Jump to content
MAINOS

Suosittelijat?


Guest Työnhaku ajan tasalle!

Recommended Posts

Guest Työnhaku ajan tasalle!

Hei!

Olen törmännyt muutamia kertoja ja keskusteltu toisten työnhakijoiden kanssa.

Eräät  firmat  pyytävät vieläkin  2:n suosittelijan nimeämistä ja luvan kera. Iso ongelma on siinä kyseinen pitäisi olla lähiesimies. 6:stä yksikään  lähiesimies ei ollut enää kyseissä työpaikassa, 2v sisällä vaihtuvuus. 2 johtajaa otti yhteyttä asianlaitaan ja kertoivat asiasta.  Olisivat arvioineet, jos heillä olisi pätevyys asiaan ja yhteydenotto oli plussaa. 1 lähiesimies ei edes  vastannut. Loput tarkistettiin netistä firmojen omilta sivuilta, onko henkilöt vielä työssä siellä. Karsitaan kaikki nämä firmat pois kun haettaa työpaikkaa tulevaisuudessa.

Lähiesimiehet vaihtavat siis työpaikkaa tiheästi vuoden välein, ovat vaihtaneet alaa tai eläkkeellä.  Lisäksi eivät työskentele ilta - tai yövuoroissa. Eivät ole päteviä arvioimaan  ja työkaverit heihin ei voi  tässä asiassa " luottaa" monella on oma lehmä pussissa eli kateellisuus.  Tiedän tapauksia, ei  voi edes kertoa hakevansa uutta työpaikkaa jo tämän takia. Lisäksi pitäisi olla viimeiset 3-vuoden sisällä. Jokainen henkilö kehittyy, moni on hakenut lisäkoulutusta omaehtoisesti ja oma elämäntilanne on täysin muuttunut. Emme jaksa toistaa samaa koko ajan, sillä halutaan pitää oma elämämme erossa työstä.  Yksityisrauha pitää sallita.  Varsinkin me hiljaiset puurtavat nykyisin kärsimme tästä. Tuntuu pitää olla kädet nyrkissä jatkuvasti ja taistella omista oikeuksista koko ajan.  Ei, ole ihme mielenterveysongelmat kasvavat jatkuvasti, kiitos tästä. Toinen henkilö voi tehdä toiselle mielenterveysongelmia, oli juuri  lehdessä juttua tästä.  Turhaa lehdet mitätöivät työnhakijoita vaan vika on muulla. Katse kohti peliin, esimiehet!

Emme nuku öitämme hotelissa, jos vakituiset eivät osaa joustaa yhtään missään. Palkka ei kata sitä, vaan 10-15 min joustoa pitäisi sallia, siitä ei edes makseta palkkaa. Ei, ole meidän vika kun julkinen liikenne huonontuu koko ajan.  Onko parempi lähteä ilman lupaa ja palkka juoksee...on eri asia jos asuu työpaikan vieressä ja usein he myöhästyvät työstä ja syy on heidän itsensä. Pitäkää nämä täydelliset siellä ja teettäkään heillä pitkiä päiviä myös tulevaisuudessa.  Turhasta marinasta on tultava loppu ja meidän syyllistämisestä.

Miksi, ei  tulla tähän päivään vaan eletään jossain menneisyydessä.  Attendolla on pyrkimys laittaa lähiesimiehet rivimieheksi ja jotenkin kyllä ymmärrän heidän kantansa asiaan. Yt-neuvottelut oli tästä asiasta.  Kaikista ei ole lähiesimieheksi, ikävä kyllä se on todettu ihan käytännössä. Koulusta suoraan ei tulla lähiesimieheksi vaan pitää osaa hallita koko osastoa oikeudenmukaisesti, se vaatii kokemusta ja taitoa. Niin, ikäviä tapauksia on tullut nähtyä ja sen takia vaihtuvuus on suurta. Mistä sitten otetaan suosittelijat???? Ollaan ihan eri lähtökohdissa, opiskelijat > ei tarvitse, sukulaiset, tutut > ei tarvitse, mutta me kenellä ei ole olemassa sukulais-, kaverisuhteita, vieras kaupunki jne. Jäädäänkö suosiolla kortistoon, ulkomaille ihan esimiesten takia. Ei toimita tasapuolisesti, oikeudenmukaisesti nykypäivänä edes tässä asiassa. Lisäksi näissä työpaikoissa on usein jo isot työhyvinvointivaikeudet eli kiusaaminen.  Uusi työntekijä joutuu välittömästi hampaisiin ja hän ei ole ihmeidentekijä.  Kaikki ei muutu välittömästi, kun astuu työkuvioon.  Astukaan itse hänen roolinsa ja kuvitelkaa miltä hänestä tuntuu kun työasenne on tämä.  Nämä työpaikat jäävät mieleen ja moni ei taatusti hae heille koskaan töihin tulevaisuudessa. Muutamia kyseisiä työpaikkailmoituksia kun selaa, niin hakupaperit ei lähde edes eteenpäin.

