Jump to content
 
Vieras: Innokas hoitaja

Norjaan töihin?

Recommended Posts

Vieras: Innokas hoitaja

Hei!

Unelma olisi lähteä norjaan töihin. Kovasti olen yritänyt etisiänetistä tietoa, mutta ei tunnut löytyvän rautalangasta väännettyä tai vanhaa tietoa :D

Joten kyselisin, että onko ympäri norjaa töitä? Onko SUOMALAISTA järjestöä joka järjestää työpaikkoja?  Tarviiko itse estiä asunnot? Olisiko kellään suositella järjestöä?Tarviiko kuinka hyvän ruotsin/norjan kielen taidon?

Mitä pitää ottaa huomioon jos menee norjaan töihin? tili, puhelin?

 

Tosiaan aikoinaan olen valmistunut lähihoitajaksi ja erikoistunut sairaan hoitoon ja huolenpitoon. Myös suunhoito käyty aikoinaan.

Suomessa vanhusten kanssa ollu tekemissä, ja nyt halua alkaa toteuttaa unelmia :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: maija

Täällä myös yksi jota kiinnostaa aihe!

Itse valistumasssa keväällä lähihoitajaksi.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras: Mats

http://www.norden.org/fi/haloo-pohjola

Tuolla paljon käytännön tietoa muuttamisesta muihin pohjoismaihin. Lähihoitajan rekisteröinnistä en osaa sanoa, mutta sairaanhoitajien rekisteröitymisestä vastaa ainakin Helsedirektoratet. Potilaiden kanssa työskennellessä käytetään norjaa. Ymmäretyksi tulet myös ruotsiksi, mutta toivottavaa olisi opetella norjaa tämän lisäksi. Ei kielen mikään täydellinen tarvitse olla, mutta sellainen että pärjää töissä.

Järjestöistä en osaa sanoa mitään. Yleensä töihin hakeudutaan joko suoraan kunnille/sairaaloihin tai välitysfirman kautta. Niitä on paljon, ja lupaavat kuun ja tähdet. Kannattaa uskoa ehkä puolet :) Vuokrafirmat tarjoavat pääsääntöisesti asumisen ja matkat ja kunnat avustavat yleensä asunnon hankkimisessa.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Niksu
17.8.2017 klo 19.09, Vieras: Innokas hoitaja kirjoitti:

Pääasiassa aivan niin kuin Suomessakin. Sähköiset hakemukset, skannaa todistuksetj aliittää ne mukaan. Kirjoittaa siinä samassa vapaamuotoisen hakemuksen. Soittaa yhteyshenkilölle jotta jää muistiin ja molemminpuolinen sopivuus varmistuu. Käy haastattelussa. Netin kautta vuokraa asunnon, siihenkin löytyy firmoja jotka välittävät asuntoja huonesita omakotitaloihin markkinavuokralla.

Norjassa o välitön tapa puhua ja kaikki on niin hyvää, hauskaa ja hienoa, kunnes ei sitten ole, jos sattuu jotain tyytymättömyyden aihetta. Mihinkään tässä ei tarvitse välimiestä joka ottaa omansa.

 

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Vieras
Olet jättämässä kommenttia vieraana. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään.
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×