään, mutta tsekataan että kaikki on OK, mahd. avustetaan joku myöhempään valvoja sänkyyn jne.), kahdentoista? kolmen ja kuuden aikaan. Tai no, täytyy sanoa etten ole justiin nyt ihan 100% varma kun itse en öitä meillä tee, mutta jotenkin noin.

Sitten aamuyöstä yökkö tekee leivät valmiiksi aamupalaa varten ja tiettynä yönä (tyyliin kuukauden ensimmäinen lauantai tms.) puhdistaa yhteisen pyykkikoneen. Muuten sitten aika pitkälle noiden kiertojen lisäksi vastaillaan kelloihin, elikkä autellaan vessaan tai mitä kelläkin on hätänä. 

Aamuyöstä tarv. kuivitellaan muutama asukas ja osa on niin aamuvirkkuja että yökkö auttelee siinä kuuden aikaan päivävaatteita monesti jo päälle. 

Joskus voi lisäksi olla muutakin pientä hommaa, näistä sitten iltavuorolainen kertoo erikseen. Yleensäkin meillä kyllä iltavuorolainen pyrkii kertoilemaan hyvin asioista, jos tulee uusi yökkö/joku joka ei ole vähään aikaan ollut tai on harvemmin. Tosin meilläkin löytyy hyvät perehdytyslistat asukkaista ja yökön hommista avuksi. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Joo, tosiaan yövuorot ja niiden tehtävät vaihtelevat valtavasti paikan mukaan. Usein illasta on ns. yölääkkeiden jakamista (listalle klo 22 menevät) ja tietty asukkaiden tarvittavien lääkeiden antamista. Kierrot teen kutakuinkin kuin edellisessä viestissä on kerrottu. Aamusta taas jonkinverran listalla menevien aamulääkeiden jakoa.

Paikasta riippuen on sitten pyykkihuoltoa eli asukkaiden pyykkien pesua tai sitten ei. Aamupalaa varten voileipien tekoa, puurojen keittoa, kahvin keittämistä tai sitten ei.

Enin aika menee kyllä kellojen vastailuihin ja sitä myöten avustamiseen.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 vuotta myöhemmin...

Minusta yövuorot ja niiden tehtävät vaihtelevat valtavasti paikan mukaan.  Usein yölääkkeiden jakamista ja tietysti asukkaiden tarvittavien lääkeiden antamista. Sitten aamuyöstä yökkö tekee  vaippa vaihto ja vessan apua

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Luo tunnus tai kirjaudu sisään kommentoidaksesi

Vain jäsenet voivat kommentoida

Luo tunnus

Rekisteröi tunnus yhteisöömme. Se on helppoa!

Rekisteröi uusi tunnus

Kirjaudu sisään

Onko sinulla jo tunnus?

Kirjaudu sisään
×
×
  • Luo uusi...