Hoitaja4868 Posted April 26, 2017 Posted April 26, 2017 Kuuluuko punasolutiputuksessa tippakammion suodattimen täyttyä kokonaan verestä vai onko haittaa jos ei täytä kuin puolet suodattimesta?
Guest Dehyo Posted September 4, 2017 Posted September 4, 2017 Kirjoitan nyt tämän otsikon alle kysymykseni kun liittyy verensiirtoon.. Eli kuten jokainen verensiirtoja tehnyt tietää, niin ajoittain infuusioletkun yhdistäminen veripussiin on melko haastavaa. Tänään ensimmäistä kertaa onnistuin tekemään pienen reiän veripussiin infuusioletkun pistopäällä. Miten tällaisessa tilanteessa te arvon kollegat olette toimineet/toimisitte? Itse paikkailin reiän (melko huonolla menestyksellä kylläkin), laitoin uuden infuusioletkun ja tiputin veren potilaalle.
jupet Posted September 5, 2017 Posted September 5, 2017 Miten paikkasit reiän? Ei taida olla oikein mitään steriiliä tapaa (se pussin pinta kun on epästeriili) niin se yksikkö pitäisi pistää hävitykseen.
pekka Posted September 7, 2017 Posted September 7, 2017 4.9.2017 klo 22.48, Vieras: Dehyo kirjoitti: Itse paikkailin reiän (melko huonolla menestyksellä kylläkin), laitoin uuden infuusioletkun ja tiputin veren potilaalle. Veri on erityisten loistava kasvualusta kaikille mahdollisille bakteereille, viruksille ja sienille. Jos infuusiopussiin tulee reikä, sitä EI TULE TIPUTTAA koska pussin ulkopinta EI OLE steriili ja pussin sisältö kontaminoituu heti mikrobeilla. Onhan pusi kulkenut esimerkiksi useiden käsien lävitse, kuljetettu kuljetuslaatikoissa, ollut jääkaappisäilytyksessä ja koskenut useisiin pöytäpintoihin ennen tiputusta. Rikkoutunut pussi tulee hylätä ja palauttaa sairaalan verikeskukseen. Eli EI näin.
sh vm 83 Posted September 9, 2017 Posted September 9, 2017 4.9.2017 klo 22.48, Vieras: Dehyo kirjoitti: Kirjoitan nyt tämän otsikon alle kysymykseni kun liittyy verensiirtoon.. Eli kuten jokainen verensiirtoja tehnyt tietää, niin ajoittain infuusioletkun yhdistäminen veripussiin on melko haastavaa. Tänään ensimmäistä kertaa onnistuin tekemään pienen reiän veripussiin infuusioletkun pistopäällä. Miten tällaisessa tilanteessa te arvon kollegat olette toimineet/toimisitte? Itse paikkailin reiän (melko huonolla menestyksellä kylläkin), laitoin uuden infuusioletkun ja tiputin veren potilaalle. Ja varmasti unohtui tämä kertoa muille työyksikössä ettei tulisi pelko siitä että sana leviää osaamattomuudesta? Suosittelisin nyt ihan ensisijaisesti ainakin kertomaan asiasta osastonhoitajalle (vaikka aikaa onkin kulunut) ja kysyä myös miten asiasta mainitaan kyseiselle henkilölle joka kyseisen verivalmisteiden on saanut. Suosittelen olemaan avoin ja myöntämään mitä on tapahtunut.
pocis Posted September 10, 2017 Posted September 10, 2017 Hui ! Pussihan pitää toimittaa hävitykseen jos se on millään tavalla epäkurantti. En kyllä paikkais mitään suoneenmeneviä millään tavalla. Jos on rikki niin on rikki. 3 lapsen äiti
gettiz Posted October 17, 2018 Posted October 17, 2018 4.9.2017 klo 22.48, Vieras: Dehyo kirjoitti: Kirjoitan nyt tämän otsikon alle kysymykseni kun liittyy verensiirtoon.. Eli kuten jokainen verensiirtoja tehnyt tietää, niin ajoittain infuusioletkun yhdistäminen veripussiin on melko haastavaa. Tänään ensimmäistä kertaa onnistuin tekemään pienen reiän veripussiin infuusioletkun pistopäällä. Miten tällaisessa tilanteessa te arvon kollegat olette toimineet/toimisitte? Itse paikkailin reiän (melko huonolla menestyksellä kylläkin), laitoin uuden infuusioletkun ja tiputin veren potilaalle. MITÄ?! Kaikkea sitä kuuleekin... AP:n kysymykseen: ei tarvitse täyttyä kokonaan. Isona minusta tulee kasanukkuja.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.