Jump to content
Dole

Haava kädessä pistämisen jälkeen

Recommended Posts

Dole

Pistän työssäni ihmisiä päivittäin, ja pistotapaturman pelko varjostaa elämää joka päivä. Tänään taas huomasin pienen viiltohaavan sormessani pistämisen jälkeen (siitä tuli myös verta). Oletteko sitä mieltä, että sen huomaa jos itseään neulalla sohaisee, vai voiko tuon tehdä huomaamatta?

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
Dole

Kaiken järjen mukaan haava tuli jostain muusta, mutta peloltani en saa järkeviä ajatuksia mieleen..

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille
HooPeeKoo

Kyllä sen piston mielestäni huomaa :). En tiedä millä pistät potilaita päivittäin mutta jos kanyylin neulalla tms. itseään raapaisee, sen kyllä tuntee.

Harmillista, jos pistotapaturman pelko häiritsee työskentelyäsi. Onko sinulla niin kova kiire, ettet kerkeä käsittelemään neuloja rauhallisesti?

Minullakin joskus ahdisti, jos käsissä oli haavoja ( kuivat kädet ja sitten pieniä haavoja ) ja jos ihorikko kohdan lähelle pääsi verta tai jopa ihorikko kohdalle. Juttelin tästä työterveyslääkärin kanssa. Toki suojaan aina itseni riskitilanteissa hanskoilla ja käsittelen neuloja varojen, mutta joskus verta vaan pääsee iholle. Käsittääkseni esim. HIV tarttuu tosi epätod. näköisesti esim. neulapiston tapaturmassa. Hepatiitti on sitten eri asia.

Mietin paljon "mahdollisia tilanteista, missä olen voinut saada tartunnan " ja työterveyslääkäri kirjotti minulle lähetteen HIV ja hepatiittiverikokeeseen. Lisäksi otin tietenkin hepatiittirokotteen. Tutustuin yksikköni ohjeisiin, miten toimitaan pistotapaturmatilanteissa. Käsittelen viiltäviä esineitä rauhallisesti, suojaan ihorikkokohdat kalvolla, käytän hanskoja jne. Eipä siinä ole oikein muuta tehtävissä. Pääsin kammostani eroon.

Toivottavasti sinäkin pääset :)

Jaa tämä kirjoitus


Suora linkki
Jaa toisille sivustoille

Osallistu keskusteluun

Voit kirjoittaa nyt ja rekisteröityä myöhemmin. Jos sinulla on jo tunnus, kirjaudu ensin.

Vieras
Vastaa aiheeseen...

×   Lisäsit muotoiltua sisältöä.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkkisi on upotettu automaattisesti..   Näytä pelkkä linkki.

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Luo uusi...