Jump to content
MAINOS

Yksityisyrittäjä tekee keikkaa toimipaikassamme


Guest Hoitsu 25v

Recommended Posts

Guest Hoitsu 25v

Heippa . onko mahdollista että hoitokodissamme tekee yksityisyrittäjä keikkaa ja hän väittää ettei sitä koske työaika mitenkään.  6vko lähes joka päivä duunissa jopa yöstä suoraan aamuun tekee. T. Ihmettelevä

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Saa kai yrittäjä omassa firmassaan tehdä niin paljon duunia kun sitä kiinnostaa. Kuljetusalan firmassa on kai ainoastana käytössä jotkut rajoitukset esim. viikkotyöajan suhteen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hoitsu 26

Niin ei ole   yrittäjänä kyseisessä paikassa vaan hoitopaikka ostaa häneltä palvelut. Tuntuu vaan uskomattomalta et yrittäjä painaa uupuneena työtä hoitopaikassa ilman vapaita ja häntä ei koskisi työaika laki. Virheitä sattuu juuri väsyneenä.

Link to comment
Share on other sites

Mikä siinä niin uskomatonta on? Saa palkollinenkin tehdä ihan sydämensä kyllyydestä eri työpaikoissa duunia ilman minkäänlaista lepotaukoa (toki enempää kuin 24h/vrk ei yleensä pysty tekemään). Jos tekee kahta duunia niin siitä tulee n. 2*8h = 16h ja jos tekee kolmea niin kivasti 3*8h = 24h. Ainoa rajoitus ammattiautoilijoiden ja lentäjien jne lisäksi on ettei yksittäinen työnantaja saa teettää ylitöitä kuin tiettyyn rajaan asti.

Link to comment
Share on other sites

Guest Onko vastuuta  enää?
10 tuntia sitten, Vieras: Hoitsu 25v kirjoitti:

Heippa . onko mahdollista että hoitokodissamme tekee yksityisyrittäjä keikkaa ja hän väittää ettei sitä koske työaika mitenkään.  6vko lähes joka päivä duunissa jopa yöstä suoraan aamuun tekee. T. Ihmettelevä

 

Olen itse törmännyt myös kyseiseen ilmiöön.  Syyttäköön itseään, jos on pitkällä sairauslomalla kohta tai siihenkö hän oikein  tähtää.  Verokarhut ym. tahot alkavat heräämään.... Turhaan siis puhutaan työhyvinvoinnista, jos kyseisiä  hoitajia on kuin sieniä sateella.   Alkaa ajatella millä vuosisadalla toiset elävät.

Kun mikään ei koske koskaan ketään, vaan ajatellaan ensiksi itseään.  Hällä väliä, jos työkaveri joutuu sairauslomalle , juuri kyseisten henkilöiden takia.  Itselleni on käynyt niin.  Kiitän luojaa, että olen elossa.  Oltiin autolla ajamassa /avohoito kunta ja oltiin lähtemässä seuraavaan työkohteeseen. Nuori työkaveri perutti suoraan ojaan, kesä. Istuin pelkääjän penkillä ja onneksi ehdin laittaa turvavyön kiinni. Kaikki tapahtui nopeasti ja joudun itse uhriksi. Siitä seurasi 3kk:n sairausloma ja joudun opetelemaan kävelemistä, rolla tarjottiin.  Sen aikainen esimieheni otti sen  pahasti ja joutui myös sairauslomalle.  Hän näki, mihin kyseinen hoitaja oli minut omalla törkeällä piittaamattomuudellaan saattanut.  Syy oli HOITAJAN VÄSYMYS, ei oltu nukuttu yöllä.  Kiitän aina HUS:n lääkäreitä, että olen työkunnossa. Kertoivat suoraan; Turvavyö pelasti minut. On aikaa yli 10v ja vieläkin näen punaista näiden  piittaamattomista henkilöstä. Kyseinen työntekijä, ei osannut edes tähän päivän mennessä pyytää anteeksi tai ottaa yhteyttä missään muodossa.

