Jump to content

Keikkatyö Norjassa - asunto Suomessa


Guest Haine

Recommended Posts

Guest Haine

Olen töissä Ruotsissa sh:na. Tykkään kovasti ja puhun sujuvaa ruotsiakin, mutta välillä kaipaan ystäviä ja perhettä niin kovasti että mietin jos muutanko Suomeen ja teen sieltä käsin keikkatöitä Norjaan ja Ruotsiin? Onko kokemuksia? Meneekö liian hankalaksi? 

Tällä hetkellä käyn Suomessa 4kk välein. Muutto ei ole ajankohtainen vielä tänä vuonna mutta ehkä ensi..

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...
Guest keikkatyöläinen

Hei, teen keikkatöitä Ruotsissa ja Norjassa, ei ole hankalaa :) Kun firmat maksavat matkat ja asumisen, sekä hankkivat asunnon. Suosittelen! Keikkalaisena Ruotsissa palkka on parempi kuin suoraan sairaalalle työskentelevälle. Norjassa se on sama kaikilla, mutta asumiskustannukset huomioon ottaen menee hyvin plussalle.

Norjasta oon kuullut, että kaikki suomenkieliset ei pärjää kielen kanssa. Itsekin koin, että kärsivällisyys ulkkareita kohtaan ei ole ollenkaan samaa luokkaa kuin Ruotsissa. Itse pärjäsin, koska olin ollut Ruotsissa jo jonkin aikaa, sekä olin lukenut paljon kirjoja norjaksi. Enemmän auttaa jos kuuntelee Norjan radiota tms, niitä murteita riittää...

Jos asut Suomessa ja keikkailet Ruotsissa, voit saada SINK-verokortin, jolla prosentti 25, ihan sama mitä ansaitsee. Paikallisethan maksaa jotain 35% veroja. 

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...
Guest Saikkari Ruotsi/Norja

Jos mahdollista, niin Suomessa ollessa ei kannata tehdä töitä jos keikkailee Norjaan. Verotuksellisesti mietittävä tarkkaan. 

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Hei,

Minulla ei ole itse mitään semmoinen kokemusta, mutta minulla oli kaksi työkaveria, joka asuvat Virossa mutta ovat töissä Suomessa. He suunnittelevat näin, että tekevät yleensä pitkiä päiviä 10 päivää ja muut ovat Virossa perheen kanssa. Minun mielestäni ei ketään voi sanoa onko hankala tai helppoa, pitäisi katsoa minkälainen ihminen olet, tuleeko kova ikävä tai ei? Myös laki on muutettu, eli voisitko vielä tehdä monta pitkiä päiviä laki mukaan tai ei?

Voi olla hieman vaikea.

Tsemppiä! 😊

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...