Jump to content

Laillistaminen pelkäksi terveydenhoitajaksi


Guest Th-opiskelija

Recommended Posts

Guest Th-opiskelija

Onko täällä ketään joka on hakenut laillistusta pelkästään terveydenhoitajaksi valmistumisen jälkeen vai myös sairaanhoitajaksi? Esim. Jos kokee että ei halua sh:n työhön? Itsellä on tilanne että tuntuu että olen unohtanut suuren osan sh-vaiheesta ja vaikka kiinnostusta myös sh:na toimimiseen on, ajattelen että minun kannattaisi kaikista vain th:na koska en sh:n töitä välttämättä kuitenkaan hae...

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...

Hain aikoinaan laillistuksen molempiin ja hyvä näin. Aluksi oli pakko tehdä sh:n sekalaisia töitä saadakseen edes jotain hommaa, työkkäristä suorastaan pakotettiin. Siinä karttui tietysti laajasti kokemusta eri osa-alueilta jotka katsottiin eduksi hakiessani sitten aikanaan terveydenhoitajan töitä. En koskaan ole kyllä halunnut olla sairaanhoitaja tai tehdä niitä töitä, ei kertakaikkiaan ole minun juttu, ne ajat olivat stressaavia.

Suoraa hyppäys koulun penkiltä terveydenhoitotyöhön ei välttämättä onnistu hyvin, ei hallitse koko pakettia. Terveydenhoitajana täytyy tietää ja osata melkein kaikesta kaikki ja ennustaa loput. Voi olla että vasta valmistuneelle terveydenhoitajalle ei lohkea alkuvuosina kuin satunnaisia sijaisuuksia.

Link to post
Share on other sites

Itse valmistuin viime vuonna ja hain molemmat laillistukset. Tein noin 3 kuukautta sh:n sijaisuutta, jonka jälkeen sain terkkariduunia sieltä, minne mielenkiinto kohdistui opintojen aikana. Työllistymisen puolesta siis suosittelen molempien ammattinimikkeiden laillistamista. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...