Jump to content
MAINOS

Haava kädessä pistämisen jälkeen


Recommended Posts

Pistän työssäni ihmisiä päivittäin, ja pistotapaturman pelko varjostaa elämää joka päivä. Tänään taas huomasin pienen viiltohaavan sormessani pistämisen jälkeen (siitä tuli myös verta). Oletteko sitä mieltä, että sen huomaa jos itseään neulalla sohaisee, vai voiko tuon tehdä huomaamatta?

Link to post
Share on other sites

Kyllä sen piston mielestäni huomaa :). En tiedä millä pistät potilaita päivittäin mutta jos kanyylin neulalla tms. itseään raapaisee, sen kyllä tuntee.

Harmillista, jos pistotapaturman pelko häiritsee työskentelyäsi. Onko sinulla niin kova kiire, ettet kerkeä käsittelemään neuloja rauhallisesti?

Minullakin joskus ahdisti, jos käsissä oli haavoja ( kuivat kädet ja sitten pieniä haavoja ) ja jos ihorikko kohdan lähelle pääsi verta tai jopa ihorikko kohdalle. Juttelin tästä työterveyslääkärin kanssa. Toki suojaan aina itseni riskitilanteissa hanskoilla ja käsittelen neuloja varojen, mutta joskus verta vaan pääsee iholle. Käsittääkseni esim. HIV tarttuu tosi epätod. näköisesti esim. neulapiston tapaturmassa. Hepatiitti on sitten eri asia.

Mietin paljon "mahdollisia tilanteista, missä olen voinut saada tartunnan " ja työterveyslääkäri kirjotti minulle lähetteen HIV ja hepatiittiverikokeeseen. Lisäksi otin tietenkin hepatiittirokotteen. Tutustuin yksikköni ohjeisiin, miten toimitaan pistotapaturmatilanteissa. Käsittelen viiltäviä esineitä rauhallisesti, suojaan ihorikkokohdat kalvolla, käytän hanskoja jne. Eipä siinä ole oikein muuta tehtävissä. Pääsin kammostani eroon.

Toivottavasti sinäkin pääset :)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...