Elävätkö johtoporras jossain menneisyydessä  vielä nykyisin, kun muutosta ei  tunnu tapahtuvan?  Pyydettään hakemaan firmojen omien sivujen kautta, eivät ole edes ajan tasalla.  Moni  sivu kaipaa päivitystä, on yrityskauppaa ja uusia pisteitä avattu koko firmaa  ei edes löydy koko sivulta mihin juuri on haku. Alkaa oikeasti miettiä onko edes firma kyseisessä kaupungissa, kun ei ole omilla sivuillaan.  Myös et voi soittaa ja tarkistaa asiaa.  Eivät vastaa soittoihin ja gmail:n ja näin antavat jo karsean huonon kuvan koko firmantoiminnasta.   Ikää kysytään ja jos et halua vastata. Et pääse edes hakemaan, ei lähde hakemus eteenpäin. Tässä törmätään jo ikä ratismiin, sillä jokainen tietää sen heitetään kylmästi roskakoriin. Ei, edes katsota kuinka koulutettu, pätevä ammattilainen on kyseessä. Työnhakijat ovat todella tarkkana, mihin tulevat ja monella on huonoja kokemuksia takanaan.

Tai pitääkö alkaa vielä opetella nuoleskelua lähiesimiestä kohtaan ja  itse työ olisi sivuseikka, että huomaavat myös meidät hiljaiset.

Nyt on usein ollut päiväkodista huonoja juttuja lehdissä,  työntekijän huutamisesta jne. Ihmettelin vain sitä, odotetaan aina on ulkopuolinen asiassa. Totuus on ikävä kyllä päinvastoin. Usein saa pelätä omia työnkavereita nykyisin, myös vakituinen, määräaikainen eli hiljaisesti sallitaan keskenään.  Ei, ollut todella ennen tätä ilmiötä vaan nyt tullut lähivuosina esiin.  Töihin tultiin töitä tekemään ja käytös oli asiallista kaikkien kanssa.  Jos, keikkalainen huomaa ja kertoo asiasta  vakituiselle työkaverille,  niin  hänet savustetaan  ulos välittömästi.  Muutamia kertoja nähty käytännössä ja toimii todella hyvin työpaikoilla.  Keikkalaiset vaihtuvat nopeasti ja eivät tule toista kertaa.  Keikkalainen/ sijainen on kyseessä > potkut välittömästi, et edes saa puolustautua. Myöhemmin kadulla sitten voit kuulla "kauhujuttuja" mitkä tietää valheeksi ja ikävä kyllä kertojat jäävät kiinni ajan kanssa.

Paras oli olin Lahdessa ja samaan aikaan olin toisessa kaupungissa työssä eli etäisyys oli yli 150km.  Onneksi pomot tiesivät asianlaidan ja  muuten olisi potkut tiedossa.  Sen, jälkeen olen aina tarkistanut asian oikean laidan, kyseiseltä henkilöltä. Niin ilkeä, pahansuopia olivat edes menneet työkaverini.  Käyttivät isäni kuolemaa törkeästi omiin tarkoituksiin ja niin alearvoista käytöstä, ei voi odottaa hoitotyön työntekijältä.  Mitä ei voi koskaan antaa anteeksi saati hyväksyä. Miksi suositaan vieläkin vakituisia jatkuvasti joka asiassa? Pitääkö maksaa aina 6kk:n erorahat heille, eikö firman maine ole tärkeämpi?

Miksi sallitaan suoraa huutamista toisilta työntekijöiltä ikä-ihmisten hoitokodissa työntekijältä? Vastaus oli eräältä työntekijältä; Minulla on sellainen tapa, suoraa huutoa koko työvuoron.  Ei, ole edes pomo vaan  normaali rivityöläinen. Käskytystä koko vuoron ja tätä joka kerta kun on työssä.

Toinen vastaus oli huutamiseen; Tottelevat paremmin, kun olen pieni henkilö, vierasmaalainen juuri valmistunut ja ikävä kyllä kaikki työpaikkaedut osasi hakea.Tuli ilmi työpaikkahaastattelussa  > 1-3 kk sijaisuus. Kyseinen pieni henkilö oli saman kokoinen kun minä, siis normaali kokoinen.  En ole tarvinnut huutaa yhdellekään ikä-ihmiselle tai työkaverille koskaan työssä.  Joku ammattitaito pitää hallita työssä, ei ole yhdenkään  työntekijän oma koti ja pitääkö pelätä olla varuillaan jatkuvasti työkavereiden kesken. Kenen puolella olet tänään ja kenen huomenna eli yhtä soutamista ja huopaamista aina.  Jos, hiljainen saa tarpeeksi pomputellusta niin heti soitetaan johtajalle asiasta ja käännetään asiat nurin.

Pyydä vielä suosittelijoita, ei kiitos!

Keskusteltiin jo muutaman kanssa, on edes  turha hakea näihin työpaikkoihin. Valitaan tietysti nuoret, ei kokemusta ja huomattiin työnhaussa "ns. suosikit".  Koulutus, pätevyys ym. on sivuseikka työnhaussa nykyisin. Suosittelijoita en, viitsi metsästää ympäri Suomea, jos ovat missä lienee.   Onneksi, toinen firma soitteli välittömästi ja tarjosi töitä.

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...