Jump to content

Kun terveydenhoitajan/hoitoalan työ ei enää nappaa


Mar-Jaana

Recommended Posts

Minulla on vuosia takana töitä niin koulu/opiskelu terveydenhoitajana kuin työterveyshoitajanakin, vähän on aikoinaan heitetty myös pätkää sairaanhoidollisissa tehtävissä.

Nyt on todella alkanut tuntumaan että takki on tyhjä ja vitsit vähissä. Resurssipula ja säästöt syövät asiakkaiden eteenpäin ohjaamista. Asiakasmateriaali käy vuosi vuodelta moniongelmaisemmaksi ja kun ei ole minne ohjata eteenpäin tai jonot eivät vedä, on kädetön. Johtoporras kehittelee innovatiivisia uudistuksia jotka tuovat lisätaakkaa työn tekoon ja työaikaan.  Ei ne asiakkaiden asiat sillä parane eikä työtehokkuus lisäänny että terveydenhoitaja istuu iltaan saakka pöytänsä ääressä. Työajan käytön tehokkuutta seurataan, puhelimeen vastaamista myös. Kyllä on tehokkuutta tullutkin, teen mielessäni töitä nukkuessani, yöllä valvoskellen ja viikonloppuisin miettien.

Välillä täytellään työhyvinvointi kaavakkeita, työnantajan tai työterveyshuollon. Pitäisi olla innostunut kehittämään työtään, lisäkouluttautumaan, olla innostunut työstään, elää työlleen mutta muistaa voimaantua vapaalla että jaksaa töissä innokkaammin, tehokkaammin, nopeammin.

Olen todella miettinyt siirtymistä muunlaiseen, vähemmän stressaavaan työhön, mitä se sitten voisi olla, en osaa ajatella. Onko täällä muita samoin miettiviä tai jopa sellaisia jotka olisivat vaihtaneet työtä? Mihinköhän tällä koulutuksella voisi itseään tyrkyttää vai kokeilisiko jotain ihan muuta mihin ei tarvita koulutusta välttämättä laisinkaan, silloin vastuukaan ei voisi olla kauhean kova.

  • Tykkää 2
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...