Jump to content
Snoopyh82

Turvallisuus asiakkaan nostossa nosturilla

Recommended Posts

Snoopyh82

Miten täytyisi toimia tilanteessani????Olen neliraajahalvaantuneen hoitajana omassa kodissaan. (49v)Siellä asuu myös hänen äitinsä (73v) Olen vasta aloittanut ja heti huomasin heillä olevan käytäntönä ettei nisturilla nostaessa laiteta nostovyötä kiinni edestä millään lailla, laittavat siis selän takaa ja kainaloiden alta josta sitten remmit nosturiin jolloin asiakas roikkuu kainaloistaan ja harteistaan nosturin varassa. Asiasta mainitsin heti ensimmäisenä päivänä mut vastaus oli, että on näin aina pärjätty! Minun silmään se näyttää järkyttävälle, koska asiakas valuu siitä alaspäin kädet osoittaen kokoajan vaan kattoa kohti enemmän näyttäen sille, että kohta rysähtää maahan. Onko siis minun työvuorossa ollessa minun vastuulla mikäli hän siitä tippuu ja kuinka saan iskostettua sen heidän päähän ettei näin voi toimia????

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
jupet

Kertomalla miten asia on. Ei siihen mikään muu ainakaan auta kuin suora puhe.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Th-opiskelija

Entä mitä mieltä olette, pitääkö nosturilla potilasta siirrettäessä tai muuten isokokoista potilasta siirrettäessä esim. Sängyltä pyörätuoliin olla aina 2 hoitajaa? Paikassa jossa teen keikkatöitä joutuu usein siirtämään yksin tällaisia potilaita ja monet paikan vakituiset hoitajat on sitä mieltä että niistä pitää selvitä yksin. Minusta kuitenkin niissä pitäisi olla aina 2 hoitajaa jolloin se olisi potilaalle turvallisempaa ja hoitajalle helpompi. Mitä mieltä olette?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
sh vm 83

Tapoja on yhtä monta kuin tekijää, mutta turvallisinta on olla kaksi hoitajaa siirtämässä juuri edellä mainitsemistasi tilanteissa. Jos saat ohjeen että pitäisi hoitaa yksin Ja koet että ei onnistu, sinulla on oikeus pyytää/vaatia apua siirtotilanteista, varsinkin kun rt tunne asukkaan tapoja hyvin.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
November

Meillä työsuojeluvaltuutettu kielsi yksin siirtämiset nosturilla, joten nykyään aina työparin kanssa, jotta kaksi silmäparia varmistaa liinojen kiinnitykset. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×