 Nykyilmiö monessa työpaikassa: Keikkalainen tulee iltavuorosta  koko yleisesti loppuu klo.21.00/ 21.30  tai 22.00  ja siitä suoraan toiseen työhön  yövuoroon alkaa klo.20.45.  Usein me soitetaan ja kysytään missä olet-- tai soitetaan ollaan myöhässä yövuorosta, juuri tämän takia ja matkat päälle. Selitä sitten  esimiehelle taaskaan  yökkö ei tullut ajoissa työvuoroon. Tehdään ylitöitä tämän takia reilu 1h/ tai pitääkö alkaa jättää talo yksin on toinen vaihtoehto...monella meistä on myös matkaa kotiin, myöhästytään bussista  ja seuraava ajaa vasta 1h päästä.  Siis emme asua työpaikalla, niin kuin nämä eräät luulevat.  Toinen yleinen ilmiö  keikkalainen yökkö tulee yövuoroon ja alkaa sanella mitä tekee  ja mitä taatusti  en tee ja  te tulette ajoissa aamuun. Menen toiseen paikkaan aamuvuoroon klo.07.30 ja meillä yökön työvuoto loppuu klo.07.15.  Onko  se meidän syytä meitä, kun myöhästyy muualta?  

Voisivatko kyseiset itseään täydellisinä pitäjät  hoitajat, tulla maanpinnalle ja ajatelle meitä muita työntekijöitä, edes joskus. Emme halua olla teidän "pelinappuloita" .

Itselläni oli kyseinen yökkö työparina  aamussa. Tuli suoraan  toisesta työpaikassa yövuoron ja sieltä suoraan meille aamuvuoroon eli  myöhästyi  aamuvuorosta kunnolla.  Oli ihan  " pihalla" koko aamuvuoron ja todella seisoi tumppuna  suorana koko ajan. Työnteko oli ihan humpukkia ja palkka juoksee...  Jos, ei olisi kertonut, olisin pitänyt " krapulaisena " tullut töihin.  Oli ihan sellainen turvaton olo koko aamuvuoron ja sai todella pelätä uskaltaako avata edes suuta keskusteluun.  Olin saattohoitopuolella silloin ja huono kuntoisia asukkaita. Siirtoja paljon ja hänestä ei ollut siihen.  Oli todella raskas työpäivä, pelättiin asiakkaiden   ja muiden työtekijöiden turvallisuuden puolesta.  

 Ainoa mitä hän osaisi; Kehua kuinka  hyvä ja täydellinen hoitaja hän on.  Lisäksi  kuinka paljon  palkkaa tienaa ja  veroja maksaa....jne.    

Itselleni on sanottu johtajien kautta; Toiseen työpisteeseen ei tehdä keikkaa on sama onko yksityinen tai kunta työnantajana.  Sama vastaus on tullut mistä olen kysynyt asianlaitaan.  Kaverini teki keikkaa kotihoitoon ja jäi kiinni siitä. Seuraus oli välttämätön eli työt loppuivat vakituisesta paikasta.

Viimeksi v.2017 syksy, kunta työnantajana. Perustelu oli hyvä ja asiallinen. Myös on kyseessä työssä jaksaminen, asiakkaan ja muiden  turvallisuus.   Törmäsin syksyllä tähän ilmiöön, kun olin määräaikaisena kunnalla; Vakituinen teki keikkaa " salaa" omassa piirissä ja oli sitoutumaton sopimus toisten hoitajien kesken.  Kuinka paljon, näitä on oikeasti.... Siirsi aina omia töitään toisille, kun suvaitsi tulla oikeaan työpaikkaan.  Valikoi  myös tämän takia eräitä työvuoroja.

 Hyvä, kun otit asia esille. Sillä se vaikuttaa myös työilmapiiriin ikävällä tavalla ja alkaa olla iso ongelma monessa hoitopaikassa. Tiedoksi myös keikkalaisilla on VASTUU, oma työkunnostaan.

On tutkittu miten vaikuttaa kun ei nukuta  kunnon yöunia tai tullaan 2-3h nukkumisen jälkeen töihin. On ikävä kyllä turvallisuusriski myös liikenteessä.

Link to comment
Share on other sites

Yksi oli aika legendaarinen työntekemisien suhteen. Palkkanauha oli komea. Vakipaikastaan lähti aina keikalle jonnekin. Kunnes pääsi eläkkeelle ja samantien *naps* ja R.I.P. Kiva tyyppi oli kyllä.

