Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Kyytikalle

Siirtymäsäännös

Recommended Posts

Guest Kyytikalle

Mitenkäs muilla sairaanhoitopiireillä/pelastuslaitoksilla tulkitaan ensihoidon siirtymäsäännöstä. Nyt tullut vastaan tilanne, jossa ennen vuotta 2011 lähihoitajina hoitotasolla työskennelleet henkilöt ovat nyt käyneet sh koulutuksen ja saaneet suoraan hoitotason luvat ilman 30 op täydennyskoulutusta. Ja tarkennuksena vielä, että nämä henkilöt ovat työskennelleet tämän välisen ajan perustason ensihoitajina. Nyt haluaisinkin kuulla muiden näkemyksiä/kokemuksia kyseisestä tai samankaltaisista tapauksista. Laillisuudesta yms...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Julma

Itse en näe ongelmaa tuossa, kun peilaan kertomaasi asetuksen siirtymäsäännöksiin. Ymmärtääkseni asetusta on tulkittu niin, että on pitkälti työnantajan vastuulla määrittää mitä on laissa mainitut osaaminen ja kokemus.  

Jossain vaiheessa tuota tulkittiin muistaakseni myös niin, että palvelussuhteen pitäisi olla katkeamaton, jotta siirtymäsäännös olisi voimassa. En ole kuitenkaan käytännössä törmännyt siihen, että ketään olisi työnantajaa vaihtaessa kielletty toimimasta hoitotasolla.

En näe ongelmaa myöskään käytännön tasolla, jos on kuitenkin päätoimisesti työskennelty ensihoidossa niin eiköhän se tuntuma työhön ole säilynyt. 

Paikallinen shp voi myös halutessaan tulkita, tarkentaa ja kiristää asetuksessa esitettyjä vaatimuksia melkein rajattomasti. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jupet

Tämä lienee juurikin se mitän siirtymäsäännöksellä haluttiin mahdollistaa. Toivottavasti ko. alueella testataan teoriatiedot kunnolla että voidaan varmistua ajantaisaisuudesta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...