Jump to content
MAINOS

Palkkaa maksettu liikaa, periminen takaisin


Guest vihainen

Recommended Posts

Guest vihainen

Onkohan ihan lain mukaista, että työantaja perii liikaa maksettua palkkasaatavaa seuraavasta palkasta, ilmoittamatta siitä palkansaajalle ennakkoon? Tilanne: Työntekijälle maksettu liikaa kuussa x palkkaa, työntekijä ei tätä ole huomannut ( kyse 2/3 osa palkasta) tämäkin työantajan virheestä joka ei ole toimittanut määräaikaan mennessä tarvittavia todistuksia vaikka työntekijä toiminut juuri niinkun airaustapauksessa kuuluukin. 

Palkkanauha tulee jälkikäteen, joten työntekijä luonnollisesti huomaa tämän vasta kun tili tullut pankkitilille  ja alkaa selvittämään asiaa palkanlaskennasta. Vaikka kyseessä virhe, voiko palkasta pidättää palkkasaatavia ilmoittamatta siitä työntekijälle, joka mahdollisesti voisi sopia takaisinmaksun esim. erissä? 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

On lain mukaista. Työnantaja voi periä liikaa maksettua palkkaa tulevista palkoista yhtä suuren summan kerrallaan kuin mitä palkasta voisi ulosmitata.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyllästynyt!

Ikävä, kyllä saavat periä takaisin. Itselläni on tapahtunut x2 samanlainen tapahtuma. Muutaman viime vuoden sisällä, ei koskaan aikaisemmin ollut edes mieleen tarkistaa palkkatiedot tai pitää lakimiehen numeroa kännykässä.  Nyt on normaalia käytäntöä.

 Huomasin tililläni oudon summan ja otin itse yhteyttä johtajaan. Johtaja alkoi heti selvittämään asiaa. Loppusumma oli kaikkiaan n.1300€ ja syy oli  selvä palkkatoimiston työntekijän VIRHE.  Johtaja alkoi omatoimisesti tarkistamaan  monelta viikolta taaksepäin ja summa oli eri kun huomasin itse.  Johtaja lupasi, kirjallisesti saan maksaa vähän kerralla takaisin, etten joudu vaikeuksiin. Ilmoitan suoraan hänelle ja jos on vaikeuksia maksaa ota yhteyttä häneen. En, edes ollut heillä työssä silloin. Onko kyseessä tahallinen teko.......

TÄMÄ KYSEINEN  TAHALLISEN VIRHEEN  TEHNYT PALKKATOIMISTON NAINEN, OLI ilkeyttään laittanut asian välittömästi ulosottoon ja korot päälle. Oli jäänyt kiinni teostaan. Johtajan  ei ollut antanut lupaa ja johtajan tietämättään vei asian ulosottoon. Selvisi, kun sain kirjeen ulosotosta ja otin suoraan yhteytä johtajaan.  Olin JO MAKSANUT KOKONAAN POIS n. 1300€ jo viikkoja aikaisemmin.   En tiedä mitä tapahtui palkkatoimiston virkailijalle? Johtaja ilmoitti minulle; Kaikki oli maksettu on kirjattu tietoihin ja maksupäivä oli silloin kuin kerroin. Sain kiitosta johtajalta ja totesi on harvinaista kun joku on noin rehellinen nykyisin.

 Ihmettelen suuresti Palkkatoimiston virkailijan toimia, kuinka kukaan uskaltaa mennä johtajan edelle ja toimia noin mielivaltaisesti.

Tapahtui juuri ennen joulua ja joululahja ex, firmalta.  Otin myös liiton lakimieheen yhteyttä asiasta ja vastaus oli pitää maksaa takaisin, mutta suojaraha pitää jättää. EN, koskaan saanut suojarahaa, vaikka oli palkkatoimiston selvä virhe. Todiste kappale löytyy kotoa, jos tulee tarvetta. En, jaksanut alkaa tappelemaan selvästä asiasta, kun johtajan sanaa EI uskota.

Toinen tapaus oli Helsingin Kaupungin palkkatoimiston moka eli maksettiin myös liikaa palkkaa, n.100€. Tiedän kyseisen henkilön nimen ja ihan samanlainen työntekijä. Tekee oman pään mukaisesti, puhe menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.  Sieltä tuli kirjallinen ilmoitus kotiini taloustoimistosta, peräti kahden tarkastajan kautta eli on maksettu liikaa palkkaa ja otetaan seuraavasta palkasta takaisin. Myös tapahtui eli palkasta otettiin pois ja oli kirjattu tieto asiasta.  Myös vuoden vaihe. Palkkatodistuksessa kun tulkikseen lukee usein Korjattu jne. Myös yhteenlaskuja kannattaan opetella ja siinä jo välillä huomaa virheen  välittömästi. Uudessa verokortissani oli jo yhteenlasku virhe ja muita virheitä.

Virkailija repi suoraan sen ja kirjoitti uuden verokortin tämän vuoden ajaksi.