Link to comment
Share on other sites

13.12.2017 klo 18.36, Vieras: Hoitsu 25v kirjoitti:

Heippa . onko mahdollista että hoitokodissamme tekee yksityisyrittäjä keikkaa ja hän väittää ettei sitä koske työaika mitenkään.  6vko lähes joka päivä duunissa jopa yöstä suoraan aamuun tekee. T. Ihmettelevä

 

Yrittäjää ei koske työaikalaki. Tämä pätee myös toiminimikeikkailijaan. Tuossa voidaan kyllä kyseenalaistaa yrittäjyys sinänsä, koska ilmeisesti käytetään toimeksiantajan tiloja, työvälineitä ja tehdään sellaista työtä mitä myös työsuhteiset tekevät. Itse selvitin taannoin asiaa ja paikallisen yrityshautomon kanta oli, että pelkkä työpanoksen antaminen päivittäistyöhön ei ole varsinaista yritystoimintaa. Tuossa sitten riskinä, että tulee kaikenmaailman maksuja (toimeksiantajalle yleensä) vinot pinot perästä päin, jos joku asiaa selvittää ja todetaan että on toimittu väärin. 

Henkilöstövuokraus on eri asia, mutta siitä pitäisi ilmeisesti suorittaa alv, mitä yleensä terveydenhuoltopalveluista ei makseta. 

14.12.2017 klo 06.55, Vieras: Onko vastuuta enää? kirjoitti:

Itselleni on sanottu johtajien kautta; Toiseen työpisteeseen ei tehdä keikkaa on sama onko yksityinen tai kunta työnantajana. 

Tätähän työnantaja ei voi mitenkään kieltää, vaikka olisi kuinka katkera tahansa. Virkasuhteiselta henkilöstöltä voidaan oman organisaation ulkopuolella työskentelyä jossain määrin rajoittaa, mutta toimessa olevien vapaa-ajan käyttö ei ole työnantajan asia millään lailla. 

Link to comment
Share on other sites

Guest Keikkalainen!

Lukekaa ja miettikää tarkkaa IS  juttua, 23.12.-17? Onko, muka hoitoala "parempi" kuin toinen ala  tai eikö nykyisin koske mikään laki ketään hoitoalalla? Myös keikkalisilla, sijaisilla on vastuu omastaan jaksamisestaan / kouluttamisestaan ym.  Se opetetaan jo lähihoitajan koulutuksen aikana. Ennen kuin tulee uhreja viattomista henkilöistä ?

  Ovatko esimiehet vain " pitämässä kulisseja" yllä periaate...tai teidän kiusalla siellä..... Ainakin saa sellaisen kuvan nykyisin......

Steinerkoulun opettajalla oli reippaasti sairauspoissaoloja yli 40.... Rehtori laittoi yksityisetsivät perään....työssä muualla. Asia meni eteenpäin ja seuraamukset tulivat....

 Lisäksi opettaja oli ravintolan omistaja; Lojaliteettivelvollisuuden rikkominen.....

Tiedän omassa kotikaupungissa  muutama vuosi sitten oli myös tapauksia; Hoitoala, vakituinen sairauslomalla istunut kapakassa ja usein poissa viikonloput työvuoroista....niin fiksu ulkoapäin, mutta pelkää kulisia ynnä kaikki. Osasi käyttää puhetaitojaan todella hyvin... ...  tai  toinen hoiteli omia kotiasioitaan työvuorossa.  Myös näissä on  HOITOALAN ESIMIES sai itse totaalisesti kiinni eli nähnyt omin silmin....  tapauksia asiakas on ilmiantanut työntekijän myös vakituinen teki" luvatta" keikkaa muualla; pieni erimielisyys ....seuraamukset tulleet työntekijälle...

Siinä kärsii koko työyhteisö todella pitkään......opetti älä luota ainakaan omiin työkavereihin vaan kyseenalaista heidät......

Voitte jatkaa tällä periaatteella tai asenteella olevat työntekijät.  Teidän /työpaikan maine kasvaa vain.......kierretään kaukaa kyseenaliset työpaikat......

  Nykyisin  taitaa hoitoalalla on jokaisella  työntekijällä OMA LAKI ja mikään ei koske MINUA.....periaate...

.Viime kesätyöpaikassa/ kunta opin tämän kantapään kautta, niin piittaamattomia hoitajia näkyi. Mikään esimiehen puhe ei koskenut heitä missään muodossa vaan aina toiset saivat kärsiä omissa nahoissaan....  Ainoa, mitä opin sieltä; HUUTAMINEN on normaalia käytöstä nykyisin työpaikoilla.....hällä väliä jos toinen saa kuulovaurion tämän takia, Olet vain SIJAINEN ja näin taas saadaan yksi hyvä työntekijä pois......Siis kannattaa tehdä keikkoja toiseen paikkaan vakituiset....  Omaan nilkkaa se aina osuu lopulta ja yhteiskunnalle tulee vain kalliimmaksi maksaa myös teidän " kulut"....

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...