Jump to content
 
Vieras: Koulutus on turhaa!

Filippiläinen lh on Is-lehdessä ja hyvä palkkaa saa?

Recommended Posts

Vieras: Koulutus on turhaa!

Lukekaa IS-lehdestä 17.09.-17.

Filippiläinen sh työskentelee lähihoitajana kokemus 3v., Hoivakoti Tikankontti, Puolagolla.  Verojen jälkeen palkkaa jää käteen 1700€ ja lähettää lapsille ja hoitavalle äidille parhaimmillaan 1000€/kk.  Maksaako hän veroja Suomeen ja mikä on peruspalkka näillä kuuluisilla Filippiläisillä? Kenellä Suomalaisella on laittaa omat lapset yksityiskouluun ja maksaa äidille omien lapsien hoidosta..... Kysymyksiä nousi  paljon, miten eriarvoisia Suomalaiset hoitajat ovat Suomessa.

Puolangolla  elää n.700€ /kk. Onko Puolagolla lähihoitajan palkat/verotus ihan eri luokkaa kuin täällä Etelä-Suomessa?  Itselle ei koskaan jää verotuksen jälkeen käteen 1700€/kk ja kokemusta on yli 10v. 

 Asunto ja muu kulut olivat tekstin mukaan  olemattomat näillä Filippiläisillä. Maksaako työnantaja näistä osan........

 Lukekaa ja sieltä pääsee Kodin Kuvalehden sivuille, missä on enemmän juttua asiasta..... 

 

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Julma

No kai tuon verran käteen jää jos yhtään tulee vuorolisiä. Kunnan veroäyri jotain toki vaikuttaa, mutta en usko että satasia. 

En minä ainakaan nähnyt artikkelissa mitään mistä pitäisi olla kateellinen. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
nor

Itsellä jää käteen verojen jälkeen vähintään tuon verran. Keskimäärin vähä vajaat pari tonnia. Eka kokemuslisä, jnkv pyhiä ja teen toisinaan kohtalaisen paljon yövuoroja. Siksi tuo ei kuulosta lainkaan erikoselta. 

Tuo taitaa olla kunnan laitos, joten palkkatiedot on julkisia, soita ja kysy millasta liksaa siä maksetaan. Myös verotiedot on julkisia, jos ne kiinnostaa. 

Puolanka on niitä kuntia mistä saat jonkun pienen yksiöluukun muutamalla satasella kuussa, ja jos syöt vähän ja halvasti niin jutussa ei ole mitään erikoista. 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
jupet

Lähihoitajan peruspalkka tuolta https://www.superliitto.fi/site/assets/files/4599/super_vahimmaispalkat_10_2016.pdf ~2000€

Veroprosentti tuolta (syötin oman syntymävuoteni ja laitoin että kaksi lasta ja vakuutettu muualla kuin suomessa, ei kuulu kirkkoon, kotikunta puolanka) https://prosentti.vero.fi/VPL2017/Sivut/Aloitus.aspx?kieli=fi-FI 14% +7,75% muita maksuja = 21,75%

Käteen jää ilman mitään lisiä 2000-(0,2175*2000)=1565€

Jos asuu solukämpässä tms, syö pelkkää riisiä, saa lähihoitajan peruspalkkaa ja hiukan lisiä ja asuu puolangalla niin no problem tienata käteen 1700€ ja lähettää tonni kotiin.

Muokattu - jupet

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Ebola

Niin mikä tässä oli ongelmana? Peruspalkka vaihtelee kaikissa ammateissa jonkin verran, lisät riippuvat vuoroista ja itsestä ja perhetilanteesta riippuu se riippuu paljollako tulee toimeen ja kenelle rahansa lähettää. Yksityiskoulusta nitisemistä en ymmärtänyt ollenkaan, koska meillä niitä ei tarvita ja hintataso kahden täysin erilaisen maan välillä ei ole vertailtavissa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: No miks

Pitäisi kirjoittajan mennä ennemmin puolangalle töihin kun kitistä omasta pienestä palkastaan.  Sillä siitä selviää 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
kahvikuppi_

Puolanka on varmaan myös niitä mestoja missä maksetaan palkanlisää siitä että oot sattunu sinne tulemaan jostain mielenhäiriöstä töihin.

e. Ja puolangalta rivitalokaksio hinta 14000, siitä lainanlyhennys 100e kuussa 15v laina-ajalla ja yhtiövastiket 100e. Hyvin elelee ja jää vielä 500e muuhun turhuuteen kuukaudessa. :P

Muokattu - kahvikuppi_

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: 3123

Itselläkin jää n. 1700e luokkaa attendolla kk-palkasta käteen kuten charityllä. Kyseinen työpaikka taitaa olla attendon omistama.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×