Kun palkkatoimisto voi ottaa väärän veroprosentin mukaan pois palkasta, vaikka oikea on tiedossa. Et, saa rahojasi takasin vasta veropalautusten kautta. Itselläni otettiin 3kk:ta väärän veroprosentin mukaan.  Soitettiin asiasta heille, ja olivat tiedostaneet asian tuli ilmi kyseisen työkaverin kautta hän tarkisti vielä, virheen tehnyt ei korjannut  muutosta. Sama palkkatoimiston työntekijä taas asialla. Sitten vasta  tapahtui kun os.hoitaja puuttui asiaan,  kesto yli 3kk:ta tapahtui muutos välittömästi.  Meitä oli muutama tapaus. Eräältä hoitajalta otettiin 60% veroa , vaikka verokortti oli toimitettu palkkatoimistoon ennen aikoja. Lopetti työt välittömästi ja lähti Ruotsiin töihin.

Näitä "tahallisia" virheitä sattuu nykyisin koko ajan. En ole koskaan kuullut palkkatoimiston työntekijä pyytäisi; Anteeksi tekojaan tai peräti korjasi asian itsenäisesti. Nyt on jo Verotoimisto alkanut kiinnittämään asiaan huomiota..... Huomasin itse tarkistaessa verotietojani, työpaikkojen kohdalla; kirjasin yrityskaupat eli sama firman alaisuudessa olen ollut....Kyseistä firmaa ei ole olemassa enää ja kaikki luontaisedut oli todella kirjattu sinne. Lukekaa lehtiä...

Eilen, juuri kaverini kertoi; Jätettiin 2:n viikon iltalisät maksamatta häneltä, ei hoitoala. Huomasivat työkaverin kanssa asian.  Olivat  olleet samassa työvuorossa. Tätä tapahtuu on ala kuin ala eli hoitotyö ei ole poikkeus.  Nykyisin on todella epävarmaa tuleeko palkka tilille edes , koska tulee. ja kuka maksaa.  Harvinaista alkaa olla, jos tulee tilipäivänä.   On, yksi osasyy, jos ei voi luottaa palkka maksetaan oikein ja oikeassa päivässä. On vaikeuksia  saada työntekijöitä töihin. Näiden firmojen nimet leviää todella nopeasti.....

Selityksiä on laidasta laitaan ja nyt siirto kestää pahimmillaan 5pv eli syy on pääsiäinen. Mikä syy on taas  ensiviikon lopulla.....eräät pankit toimivat todella törkeästi ja jatkuvasti.... kaikki mitkä liittyy jotenkin rahaa jotenkin, olkaa tarkkana ja  valppaana. Yksi perusasia, kun minut saa töihin eli palkka maksetaan oikein ja oikealla ajalla. En, elä pyhässä hengestä  työantajat /palkkatoimisto ja en jaksa aina selitellä toisten/ teidän virheitä jatkuvasti. Itse joudun aina kärsimään rahallisesti, henkisesti ja on turhannuttavaa työskennellä sellaisissa työpaikoissa.  Toinen vaan jatkaa samaa rataa ja seuraava .....

Link to comment
Share on other sites

Guest Vihainen

Lähinnä ihmettelen eikö tästä pitäisi ilmoittaa työntekijälle ennakkoon, varsinkin kun erhe tapahtunut esimiehen vuoksi?!

Link to comment
Share on other sites

Guest vihainen

Tarkennan vielä että palkasta oli vähennetty liki 40% bruttopalkasta, muutenkin kyse jo normaalia pienemmästä palkasta niin kyllä melko kohtuuttomalta meinaa vaan tuntua, vieläpä kun kyse ei ole omasta mokasta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyllästynyt!

Ymmärrän täysin sinua ja tuntuu todella pahalta.  Kaverini Kotkasta sai myös n. vuosi sitten sätkyn tilille oli ilmestynyt 13 000€ pal. Vielä oli lauantaipäivä kun nosti automaatista rahaa ulos ja  tiliotteesta näki.  Maanantaina sai vasta johtajan kiinni ja alkoi selvitys. Oli hirveä viikonloppu hänellä. Myös palkkatoimiston työntekijän virhe, pilkku väärän kohtaan oli laitettu.  Ei, anteeksi pyyntöä tullut tai mitään tullut palkkatoimistosta. Rahat piti palauttaan välittömästi.

Asiakas kun maksan laskun pankin kautta, pankki tiedustelee moista summaa välittömästi tekstiviestin kautta/ soitto eli vaikea on uskoa palkkatoimiston "selitystä". Koskaan yksikään palkkatoimiston työntekijä ei HUOMAA  omia virheitään tai edes korjaisi heti asian kun tajuaa. Se näkyy myös palkkasuunnitelmasta, siinä pitää lukea korjaus....Samoin menevät tehdyt työtunnit palkkatoimistoon lähiesimies tarkistaa ne ja meillä pyydetään vielä kuittaus. Ja samoin menee poissaolot ym.  tiedot voisi hyvin kuvitella  kuinka monelle maksetaan  ylimääräistä palkkaa vaikka on sairauslomalla jne. jos ei tarkista asiaa oikeaa laitaa papereista ja toimii noin.......

