Snoopyh82 Posted October 7, 2017 Posted October 7, 2017 Miten täytyisi toimia tilanteessani????Olen neliraajahalvaantuneen hoitajana omassa kodissaan. (49v)Siellä asuu myös hänen äitinsä (73v) Olen vasta aloittanut ja heti huomasin heillä olevan käytäntönä ettei nisturilla nostaessa laiteta nostovyötä kiinni edestä millään lailla, laittavat siis selän takaa ja kainaloiden alta josta sitten remmit nosturiin jolloin asiakas roikkuu kainaloistaan ja harteistaan nosturin varassa. Asiasta mainitsin heti ensimmäisenä päivänä mut vastaus oli, että on näin aina pärjätty! Minun silmään se näyttää järkyttävälle, koska asiakas valuu siitä alaspäin kädet osoittaen kokoajan vaan kattoa kohti enemmän näyttäen sille, että kohta rysähtää maahan. Onko siis minun työvuorossa ollessa minun vastuulla mikäli hän siitä tippuu ja kuinka saan iskostettua sen heidän päähän ettei näin voi toimia????
jupet Posted October 8, 2017 Posted October 8, 2017 Kertomalla miten asia on. Ei siihen mikään muu ainakaan auta kuin suora puhe.
Guest Th-opiskelija Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Entä mitä mieltä olette, pitääkö nosturilla potilasta siirrettäessä tai muuten isokokoista potilasta siirrettäessä esim. Sängyltä pyörätuoliin olla aina 2 hoitajaa? Paikassa jossa teen keikkatöitä joutuu usein siirtämään yksin tällaisia potilaita ja monet paikan vakituiset hoitajat on sitä mieltä että niistä pitää selvitä yksin. Minusta kuitenkin niissä pitäisi olla aina 2 hoitajaa jolloin se olisi potilaalle turvallisempaa ja hoitajalle helpompi. Mitä mieltä olette?
sh vm 83 Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Tapoja on yhtä monta kuin tekijää, mutta turvallisinta on olla kaksi hoitajaa siirtämässä juuri edellä mainitsemistasi tilanteissa. Jos saat ohjeen että pitäisi hoitaa yksin Ja koet että ei onnistu, sinulla on oikeus pyytää/vaatia apua siirtotilanteista, varsinkin kun rt tunne asukkaan tapoja hyvin.
November Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Meillä työsuojeluvaltuutettu kielsi yksin siirtämiset nosturilla, joten nykyään aina työparin kanssa, jotta kaksi silmäparia varmistaa liinojen kiinnitykset. Torlohka 1
Guest jessie Posted January 25, 2018 Posted January 25, 2018 Ap, kyllä sinä olet vastuussa mikäli asukas nosturista valuu lattialle ja mahdollisesti itsensä myös loukkaa. Se, että he ovat aina pärjänneet (ilmeisesti kyseessä seisomanojanosturi), ei tarkoita sitä että se on turvallista ja kannattavaa toimintaa, ja sinun ammattilaisena tulee se heille opettaa. Th-opiskelija: Meillä lavetilta nosturilla pyörätuoliin siirrettäessä isokokoinen asiakas tipahti lattialle. Nostoliina ei ollut kunnolla takapuolen alla, vaan hän pääsi siitä valumaan alas. Tämän jälkeen tuli kielto siirtää yksin nosturilla ja tälle asiakkaalle tilattiin liina jossa tulee eteen ns. turvavyö tippumisen toistumisen estämiseksi. Siis riippukeinumallinen liina, jossa vielä erikseen jalkojen välistä nousee kaksi remmiä jotka kiinnitetään alaliinoihin. Näin hän on turvassa tippumiselta, eikä liinat satu reisiin kuten perinteinen jalkojen välistä ristiin menevä nostoliina.
Kunkku Posted January 26, 2018 Posted January 26, 2018 Minkälaisia nosturin liinoja teillä on käytössä, jos siitä voi valua jotenkin pois? Meillä on töissä ainoastaan kuvan kaltaisia liinoja, enkä kyllä keksi miten siitä voi valua pois.
Deianna Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 Kyseessä seisomanojanostin? Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä, eivätkä tee mitään. - Albert Einstein -
Kunkku Posted February 6, 2018 Posted February 6, 2018 55 minuuttia sitten, Deianna kirjoitti: Kyseessä seisomanojanostin? Näin kans arvelin
Guest Th-opiskelija Posted March 5, 2018 Posted March 5, 2018 Itse teen keikkoja palvelutalossa jossa monet hoitajat siirtää asukkaita yksin nosturilla ja niin olen minäkin joutunut tekemään monta kertaa... minusta pitäisi olla aina 2 hoitajaa jos käytetään nosturia.
jupet Posted March 5, 2018 Posted March 5, 2018 En nostureiden kanssa pelaa työkseni niin en välttämättä ole ihan ajan tasalla, mutta eikös sen nosturin koko idea nimenomaan ole ettei tarvitse nostella manuaalisesti eli ei tarvita lisää porukkaa paikalle?
sh vm 83 Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 26.1.2018 klo 14.45, Kunkku kirjoitti: Minkälaisia nosturin liinoja teillä on käytössä, jos siitä voi valua jotenkin pois? Meillä on töissä ainoastaan kuvan kaltaisia liinoja, enkä kyllä keksi miten siitä voi valua pois. Riippuu ihan miten sen liinan asentaa, niin voi kyllä valua pois.. Eli jos vain asentaa liinan oikein asiakkaan siirtoa edeltävästi, ei pitäisi mitään ongelmaa olla..
Gero Posted April 7, 2020 Posted April 7, 2020 Liinan on oltava nostettavalle oikean kokoinen; muuten siitä on mahdollista pudota. Meilläkin töissä nosturia käytetään yksin. Resurssit eivät riitä siihen, että nostotilanteissa olisi aina kaksi hoitajaa vaikka se olisi kyllä turvallisempaa.
Sebucom60 Posted April 8, 2020 Posted April 8, 2020 6 tuntia sitten, Gero kirjoitti: Liinan on oltava nostettavalle oikean kokoinen; muuten siitä on mahdollista pudota. Meilläkin töissä nosturia käytetään yksin. Resurssit eivät riitä siihen, että nostotilanteissa olisi aina kaksi hoitajaa vaikka se olisi kyllä turvallisempaa. Lisäksi on esim Vammaispuolen asumisyksiköitä ym joissa valvotaan yksin.Silloin tarvittavat siirrot on tehtävä yksin.Ei vakkarina vaan keikkavuorolaisena siinäkin on omat juttunsa.
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now