Jump to content

Työtehtävien muuttaminen


Recommended Posts

Guest hoitsuM

Kyselisin kokemuksia tai jopa ihan laillisuutta tilanteessa jossa työantaja siirtää työntekijän vakituisessa työsuhteessa olevasta yksiköstä täysin toisenlaisiin tehtäviin, johon työntekijällä ei ole pätevyyttä tai koulutusta? Syynä henkilökuntapula. Työnkuvan lisäksi työaika muuttui, joka vaikuttaa rahallisesti miinusmerkkisesti tilinauhassa, aiempiin työtehtäviin verraten  ja johon nimenomainen koulutus on. 

Link to post
Share on other sites
Guest Hoitajatar

Itse yleensä huomannut työsopimuksissa merkinnän "sekä muut työnantajan osoittamat tehtävät", jonka puitteissa voidaan teettää hyvinkin moninaisia työtehtäviä.

Usein myös työsopimus on tehty tietylle työnantajalle, eikä esimerkiksi tiettyyn työpisteeseen, jolloin työpistettä voidaan muuttaa.

Link to post
Share on other sites
Guest kopioin

KVTES 1. luku, 10 § Työntekijän tehtävät

Työntekijät
1 mom.

Työntekijän tehtävistä sovitaan työsopimuksella, mutta hän on tarvittaessa velvollinen tilapäisesti siirtymään muihinkin tehtäviin, joita voidaan hänen koulutuksensa ja työkokemuksensa huomioon ottaen pitää hänelle sopivina. Tilapäinen siirto voi kestää enintään kahdeksan viikkoa kerrallaan.

Työntekijät
2 mom.

Työntekijää ei voida siirtää ilman suostumustaan pysyvästi tehtäviin, jotka olennaisesti poikkeavat hänen työsopimuksensa mukaisista tehtävistä, ellei työnantajalla ole samalla irtisanomisperustetta.

Soveltamisohje

Yli kahdeksan viikkoa kestävä siirto edellyttää joko työntekijän suostumuksen tai sitä, että työnantajalla on irtisanomisperuste.

Viranhaltijan tehtävät ja muut velvollisuudet määräytyvät asianomaisten säännösten ja määräysten mukaan. Tällaisia määräyksiä voi olla esimerkiksi johtosäännöissä.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...