Aina on työntekijä  on huomannut asian ja vienyt eteenpäin. Myöskään en ole kuullut olisivat joutuneet vastaamaan teostaan kenelle ovat aiheuttaneet ikävyyksiä pitkäksi ajaksi. Itse joudun pitkäksi ajaksi venyttämään, että pääsin tasapainoon myös palkkatoimiston takia  En, unohda koskaan, niin halpamainen teko oli. Hyvä, ettei johtaja kääntänyt lopulta asiaa ympäri.  Tuli sellainen tunne, eräästä viestistä....valittaja on aina asiaton kun pitää omista oikeuksista kiinni.

Itse en edes enää ollut heidän kirjoilla , kun tämä tapahtui. Kylmästi sanoen  palkkatoimisto oli laittanut minut tekemään  pimeitä työtä. Vielä kehtaisi uhkailla ulosotolla eli olisin kaikkiaan maksanut yli 5000€ firmalle missä en edes työskennellyt. Kiitän luojaa oli kuitit tallella ja joutuivat itse selittämään ulosottofirmalle omaa halpamaista temppua. Tai toinen ajatus tuli myös mieleen.... näitä kun lukee nykyisin paljon lehdistä.  Näin pilataan viattoman henkilön mainen toisen tietämättään ja vastuuta ei oteta teostaan. Palkkatoimiston työntekijä voi livertää mitä lystää se on liian usein nähty.  Kiitän luojaa, että huomasin sen niin ajoissa muuten olisi tullut todella isoista rahoista kysymys nyt oli n.2000€ loppusumma. Hävisin kaikki iltalisät ja suojarahan. Mutta oma terveys oli tärkeämpi kuin tappelu palkkatoimiston virkailijaa kanssa vuosia. Joka jo näytti kuinka kaksinaamainen ja moraaliton on. Tiesin johtajat, muut lähiesimiehet ym. ovat tämän henkilön tukena. Ainoa apu olisi liiton tuki ja se kestää, kestää ...

Jouluna varastettiin tililtäni, visa ja hyvitys tuli peräti 0,1 centti tilille. Sen takia olen alkanut seurata tarkkaa, kaikkia tilintapahtumia. Mitkä liittyvät jotenkin rahaan. Nordean kanssa saa tapella jo omista rahoista ja korkoja ei heru.  Tapeltu jo 4kk:ta ja muut jatkavat samaa taistelua omista rahoistaan. Vastaus on kylmä ja rahat tulevat joskus sinä päivänä. Tämä on asiakaspalvelua nykyisin. Kaikista varmin on eläke tai kela jne. tulevat kun pitää ja ilmoittavat asiasta julkisesti. Hoitoalan, kunta tai yksityinen työnantajaan ei voi luottaa nykyisin tuleeko palkka ja onko se oikein laskettu.

Viime kesänä  jouduin  " tahallisen" työtapaturman kohteeksi ja joudun sairauslomalle. Esimies ei huolehtinut vakuutuspapereita eteenpäin. En, edes pääsyt työajalla lääkäriin. Sairaala otti asiaksi hoitaa ja hoiti tiedon vakuutusyhtiölle. Oma lähiesimies ei hoitanut edes näin yksinkertaista asiaa ja paperit seisoivat pöydällä yli kk:n. Tuli ilmi vakuutusyhtiön toimesta, ottivat yhteyttä ja kertoivat asiasta. Kaikki tiedot työnantaja oli antaneet väärin ja vasta minun toimesta alkoi tapahtua. Rahat olivat pankissa seuraavana päivänä. Työnantaja ei välittänyt miten elän seuraavan kk:t. ja pääsen tulemaan töihin. Työpaikkakiusaaja oli  paljon tärkeämpi henkilö kuin minä kiusattu.  Minulta otettiin ihmisarvo pois näin halpamaisella tavalla. Kiusaaja oli kaikki kaikessa ja häneen valheensa oli todella törkeyden huippu eli vetää sanottomaksi vieläkin.

Meitä  jos ei olisi ei tarvittaisi palkkatoimiston työntekijöitä ollenkaan vaan kaikki olisivat kortistossa. Tiedetään oikea suhde ensin<<työpaikkakiusaaja, hänelle sympatia tulee kaikilta, jne. ja sitten jossain häntäpäässä tulee  kiusattu, ole yksin ja unohdettu. Pärjää miten pärjäät, meitä ei kiinnosta asia.

Ihmettelen välillä kuka heitä suojaa, kun näitä virheitä tulee jatkuvasti esiin.  Sana leviää kulovalkean tavoin ja hyvät hoitajat todella kiertävät  kaukaa kaikki kyseiset firmat.

Jotkut firmat antavat ns. lainaa työntekijöille , mutta en tiedä miten se oikeasti käytännössä toimii.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Hukkaan menevät eurot!

