Jump to content
MAINOS

KYS - edelläkävijä hoitotyössä monellakin tapaa?


Guest Resurssiongelmat

Recommended Posts

Guest Resurssiongelmat

Jos jokin saa tämän "tulevan entisen" sairaanhoitajan edes harkitsemaan tulevaisuudessa alalle paluuta, niin se on tämä uutinen. (Olen siis aloittamassa opinnot toiselle alalle lähes 20v hoitotyön tekemisen jälkeen.) Vihdoinkin hoitajat uskaltavat, ts. ovat saaneet tarpeekseensa ainaisesta kiireestä, ja avaavat suunsa! Kuopion Yliopistollisen sairaalan päivystyksen sairaanhoitajat ovat keväästä lähtien yrittäneet saada muutosta epäkohtiin, lisäkäsiä kuormittavaan työhön. Mutta ei.

"Kun neuvottelut eivät keväällä edistyneet, noin sadan sairaanhoitajan ja lääkintävahtimestarin joukko päätti ottaa kovemmat keinot käyttöön. Sairaalassa on perinteisesti paikattu äkillisesti sairastuneiden hoitajien työpanosta pyytämällä muuta henkilöstöä tekemään ylimääräisiä vuoroja. Keväästä alkaen päivystyksen hoitohenkilöstö ei ole kuitenkaan enää suostunut tekemään niin."

Linkki uutiseen, josta puhuttiin myös illan (19.7.2017) YLE1:n uutisissa televisiossa:

https://yle.fi/uutiset/3-9727831

Olen hakeutunut pois alalta, enkä ole suinkaan ainoa. Omasta tuttavapiiristä tätä temppua harkitsee vakavissaan yksi jos toinenkin, ja syynä on juuri nämä resurssiongelmat - henkilökuntaa ei joko ole, tai sitä ei palkata riittävästi, työaikoja pidennetään/palkkaa "kevennetään" (Kiitos KIKY) ja työmäärä senkun vaan lisääntyy.

JOS tämä KYS:n hoitajien esimerkki saisi muutkin työpaikat nousemaan vaatimaan lisäresursseja, ja näitä muutoksia tehtäisiin organisaatio- ja jopa VALTIOtasolla, ja että hoitajien työtä ja laadukasta hoitotyötä todella arvostettaisiin ja henkilökuntaa palkattaisiin lisää, minäkin saatan harkita paluuta takaisin hommiin.

 

Mitä ajatuksia tämä uutinen teissä herätti? Oma ensimmäinen ajatus oli, että VIHDOINKIN!!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Hoitaja

Hattua nostan niille hoitajille jotka uskaltavat nousta vasta rintaan. Nyt pitäisi kaikkialla tehdä samoin. Itsekkin harkitsen alanvaihtoa hoitoalalta pois.

Link to comment
Share on other sites

Guest Aliisa.plm.

Tätä tapahtuu muissakin sairaaloissa.Pääsin vanhuuseläkkeelle 6 vuotta sitten .Tämä sijaistamismalli oli jo silloin käytössä.Pitäkää hyvät hoitajat puolianne muuallakin kuin KYS sissä.

Link to comment
Share on other sites

Ammattiliitotkin voisivat ottaa kantaa tähän ongelmaan. Tosin nyt taitaa olla liittojen henkilöstöllä tärkeämpääkin tekemistä eli lomailu ja lyhennettyjen päivien tekeminen. Toivottelenkin myös siihen suuntaan oikein aurinkoista kesää :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Resurssiongelmat

Noniin, mitäpä sitä odottamaan liikoja.

Kun päättäjät ovat eri mieltä hoitohenkilökunnan kanssa, niin he ovat sitä.

" Päivystyksessä työskentelevät vastaavat hoitajat ovat tehneet omissa nimissään kanteluita tai ilmoituksia Itä-Suomen aluehallintovirastoon kevään mittaan tapahtuneista tilanteista, joissa tehostettua seurantaa vaativien potilaiden hoidosta on jouduttu tinkimään.

Sairaanhoitopiirin johto toisti torstaisessa tiedotteessaan kannan, jonka mukaan päivystyksestä tehdyissä kanteluissa ei ole yhtään sellaista tapausta, jossa henkilöstövaje olisi vaarantanut potilasturvallisuutta. Henkilöstön edustaja on ollut tästä eri mieltä. "

Kommentti lainattu allaolevasta linkistä, "vastineesta" edellispäivän uutiseen 20.7.2017.

https://yle.fi/uutiset/3-9733012

Tärkeintä on, että tutkitaan onko työoloissa todellakin puutteita ja parantamisen varaa - samalla olisi myös syytä "tutkijoiden" pitää mielessään, että jos tällaista "mölyä tulee heidän mielestään tyhjästä", on syyt paljon syvemmällä. Ihmisillä on hätä. Ja väsymys.

Itse olen ko. putiikissa ollut töissä vuosia sitten, eikä siinä mitään. Erittäin ammattitaitoista väkeä töissä, niin hoitaja- kuin lääkäritaustoilla. Mutta juuri nämä samaiset väheksyvät kommentit kaikuivat jo silloin käytävillä, ei meillä hoitajilla ole ollut ennenkään sananvaltaa missään. Josko NYT alkaisi tapahtua ja kupla puhkeasi, ja myös muut työpaikat nostaisivat kissan rohkeasti pöydälle - JULKISESTI.

Jaksamisia KYS:n hoitajille!

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...