Jump to content

Esimerkki potilaan hoitosuunnitelmasta?


Terveydenhoitajaopiskel
 Share

Recommended Posts

Entä olisiko jollain esimerkkiä, miltä kotihoidon potilaan hoitosuunnitelma voisi näyttää? FinCC:n avulla olen tehnyt sellaisen kerran, mutta minusta se FinCC on jotenkin sekava. Olen th-opiskelija. Löytyisikö esim. netistä esimerkkejä hoitosuunnitelmista? Olen yrittänyt googlata mutta ei löydy.

Link to comment
Share on other sites

Pelkistetty versio hoitosuunnitelmasta olisi alaotsikot: haasteet, voimavarat, tavoitteet, suunnitelmat, arviointi.  Eli mitä hoitotyön haasteita asukkaalla on ja mitä niiden eteen on mahdollista tehdä.

TÄltä pohjalta lähdet arvioimaan jokaista osa-aluetta, esim. FinCC-luokitusten mukaisesti. Tällä pääsee hyvin pitkälle ja on käyttökelpoinen suunnitelma. Hoitosuunnitelmat kotihoidossakin pohjautuvat käytettävään asiakastietojärjestelmään, jolloin otsikot ovat erilaiset. Yllämainitut alaotsikot on mainittu domacare- asukastietojärjestelmässä, missä taas sitten nuo muut otsikot ovat ihan erilaisia kuin esim. pegasoksessa tai GFS:ssä (graafinen finstar).

Varmasti teillä koulussa on ollut malleja erilaisista hoitosuunnitelmista, mutta valmista pohjaa ei mistään erikseen kyllä saa. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...