Täällä on varmaan myös meitä ketkä olemme itse säästäneet omaa eläkettä varten. Tiedän tapauksia, ovat alkaneet saamaa ulos, pikku hiljaa vaikka työelämää on. Eläkkeelle pääsy on vain unelmaa.  Kiitos Keva tästä, ennen ehdin kuolla kun olen eläke -iässä. Monelta menee hermot ja aikaa turhaa asian vääntämiseen,  pään hakkaaminen seinää  varsinkin NORDEAN kanssa  kesto voi olla 4kk:ta ja tarkista vielä rahat tullut tilille. Oma pankki yritti siirtoa, omista säästöistä ja lakimies myös, mutta NORDEALLE puhuisi seinille.  Tavallinen henkilö on rikka heille ja yksikin euro pois.  Heille on parempi kun kuolaan pois ja saavat rahat itselleen. Tekivät tämän tempun kun veljeni kuoli. 2000€ laskun lähettivät viikko ennen joulua. Perunkirjoitus oli mennyt ja eivät edes vaivaantuneet kuulemiseen.  Muut olivat paikalla ja lakimies hoiti asiaa. Nordean vastaus oli ota laina ja maksa veljesi lasku pois ja eräpäivä 24.12. .viikko aikaisemmin tuli lasku.  Lasku siirrettiin kylmästi omaisten maksettavaksi. Lakimies ilmoitti voitte viedä Nordea oikeuteen, mutta tulee kalliiksi teille..... Käyttävät suruaikaa törkeästi hyväksi.  Puhe ei mene perille siellä, päivitetään tietoja joka kk:si ihan turhaan. Virkailijat pitävät mieluummin seiniä pystyssä, kun palvelevat asiakkaita. 

Paperini seisoivat Nordean toimistossa ja ei oltu edes lähetty  eteenpäin eli miten asiakas voi allekirjoittaa kun ei viitsitä  edes lähettää papereita asiakkaille.  Siirtoa yrittivät monesti, ei tarvitse maksaa ulos ja taas seuraava kk:si sama juttu. Simputusta asiakasta kohti.  Sama oli jo silloin äitini eli laskut seisoivat suoraveloituksessa ja apteekkista tuli välillä viesti.   Pyydettiin hakemaan 20€ viikoittain ja asiakas oli vuodeasiakas  eli tilaa ambulanssi. Pelkää tappelua koko ajan ja saman toistoa kk:sta toiseen.  Huhut pyörivät samanlaista kohtelua löytyy myös muista pankeista nykyisin.

Jos, asiakkaat puhuvat, ottakaa heidät todesta. Voi, todella pitää paikansa. Tämä alkaa olla monessa paikassa, ikä-ihmisiä ei palvella.  Kukaan ei puutu asiaan. Mistä he nostavat rahat, kun pankit lopettavat käteismaksun.  Ei, tarvitse olla edes ikä-ihminen. Meillä on vielä se ongelma kirjastossa saat käyttää 1h ilmaiseksi tietokonetta ,hoitaa omia asioita, tulostus yht.10€ /0.30€ paperi ja kaksipuolinen 0,60€ voitte laskea monta koulupaperia voi tulostaa ja jos et maksa tietokone ei aukene seuraavalla kerralla, ennen kuin olet maksanut.  Monet eläkeläiset, opiskelijat ym. käyttävät. Oli itselleni ja monelle tuli yllätyksenä. Yksikään virkailija ei ollut tiedottanut asiasta etukäteen. Ollaan nyt  laitettu sana kiertämään ja missä vika. Mutta heti laitetaan kyllä ulosottoon, jos ei ole makseta kirjastolaskua ym. ajoissa. Ilmoitus  ulosotosta löytyy  viesti kirjaston seinillä ja erikielillä.

  Nyt ollaan  alettu varoittamaan toisiamme, tarkista aina kun maksat ja kuitti. Itse tulostin yht. 1,20€ /4 paperia ja virkailija pyysi 210€. Luulisi jo tässä  virkailijan maalaisjärki toimisi, ei ikävä kyllä. Jos, on 10€ ja kone  menee kiinni, jossain on vikaa.  Toinen hälytettiin apuun, kun en suostunut maksamaan 210€ ja kaupunki ei taatusti palauta rahoja takaisin. Nyt on kirjasto  menee kiinni 2 viikkoa ja moni ei pääse te:n sivulle, opiskelijat, ym. ovat vaikeuksissa. Kaikkialla ei ole varaa pitää omaa tietokonetta.

Kävin avustamassa ruokajakelussa 1,5h oli kaikki ruoat jaettu pois ja tämä tapahtuu x3 viikossa.  On rollan kanssa, työttömiä, lapsiperheitä eli kaikesta ikäkunnista löytyy. Tämä on arkipäivää ja lähellä Helsinkiä.  Täällä on tapana asiat lakaistaan maton alle ja moni hoitoalan työntekijä sallii tämän. Niin kauan kun ei osu omaan nilkkaan. Lopetin päivänlehden lukemisen  tämän takia, Kotihoito/ omaiset ym, päivittäin ovat lehdessä ikävässä muodossa ja  nuoret työntekijät kaikki hyvin....Variksetkin jo nauravat  näille hoitajille. Suihkutus kuulemma 10min ja tehty .....tämä on erään kotihoidon työntekijän viesti asiakkaalle ja voitte arvata mitä asiakas teki....Itselleni on myös sanottu palvelutalossa suihkutus 10min kesto ja kysyi miksi et itse suihkuttanut /ripuli asiakas. Odotti kunnes saavuin työhön, kaikki työt olivat tekemättä aamussa, aamutiskit odottivat ym. kiva vastaanotto. Odotan vastausta vieläkin, miksi työt eivät luista. Eräs tapaus jäi mieleen sairaalan työssä ollessa;  Hoitaja totesi; en pärjää, olen yksin on ripulia muutamalla.....Sairaalassa todella naurettiin ja palaute oli sen mukainen hoitajalle, ole hyvä ja vaihda... kuinka kehtaat edes soittaa tämän takia ja työ olisi jo tehty. Muutenkin, oli outo  työasenne minkä olen nähnyt.

