Jump to content
 
Vieras: Kysyvä

Kotihoito ja harhailevat vanhukset

Recommended Posts

Vieras: Kysyvä

Ajatellaan, että olet menossa dementoituneen vanhuksen luo ensimmäistä kertaa kotikäynnille,  häntä ei näy missään ja tilanne on se, että kovalla talvipakkasella sinun on annettava vanhuksesta tuntomerkit poliisille. Hyvällä tuurilla asiakkaalla on omainen, joka osaa kuvata asiakkaan tai työvuorossa on joku joka on vanhukselle tuttu. Muuten tilanne on aika mahdoton. Onko missään työpaikalla erikseen mietitty ketkä nämä asiakkaat on, joista olisi tarpeen olla kuvallisena/kirjallisena tuntomerkit? Missä nämä tuntomerkit voisi olla näkyvillä ja mistä keikkalainenkin ne voisi löytää? Laitetaanko kotihoidon puolelta omaisille pyyntöjä, että laittaisivat asiakkaasta tuoreen valokuvan näkyville? Onko työpaikallanne ollut näistä asioista puhetta?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

Ainakin jossain hoivakodeissa on perustietolomakkeessa valokuva potilaasta. En ole kotihoidon asiakkailla muistaakseni nähnyt. Siellä potilastietojärjestelmässähän ne olisi kaikkien nähtävillä / tulostettavissa. Ei taida ihan kaikki järjestelmät tuohon taipua.

Kadonneet dementikot on kyllä haasteellisia siinä määrin, että monesti osaavat kuitenkin toimia loogisesti (pukea ulkovaatteet, käyttää asianmukaista kävelyväylää, väistää autoja, jne) niin eihän niihin sivullinen osaa huomiota kiinnittää ennen kuin jostain syystä aukeaa kolmea lausetta pidempi keskustelu. 

Useamman harhailijan muistan taksikuskin bonganneen kun asiakas ei ole oikein tiennyt mihin pitäisi mennä tai muuten höpötellyt sekavia. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Kysyvä

Niin no toki ois ensisijaista miettiä onko koti vanhukselle silloin oikea paikka kun on taipumusta lähteä harhailemaan. Meillä oli työyhteisössä puhetta tästä asiasta ja esimies sanoi, että mikäli nähdään tarpeen tallentaa tietojärjestelmään valokuvia niin se tulisi ylemmällä taholla miettiä miten se toteutetaan. Toki kuvausluvat ois oltava kunnossa. Luultavasti helpointa olisi se kun asiakkaan luvalla omainen tai ystävä ottaisi tuokuvan ja se löytyisi asiakkaan jääkaapin ovesta tms.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Torlohka

Ovihälytin. GPS-ranneke. Mutta yleensä silti soitto 112, niin poliisi laitaa tietoa taksikuskeille että pitävät silmät auki.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×