Jump to content
K.U. Sijainen

Tutkijat tietää??

Recommended Posts

K.U. Sijainen

Just lukaisin hesarista ko. jutun, ja pakko kommentoida tänne, mrr :piru: (HS 21.5, sivu A 13):

Eli joku Vanhustenhoidon tutkija on tehnyt KEKSINNÖN: Hän kävi syöttämässä vapaaehtoisena palvelutalossa ihmistä; aikaa meni 45 minuuttia. Hoitajalla taasen meni 10 minuuttia, ja vanhus jäi mielestään aliravituksi. Jutun mukaan yksilön kunnioittamisen sijaan saatetaan olla lähellä heitteillejättöä.

Toisena esimerkkinä "tutkija" mainitsi tyttärestä, joka ehtii äidin luo töiden jälkeen (klo 17-18??). Äiti on jo yöpuvussa, joten pitää aloittaa uudellen pukeminen??

Esim. tällaista juttua riitti, eli sitä tavanomaista hoitajien syyllistämistä. No, vaikka olenkin jo pois virallisesta työelämästä, menen tänään keikalle. Ja osasto on sellainen, että asukkaita on 14, hoitajia kaksi ja puolet heistä syötettäviä ja nostettavia. Mitenhän onnistuisi 45 min. "laadukas"syöttäminen. No joillekin onnistuisi, loput jäisivät ilman.

Toisekseen, jos kotihoidossa on hoidettavia 15/ vuoro, niin "yöpaidan vaihtaminen" klo 20 - 21 on sula mahdottomuus. Niin, ja puhelin on keksitty, sillä voi soittaa ja sopia myöhempi käyntiaika!! Ainakin entisessä työssäni onnistui hyvin ajoitus, kun asiakkaani kanssa halusin lähteä liikenteeseen määrättyyn aikaan (kiitos Maunulan kh).

Toivottavasti ko. tutkija ei saanut apurahaa tähän "tutkimukseen". Pari haastattelua hoitajilta olisi antanut paremmat tiedot asiasta. Niin, ja vastahan tässä väännettiin hoitajamitoituksesta, että voitaisiin pitää edes tämä. "Yksilöllisyyden kunnioittamisesta" tulisi vieläkin hankalampaa. Ugh, olen puhunut :P

Muokattu - K.U. Sijainen
lisäys

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
K.U. Sijainen

...niin, ja vielä lisäys aiheeseen...

Aihe tutkimukseen olisi voinut olla ajan riittävyys tehtäviin töihin työvuorossa. Vuoroon kuuluvat mm. kahvit, päivällinen, iltapala, lääkkeet, vessatukset, iltapesut ja hieman henk. koht. huomioitakin pitäisi antaa hoidettavalle (kävelytys, kuntoutus, seura). Useassa paikassa vielä kuuluvat kodinhoidolliset työt (keittiötyöt, siistiminen, pyykit). En puhuisi heitteillejätöstä, vaan huonosta mitoituksesta.

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...