Jump to content
MAINOS

Lisä/ Ylityö arkipyhälistalla


Guest Vakkari

Recommended Posts

Guest Vakkari

Kysymys kuuluu, kun työnantajan aloitteesta syntyy lisätyötä arkipyhiä sisältävässä listassa, kuuluuko saada korvaus ylimenevästä ajasta? Onko laillista että sairausloma kuluvalla listalka kun vähentää työaikaa, jää yli tehdyt tunnit saikun alle, eikä ole korvausvelvollisuutta työntekijlle!? Samoin kun vuosiloman sattuessa listalle jossa syntynyt lisä/ ylityötä?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Vakkari

3 vkon listat, jos ylitunteja ei pysty pitämään aikana kuluvalla liatalla, maksetaan pois. No esim. Kolmen viikon listassa viikon vuosiloma, listan viimeiselle perjantaille suunniteltu työpäivä jolloin meni 3h yli ( tapahtuma), ei maksettu eikä aikahyvityksenä korvattu koska hukku tunnit vuosiloman alle? Nyt hukku arkipyhien alle tehdyt ylitunnit, helppo teettää minimillä näköjään näin, kun ei korvausvelvollisuutta, uskomatonta!

Link to comment
Share on other sites

Mene luottamusmiehen puheille! Hän tietää, vastaa sinulle ja tarvittaessa selvittää asian työnantajan kanssa. 

Link to comment
Share on other sites

Lähtökohtahan on se että ylityöt maksetaan rahana ja sillä selvä. Ei niillä ylitöillä voi mennä työantajana paikkailemaan esim. vajaaksi tehtyä työvuorolistaa (joka on muuten kanssa laitonta, huom). Jos teet ylitöitä ja otat ne kuluvalla listalla esim. aikana pois niin työantaja kyllä kiittelee. Varsinkin jos ei ole käytössä mitään tuntipankki järjestelmään koska ylitöitä ei korvata IKINÄ tuntitunnista periaatteella. Ja jos olet saikulla niin sekään ei ole syy olla maksamatta ylitöitä.

Loppukaneettina vastauksen saitkin jo esimmäisessä viestissä.

27.12.2017 klo 18.40, jupet kirjoitti:

Kuulostaa että sinua kusetetaan.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Vakkari

Täytynee ottaa liittoon yhteys, tämänkin listan ylitunnit jäi maksamatta näköjään!  Selitys kuului koska listalla arkipyhiä, niin ylityöraja ei ylity, lisätyö paukkui yli mutta ilmeisesti se on vaan turha rivi palkkanauhassa kun ei tarvitse noteerata. On tämä kummaa että omalla ajalla tekee työtä, eikä sitä tarvitsisi hyvittää!! 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...