Nyt  nousi haloo ; synnytysmatkat pitenevät, mikä vitsi. Kuka tekee lapsia liukuhihnalla, nykyisin ja raha mielessä. Ei, sinne ajeta päivittäin synnyttämään. Kuinka moni  voi käydä siellä työssä päivittäin ja 3-vuorotyö?   Pitää varmaan lopettaa työnteko ja siirtyä kortistoon. Kotkaan sama matka kuin Helsinkiin ja vielä melko uusi moottoritie  vähän aikaa tehty, ei  edes pahemmin ruuhkia tiedossa. Lisäksi kuuluu monen työmatkaan päivittäin, samoin kuin Helsinki ja Lahti. 

Helsinki sentään kertoo reilusti asiat ja myös on kehuttu eräitä piirejä, jos kiinnostaa palata takaisin avohoidon piiriin.

Varsinkin kun pankit eivät ole koskaan auki, mikä sopisi normaali työihmisten aikoihin. Meidän kaupungissa eläkeläiset totesivat; ei suositella työntekoa jo tämän takia tai palkaton työpäivä edessä. Et, voi tehdä 7-16 töitä on jo tuhoon tuomittu heti. Sama on jos sairastut alkajaiseksi viikon sairausloma vaikka olisi vatsatauti. Et, pääse edes puhelimellä läpi, tämä on tätä oikeata todellisuutta, missä moni elää.  Aika menee, kun hakkaa päätä seinää ja virkailijat aika menee meidän kiusaamiseen ei oikeaan työntekoon.  Kukaan , ei tee mitään asia korjaantuisi, vuosi sitten kaikki toimi vielä. Soten jälkeen päin honkia mennään., ei mitään hyvää tiedossa. Te:n toimistoon en mene ikinä, vaikka olisin työtön. En, kaipaa kyseistä  virkailijaa: Olen tullut äitiyslomalta, en osaa tulostaa. Vastasin; Paina nappia jossa lukee; TULOSTA. Ensimmäinen ja viimeinen kerta oli  käynti. Jos, palvelu on vastaavaa. Olen sitten vaikka piilotyötön tai helpolla pääsee myös hengestä nykyisin. Suojatielle tai joku työntää auton alle, itsemurhakandinaatit moottoritiellä mahdollisuuksia on paljon. Lähdet kotoa työhön/ulos, et voi olla varma tuletko elävänä takaisin.

Miksi TAAS NORDEALLA kestää 3pv siirto omaan pankkiin ja Nordea virkailija vastasi tulee koska tulee sinä päivänä. Siirto olisi kadun yli s-pankkiin. 1pv, jos lauantaina rahat ovat vasta maanantaina tilillä. Omista maksat vielä omaisuusveroja joka kk:si. Korkoja Nordea ei maksa, vaikka on pyhäpäivä 1pv. Totesin silloin, osaako virkailija oikeasti painaa nappia, että raha myös liikkuu, eikä syytä taas koneita, yleinen syytös. Myös pomolle vinkki, ihminen on se joka painaa nappia ja tarkistaa tiedot myös palkat. Syödään myös viikonloppuisin.

 Säästöt vaikuttavat kaikkiin asioihin, asumistukiin, myös verotiedossa lukee ja sama on OP bonuksen kanssa vaikka et ole edes nykyinen asiakas ollut moneen vuoteen ja loppupelissä et saa pennin penniä sieltä jne. Miten haet mitään, kun et saa edes faktaa itsellesi ja joka paikka tarvitsee niitä. Selitä, et ole saanut.....posti on hukannut...  Myös oli yllätys, jos on ollut velkavaikeuksia ollut menneisyydessä pitäisi tulla viesti ilmaiseksi Suomen Luottokunnasta..ja koska on puhtaat paperit....tutustuin sivuihin 2-3 v ja puhtaat, jos on maksettu ennen aikoja puhtaat aikaisemmin. Monella helpottaa tieto asiasta ja itselläni on  hankittu identeettiturva, pankkiturva ym. haettu ja myös sen sivuilta löysin saman  tekstin tästä. Miksi maksaa , jos on ilmainen...tai posti hukannut matkalla, mistä selvittää..Onko POSTI hävittänyt kaiken tai eikö kukaan enää hoida omia töitään. Meilläpäin  on tehty rikosilmoitus Postista; On hukannut sairaalanpapereita,laskuja ym. salaisia tietoja. Itselläni meni pankinkirje naapurille ja oli avannut ja  lukenut kirjeen. Tunnisti myöhemmin asian. Pankki ja vakuutusyhtiö ovat tietoisia asiasta.

