Jump to content
MAINOS

Siirtymäsäännös


Guest Kyytikalle

Recommended Posts

Guest Kyytikalle

Mitenkäs muilla sairaanhoitopiireillä/pelastuslaitoksilla tulkitaan ensihoidon siirtymäsäännöstä. Nyt tullut vastaan tilanne, jossa ennen vuotta 2011 lähihoitajina hoitotasolla työskennelleet henkilöt ovat nyt käyneet sh koulutuksen ja saaneet suoraan hoitotason luvat ilman 30 op täydennyskoulutusta. Ja tarkennuksena vielä, että nämä henkilöt ovat työskennelleet tämän välisen ajan perustason ensihoitajina. Nyt haluaisinkin kuulla muiden näkemyksiä/kokemuksia kyseisestä tai samankaltaisista tapauksista. Laillisuudesta yms...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Itse en näe ongelmaa tuossa, kun peilaan kertomaasi asetuksen siirtymäsäännöksiin. Ymmärtääkseni asetusta on tulkittu niin, että on pitkälti työnantajan vastuulla määrittää mitä on laissa mainitut osaaminen ja kokemus.  

Jossain vaiheessa tuota tulkittiin muistaakseni myös niin, että palvelussuhteen pitäisi olla katkeamaton, jotta siirtymäsäännös olisi voimassa. En ole kuitenkaan käytännössä törmännyt siihen, että ketään olisi työnantajaa vaihtaessa kielletty toimimasta hoitotasolla.

En näe ongelmaa myöskään käytännön tasolla, jos on kuitenkin päätoimisesti työskennelty ensihoidossa niin eiköhän se tuntuma työhön ole säilynyt. 

Paikallinen shp voi myös halutessaan tulkita, tarkentaa ja kiristää asetuksessa esitettyjä vaatimuksia melkein rajattomasti. 

Link to comment
Share on other sites

Tämä lienee juurikin se mitän siirtymäsäännöksellä haluttiin mahdollistaa. Toivottavasti ko. alueella testataan teoriatiedot kunnolla että voidaan varmistua ajantaisaisuudesta.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...