Jump to content
MAINOS

Työt sisätautien poliklinikalla


SuperNurse

Recommended Posts

Jatkossa olisin kiinnostunut hakemaan kyseiseen yksikköön töihin. Tällä hetkellä työskentelen Tehostetun valvonnan osastolla eli siis akuuttihoitotyössä. Kolmivuorotyö on kuitenkin alkanut rassaamaan ja päivätyöt kiinnostaisivat. Onko kokemuksia sis-polilta, että millaista hoitajan työ siellä on? Onko pelkkää koneella istumista ja lähetteiden lukemista vai onko käytännön potilastyötä? Itse työskentelen siis aluesairaalatasoisessa sairaalassa jossa sis-polilla käy pääasiassa sydänpotilaita, mutta kuulemani mukaan myös joitakin tiputuksia annetaan ja tehdään mm. venosektioita. Ajanvaraustyöstä ei ole kokemusta lainkaan joten siksi kyseiseen työhön hakeminenkin hirvittää, kun kokemusta on vain akuuttipuolelta ja osastoluonteisesta työstä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Taitaapa olla niin, että esimerkiksi työskennellään sairaanhoitaja - lääkäri työparina. Sairaanhoitaja ottaa vastaan ensin ja tekee mittauksia (RR, paino ym.) ja tämän jälkeen lääkäri ottaa vastaan.  Ja jos käynnillä tulee vaikka uuden lääkityksen ohjaustarvetta, potilas palaa hoitajalle ja hoitaja ohjaa lääkityksen. Hoitaja tilaa lääkärin määräämät tutkimukset, varaavat aikoja ym.  Ohjausta ja opetusta annetaan eri hoitoihin liittyen.   Lisäksi esimerkiksi diabeteshoitajat toimivat konsultteina vuodeosastoille ja muille poliklinikoille sairaalan sisällä sekä kouluttavat henkilökuntaa. Isoja potilasryhmiä ovat siis mm. diabetespotilaat, maha- ja suolikanavan sairauksista kärsivät potilaat, maksapotilaat, munuaispotilaat,  osteoporoosipotilaat, kilpirauhasen-, lisämunuaisten- ja aivolisäkkeen toiminnan häiriöistä kärsivät,  verisairauksien potilaat, infektiopotilaat (jos ei ole erillistä infektiopoliklinikkaa), reumapotilaat sekä sydänpotilaat.  Lihavuusleikkauksiin lähetettäviä potilaita voidaan arvioida ja tutkia myös poliklinikalla.  Joissakin sisätautien poliklinkoilla voidaan tehdä myös mahalaukun, paksusuolen ja ohutsuolen tähystyksiä. Tuskin missään pidetään sairaanhoitajia pelkissä osastonsihteerin tehtävissä. Kannattaa käydä tutustumassa ko. yksikön verkkosivuihin, joista varmasti saa hyvää tietoa aiheesta! 

 

  

 

Link to comment
Share on other sites

En ole koskaan ollut töissä sis-polilla, mutta harjoittelussa kyllä opintojen loppuvaiheessa jolloin käytännön työstä muodostui jonkinmoinen kuva. En nyt puutu sen tarkemmin potilasryhmiin, kun pekka niitä tuossa jo hyvästi kuvaili ja se on varmaan myös sairaalasta riippuvaista. Sairaalassa, jossa olin, sairaanhoitaja otti yleensä potilaan vastaan ennen lääkäriä ja/tai lääkärin jälkeen ja sitten toteutti lääkärin antamat määräykset. Lisäksi sairaanhoitajalla oli joihinkin asioihin myös omia aikoja, jolloin potilas ei käynyt lääkärillä ollenkaan, ja puhelintunnilla potilaat soittivat erilaisista asioista, joista tarvittaessa sitten konsultoitiin lääkäriä. Tämän lisäksi vielä yleensä oli joitain näyttöpotilaita, joista esim. katsottiin verikokeet ja tarvittaessa näytettiin lääkärille ja ilmoitettiin sitten potilaalle.

Lähetteitä käsittelivät sihteerit ja lääkärit arvioivat, joten se ei kuulunut sairaanhoitajalle. Aika paljon oli ohjausta, jossa korostui substanssiosaaminen, ja toki myös aikojen antamista. Lisäksi silloin oli joitain lääkehoitoja yms. mutta niitä hoiti aina yksi hoitaja. Ajanvarauksen tekemisen sinällään oppii nopeasti, suurin ongelma niissä oli, että lääkäri saattoi määrätä kontrollin tietyn ajan kuluttua ja ajan löytäminen juuri silloin saattoi olla haasteellista. Sitten piti vielä katsoa kaikki tutkimukset ja yrittää niihin saada ajat niin, että potilaan ei tarvitse liian monena päivänä juosta sairaalassa. Joskus saattoi myös tulla jotain akuuttia ja potilaita sitten kärrättiin osastolle yms, mutta se oli harvinaista. Kaikenkaikkiaan sanoisin, että työ sinällään oli mukavaa ja yleensä pystyi keskittymään yhteen asiaan kerrallaan toisin kuin osastotyössä. Toki käytännön hoitotyötä tuli vähemmän, kun vertaa muunlaiseen työhön.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Sittenkin hoitotyöhön

Voi kun vaikuttaa ihan minun hommaltani. Taidan sittenkin suunnata sairaanhoitajaksi, josko vielä kouluun huolitaan. Haaveena siis juuri sisätautipoli.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...