 Jos, jäät työttömäksi pitää TODISTAA; että olet varmasti työtön niin 1v. voit vahingossa saada ja puolet veroihin. Myös se on epävarma, jos on v....n työntekijä ja hyllyttää välittömästi asian.  On, sekava teksti: Lyhyesti älkää luottako yhteenkään henkilöön, vaikka olisi sukulainen ja tarkistakaa, tarkistakaa, kaikista faktat talteen ainakin 3v. voitte tarvita. Kaikki liittyy jotenkin aina rahaa.... Uskokaan jos ikä-ihminen kertoo asiasta, siinä voi olla perää.  Kysyin juuri kuinka paljon meillä on asunnottomia, kaverini asunto meni alta pois, vakituinen työpaikka ja uutteen pääsee vasta juhannuksena.  Tulee meille siksi ajaksi asumaan, ettei tarvitse kuluttaa puistonpenkkejä.  Voit olla seuraava, kuka on avun tarpeessa.  Älä usko,  luotta kehenkään ennen kuin näet omin silmin asian ja varmistat asian. Eräs eläkkeellä oleva totesi ollaan palattu 40v. taaksepäin kuin mikään ei toimi ja kielisota on yhtä paha kuin nyt on. Kaksikielisissä kaupungeissa tämä on totta, ollaan palattu taaksepäin nopeasti. Suomalaiset ovat toisen luokan kansalaisia ja asiakaspalvelu on tätä luokkaa. Nyt vielä matkahuolto on lopettamassa on yt-neuvotelut ollut. Asiakkaat ovat viimeisiä, miten päästään töihin, ladataan ym. kukaan ei kerro mitään. Odotetaan vaan, koska on ovet pantu säppiin.

Elämisistä ja työnteosta tehdään todella hankalaa nykyisin monelle henkilölle. Toisen  firman työntekijöiden väliin pitämättömyys, toisen  piittamattomuus on takana.  Kuka enää kaipaa työtä, kun vapaa-aika menee toisten virheiden korjaamiseen, auttamiseen jatkuvasti, peräti ilmaiseksi.  Jos, joskus kuulisi sanan Anteeksi yritän korjata asian ja parantaa tapani.  Rakennusmiehet ilmoittivat heti, ei tehdä en makseta palkkaa siitä. Olivat jättäneet likaisen ilmanvaihto suodattimet, vaihdossa keskelle käytävän mattoa. Maksan seuravan kerran jo oven avaamisesta heille tai jäänkö kotiin, palkaton päivä ja avaan oven heille etteivät rasitu liikaa työnteossa.

Eikä lepäämiseen mihin se on oikein tarkoitettu.  Viime kesä oli elämäni hirven aika työelämässä, onko tämä vielä pahempi tulossa?  Ollen ollut pakkotyössä, hoitoalan lakon aikana se oli lepoa viime kesän työpaikan suhteen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest apkirj.

 

Tässä pian kuukauden odottanut, jotta liikaperinnästä johtuen palautetaan palkkasaatavia tilille ja otetaan  seuraavissa tileissä kohtuullinen ( lakiin perustuva) perintäsumma. Ihmettelen että liitto ajaa asiaa, ei kuitenkaan kertaakaan ole vielä ollut minuun yhteydessä, kun olen soitellut perään on laitettu asiaa eteenpäin yhdelle sun toiselle taholle ja vaadittu asiaa..Rahaapa vaan ei tilillä näy, kuka korvaa tästä aiheutuneet ylimääräiset rahanmenot, kuten laskuissa näkyvä viivästyskorko? Työntekijällä ei näköjään ole oikeuksia, eikä työantajan tarvitse noudattaa lakia, en voi käsittää!

 

Link to comment
Share on other sites

4 tuntia sitten, Vieras: apkirj. kirjoitti:

Rahaapa vaan ei tilillä näy, kuka korvaa tästä aiheutuneet ylimääräiset rahanmenot, kuten laskuissa näkyvä viivästyskorko? Työntekijällä ei näköjään ole oikeuksia, eikä työantajan tarvitse noudattaa lakia, en voi käsittää!

Vahingonkorvauslain mukaan vahingon aiheuttaja on korvausvelvollinen, eli ensin kerrot työnantajalle mitä vahinkoa on aiheutunut ja jos maksuhalua ei ole, niin sitten saatavat pitää periä oikeuden avulla.

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Guest vieras
‎29‎.‎4‎.‎2017 klo 15.23, Vieras: Hukkaan menevät eurot! kirjoitti:

Täällä on varmaan myös meitä ketkä olemme itse säästäneet omaa eläkettä varten. Tiedän tapauksia, ovat alkaneet saamaa ulos, pikku hiljaa vaikka työelämää on. Eläkkeelle pääsy on vain unelmaa.  Kiitos Keva tästä, ennen ehdin kuolla kun olen eläke -iässä. Monelta menee hermot ja aikaa turhaa asian vääntämiseen,  pään hakkaaminen seinää  varsinkin NORDEAN kanssa  kesto voi olla 4kk:ta ja tarkista vielä rahat tullut tilille. Oma pankki yritti siirtoa, omista säästöistä ja lakimies myös, mutta NORDEALLE puhuisi seinille.  Tavallinen henkilö on rikka heille ja yksikin euro pois.  Heille on parempi kun kuolaan pois ja saavat rahat itselleen. Tekivät tämän tempun kun veljeni kuoli. 2000€ laskun lähettivät viikko ennen joulua. Perunkirjoitus oli mennyt ja eivät edes vaivaantuneet kuulemiseen.  Muut olivat paikalla ja lakimies hoiti asiaa. Nordean vastaus oli ota laina ja maksa veljesi lasku pois ja eräpäivä 24.12. .viikko aikaisemmin tuli lasku.  Lasku siirrettiin kylmästi omaisten maksettavaksi. Lakimies ilmoitti voitte viedä Nordea oikeuteen, mutta tulee kalliiksi teille..... Käyttävät suruaikaa törkeästi hyväksi.  Puhe ei mene perille siellä, päivitetään tietoja joka kk:si ihan turhaan. Virkailijat pitävät mieluummin seiniä pystyssä, kun palvelevat asiakkaita. 

