Jump to content
MAINOS

Lääkeiden kaksoistarkastus --> Haipro?


jomami

Recommended Posts

Meillä tuntuu työpaikalla olevan eri ihmisten kanssa eriäviä mielipiteitä haipro ilmoituksista.

Kun tehdään lääkkeiden kaksoistarkastusta, teettekö silloin Haiproja jos huomaatte esim. lääkkeen puuttuvan tai olevan väärä?

Mikä käytäntö teiltä löytyy??

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

En ole paikassa jossa jaettaisi lääkkeitä tarjottimelle, mutta eikös haipro nimenomaisesti ole tällaisten tapahtumien raportointia ja tilastointia varten? Näistä sitten pystytään koordinoidusti reagoimaan jos sama kaava tapahtumissa toistuu.

Link to comment
Share on other sites

Taannoin kun olin osastolla töissä niin kyseisessä tilanteessa ei tehty haiproja, korjattiin vaan ja mainittiin myöhemmin lääkkeet jakaneelle että löytyi x poikkeamaa. En tiedä miksi ei tehty?

Vaikka ei suoraan liitykään aiheeseen niin todettakoon, että yllätyin kuinka usein korjattavaa löytyi. Ihan varmasti menee potilaille saakka vääriä lääkkeitä päivittäin ainakin valtakunnan tasolla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Perusterveydenhuollossa

Meillä kuuluisi tehdä. Käytännössä jakovirheitä löytyy lähes aina tarkastaessa, osa johtunee lääkemuutoksista jotka tapahtuneet jakamisen jälkeen. Muutokset toteutettu lääkelistalle, mutta ei lääkekippoihin. Kun korjailet niitä, selvittelet pilleireiden ulkonäköä ja juokset toisella osastolla hakemassa puuttuvia lääkkeitä niin työaika ei enää riitä monen Haipron täyttämiseen. Itse poimin joukosta mielestäni vakavimmat ja pyrin tekemään ne, vaikka ylitöinä. Osa tätä jatkuvaa ajankäytön jakamista ainakin omalla osastolla, kun usein vuorossa hommien hoitaminen on minuuttipeliä eikä edes tauoilla istuta lakisääteistä kauempaa. 

Link to comment
Share on other sites

Ei tehdä. Lukee ihan yleisessä lääkehoitosuunnitelmassa ja palvelualueen lääkäri myös ääneen sanonut ettei tarvitse tehdä. Koska mikäli virhe huomataan ja korjataan kaksoistarkastuksessa, on suojatoimenpide toiminut oikein ja näin ollen Haiproa ei meillä tarvitse tehdä.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Kuulostaa vaaralliselta, mutta ei sinänsä mikään yllätys kun terveydenhuollon turvallisuuskulttuuri on ihan lapsenkengissään... Tuon kaksoitarkistuksen jälkeen ei ole enää mitään muuta tarkistusta ja ei ole mitään tapaa kerätä tietoa niistä tapahtumista joita EI huomata. Sitä voisi hiukan paikata keräämällä tietoa niistä tapauksista jotka huomataan mut kukapas nyt potilaiden potentiaalisesti väärin saamista lääkkeistä olisi kiinnostunut.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyllästynyt!

Juuri näin toimitaan. Jos, kerrot puutuu  esim.koko lääke jakamasta?   Laastarit voivat olla selässä muutamia päiviä tai puuttuvat kokonaan. Ei, ollut mikään yllätys. Yllätys oli jos kaikki oli hoidettu, miten oli kirjattu. Vastaus on suoraa huutoa sanantuojalle, minä jaon ihan oikein ja joku on ottanut pois. Vastuu on vieras käsite. Samoin, jos ei ole edes annettu koko aamuvuoronlääkkeitä asukas on ollut ilman. Niin olonkohotus on vastaus. Tässäkin toimii hyvä velisysteemi, laskemoitua puuhaa ja vielä kerrotaan ääneen. Meiltä tämän takia muutama kieltäytyi olemasta lääkkeiden vastuuhenkilö työvuorossa. Kuka vielä uskaltaa kirjoittaa tietoihin, virheestä. Itse kirjasin muutaman kerran ja haukut tulivat palkaksi virheen tehnyt hoitajalta. Huuto oli kaikuva osastola, mutta vastuuta ei ottanut teostaan. Oli lähiesimiehen hyvä kaveri ja lakaistiin maton alle. Yleinen toiminta, ja ihmetellään kun porukka kävelee pois sieltä ja myös keikkalaiset.

Ensimmäisenä soitto lähiesimiehelle, minä en tehnyt vaan joku toinen on ottanut pois tai antanut väärälle asiakkaalle. Tehnyt hoitaja on puhdas pulmunen ja niin edesvastuuton eli saatiin kiinni monesti samasta virheestä. Aina kun lääkkeet jaettiin ja toinen tarkisti piti laittaa allekirjoitus ja pv.   Oli niin joka päivästä toimintaa ja näyttö oli hyvävelisysteemi kaveri ensin ja muut sitten joskus 6kk-1vuoden päästä. Harva, edes työskenteli enää 6kk päästä, vaan lähtivät muualle töihin.  Toinen hoiti työt ja toinen otti kylmästi kiitokset vastaan. Monesti ei ollut edes työvuorossa koko päivänä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...