Jump to content

Työaika


Guest Kiinnostunut

Recommended Posts

Guest Kiinnostunut

Tiedustelen:

 

Millaisia on Yksityiselläpuolella 80% sekä 90% työajat. Entä 95% työaika? Onko kellään kokemuksia 80/90% työajoista. Työnantajani palkkaa tämmöisiä ja tarjonnut niitä kokoaikaisille työntekijöille. Odottelen vastausta! :)

Link to post
Share on other sites

Meillä jotkut työntekijät tekevät omasta halustaan vajaata listaa. He ovat itse sopineet esimiehen kanssa, kuinka tekevät tunnit. Joku haluaa tehdä lyhyempää työpäivää, jotta lapsille ei tule niin pitkää päivää päiväkodissa, toiset arvostavat sitä, että on enemmän vapaapäiviä. Riippuu siis siitä, miten kukin on asian neuvotellut, ei ole mitään yhtenäistä linjaa.

Link to post
Share on other sites
kahvikuppi_

Ite tein 80% työaikaa pari kuukautta. Sen verran jäi rahaa vähemmän näppiin jo tuon -20% vaikutuksesta että eipähän tarvii enää harkitakkaan.  Työvuorollisesti tarkoitti käytännössä sitä että viikossa oli 4 duunipäivää.

Link to post
Share on other sites

Tein joskus pitkän sijaisuuden jossa oli vajaa työaika, en muista oliko 80-90%. Sopi silloin ihan kivasti, kun oli pirusti kaikkea vapaa-ajan puuhaa ja alkuun työvuorotkin suosi viikonloppuja yövuoroja niihin. Ei siis näkyyn palkassa, mutta kun työvuorot normalisoitu niin kyllä sen vaikutuksen palkkaan huomas äkkiä. Enää en suostuisi, ellei se olisi välttämätön pakko esim. lasten päivähoidon takia tms. Karkeasti laskettuna, jos peruspalkka on 2000e niin 80% työajalla menetät 400e ja 90% työajalla 200e. 

Joissakin yksityisissä paikoissa noita vajaita työaikoja tyrkytetään, säästösyistä. On huomattu että homma toimii esim. 12,8 hoitajalla eikä enempää vaadi viranomaiset eikä palvelunostaja joten tulee halvemmaksi kuin palkata 13 hoitajaa.. 

Link to post
Share on other sites

Itse teen 85% ja nelipäiväinen viikko. Peruspalkasta siis lähtee se 15% pois mutta lisien määrä pysyy silti käytännössä ennallaan, ja kevyempi verotus tasoittaa eroa entisestään.Toiveena olisi joskus tiputtaa se ihan siihen 80prossaan kun rahaa jää yli tarpeen nyt :) 

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...