Paperini seisoivat Nordean toimistossa ja ei oltu edes lähetty  eteenpäin eli miten asiakas voi allekirjoittaa kun ei viitsitä  edes lähettää papereita asiakkaille.  Siirtoa yrittivät monesti, ei tarvitse maksaa ulos ja taas seuraava kk:si sama juttu. Simputusta asiakasta kohti.  Sama oli jo silloin äitini eli laskut seisoivat suoraveloituksessa ja apteekkista tuli välillä viesti.   Pyydettiin hakemaan 20€ viikoittain ja asiakas oli vuodeasiakas  eli tilaa ambulanssi. Pelkää tappelua koko ajan ja saman toistoa kk:sta toiseen.  Huhut pyörivät samanlaista kohtelua löytyy myös muista pankeista nykyisin.

Jos, asiakkaat puhuvat, ottakaa heidät todesta. Voi, todella pitää paikansa. Tämä alkaa olla monessa paikassa, ikä-ihmisiä ei palvella.  Kukaan ei puutu asiaan. Mistä he nostavat rahat, kun pankit lopettavat käteismaksun.  Ei, tarvitse olla edes ikä-ihminen. Meillä on vielä se ongelma kirjastossa saat käyttää 1h ilmaiseksi tietokonetta ,hoitaa omia asioita, tulostus yht.10€ /0.30€ paperi ja kaksipuolinen 0,60€ voitte laskea monta koulupaperia voi tulostaa ja jos et maksa tietokone ei aukene seuraavalla kerralla, ennen kuin olet maksanut.  Monet eläkeläiset, opiskelijat ym. käyttävät. Oli itselleni ja monelle tuli yllätyksenä. Yksikään virkailija ei ollut tiedottanut asiasta etukäteen. Ollaan nyt  laitettu sana kiertämään ja missä vika. Mutta heti laitetaan kyllä ulosottoon, jos ei ole makseta kirjastolaskua ym. ajoissa. Ilmoitus  ulosotosta löytyy  viesti kirjaston seinillä ja erikielillä.

  Nyt ollaan  alettu varoittamaan toisiamme, tarkista aina kun maksat ja kuitti. Itse tulostin yht. 1,20€ /4 paperia ja virkailija pyysi 210€. Luulisi jo tässä  virkailijan maalaisjärki toimisi, ei ikävä kyllä. Jos, on 10€ ja kone  menee kiinni, jossain on vikaa.  Toinen hälytettiin apuun, kun en suostunut maksamaan 210€ ja kaupunki ei taatusti palauta rahoja takaisin. Nyt on kirjasto  menee kiinni 2 viikkoa ja moni ei pääse te:n sivulle, opiskelijat, ym. ovat vaikeuksissa. Kaikkialla ei ole varaa pitää omaa tietokonetta.

Kävin avustamassa ruokajakelussa 1,5h oli kaikki ruoat jaettu pois ja tämä tapahtuu x3 viikossa.  On rollan kanssa, työttömiä, lapsiperheitä eli kaikesta ikäkunnista löytyy. Tämä on arkipäivää ja lähellä Helsinkiä.  Täällä on tapana asiat lakaistaan maton alle ja moni hoitoalan työntekijä sallii tämän. Niin kauan kun ei osu omaan nilkkaan. Lopetin päivänlehden lukemisen  tämän takia, Kotihoito/ omaiset ym, päivittäin ovat lehdessä ikävässä muodossa ja  nuoret työntekijät kaikki hyvin....Variksetkin jo nauravat  näille hoitajille. Suihkutus kuulemma 10min ja tehty .....tämä on erään kotihoidon työntekijän viesti asiakkaalle ja voitte arvata mitä asiakas teki....Itselleni on myös sanottu palvelutalossa suihkutus 10min kesto ja kysyi miksi et itse suihkuttanut /ripuli asiakas. Odotti kunnes saavuin työhön, kaikki työt olivat tekemättä aamussa, aamutiskit odottivat ym. kiva vastaanotto. Odotan vastausta vieläkin, miksi työt eivät luista. Eräs tapaus jäi mieleen sairaalan työssä ollessa;  Hoitaja totesi; en pärjää, olen yksin on ripulia muutamalla.....Sairaalassa todella naurettiin ja palaute oli sen mukainen hoitajalle, ole hyvä ja vaihda... kuinka kehtaat edes soittaa tämän takia ja työ olisi jo tehty. Muutenkin, oli outo  työasenne minkä olen nähnyt.

Nyt  nousi haloo ; synnytysmatkat pitenevät, mikä vitsi. Kuka tekee lapsia liukuhihnalla, nykyisin ja raha mielessä. Ei, sinne ajeta päivittäin synnyttämään. Kuinka moni  voi käydä siellä työssä päivittäin ja 3-vuorotyö?   Pitää varmaan lopettaa työnteko ja siirtyä kortistoon. Kotkaan sama matka kuin Helsinkiin ja vielä melko uusi moottoritie  vähän aikaa tehty, ei  edes pahemmin ruuhkia tiedossa. Lisäksi kuuluu monen työmatkaan päivittäin, samoin kuin Helsinki ja Lahti. 

Helsinki sentään kertoo reilusti asiat ja myös on kehuttu eräitä piirejä, jos kiinnostaa palata takaisin avohoidon piiriin.

Varsinkin kun pankit eivät ole koskaan auki, mikä sopisi normaali työihmisten aikoihin. Meidän kaupungissa eläkeläiset totesivat; ei suositella työntekoa jo tämän takia tai palkaton työpäivä edessä. Et, voi tehdä 7-16 töitä on jo tuhoon tuomittu heti. Sama on jos sairastut alkajaiseksi viikon sairausloma vaikka olisi vatsatauti. Et, pääse edes puhelimellä läpi, tämä on tätä oikeata todellisuutta, missä moni elää.  Aika menee, kun hakkaa päätä seinää ja virkailijat aika menee meidän kiusaamiseen ei oikeaan työntekoon.  Kukaan , ei tee mitään asia korjaantuisi, vuosi sitten kaikki toimi vielä. Soten jälkeen päin honkia mennään., ei mitään hyvää tiedossa. Te:n toimistoon en mene ikinä, vaikka olisin työtön. En, kaipaa kyseistä  virkailijaa: Olen tullut äitiyslomalta, en osaa tulostaa. Vastasin; Paina nappia jossa lukee; TULOSTA. Ensimmäinen ja viimeinen kerta oli  käynti. Jos, palvelu on vastaavaa. Olen sitten vaikka piilotyötön tai helpolla pääsee myös hengestä nykyisin. Suojatielle tai joku työntää auton alle, itsemurhakandinaatit moottoritiellä mahdollisuuksia on paljon. Lähdet kotoa työhön/ulos, et voi olla varma tuletko elävänä takaisin.

Miksi TAAS NORDEALLA kestää 3pv siirto omaan pankkiin ja Nordea virkailija vastasi tulee koska tulee sinä päivänä. Siirto olisi kadun yli s-pankkiin. 1pv, jos lauantaina rahat ovat vasta maanantaina tilillä. Omista maksat vielä omaisuusveroja joka kk:si. Korkoja Nordea ei maksa, vaikka on pyhäpäivä 1pv. Totesin silloin, osaako virkailija oikeasti painaa nappia, että raha myös liikkuu, eikä syytä taas koneita, yleinen syytös. Myös pomolle vinkki, ihminen on se joka painaa nappia ja tarkistaa tiedot myös palkat. Syödään myös viikonloppuisin.

 Säästöt vaikuttavat kaikkiin asioihin, asumistukiin, myös verotiedossa lukee ja sama on OP bonuksen kanssa vaikka et ole edes nykyinen asiakas ollut moneen vuoteen ja loppupelissä et saa pennin penniä sieltä jne. Miten haet mitään, kun et saa edes faktaa itsellesi ja joka paikka tarvitsee niitä. Selitä, et ole saanut.....posti on hukannut...  Myös oli yllätys, jos on ollut velkavaikeuksia ollut menneisyydessä pitäisi tulla viesti ilmaiseksi Suomen Luottokunnasta..ja koska on puhtaat paperit....tutustuin sivuihin 2-3 v ja puhtaat, jos on maksettu ennen aikoja puhtaat aikaisemmin. Monella helpottaa tieto asiasta ja itselläni on  hankittu identeettiturva, pankkiturva ym. haettu ja myös sen sivuilta löysin saman  tekstin tästä. Miksi maksaa , jos on ilmainen...tai posti hukannut matkalla, mistä selvittää..Onko POSTI hävittänyt kaiken tai eikö kukaan enää hoida omia töitään. Meilläpäin  on tehty rikosilmoitus Postista; On hukannut sairaalanpapereita,laskuja ym. salaisia tietoja. Itselläni meni pankinkirje naapurille ja oli avannut ja  lukenut kirjeen. Tunnisti myöhemmin asian. Pankki ja vakuutusyhtiö ovat tietoisia asiasta.

 Jos, jäät työttömäksi pitää TODISTAA; että olet varmasti työtön niin 1v. voit vahingossa saada ja puolet veroihin. Myös se on epävarma, jos on v....n työntekijä ja hyllyttää välittömästi asian.  On, sekava teksti: Lyhyesti älkää luottako yhteenkään henkilöön, vaikka olisi sukulainen ja tarkistakaa, tarkistakaa, kaikista faktat talteen ainakin 3v. voitte tarvita. Kaikki liittyy jotenkin aina rahaa.... Uskokaan jos ikä-ihminen kertoo asiasta, siinä voi olla perää.  Kysyin juuri kuinka paljon meillä on asunnottomia, kaverini asunto meni alta pois, vakituinen työpaikka ja uutteen pääsee vasta juhannuksena.  Tulee meille siksi ajaksi asumaan, ettei tarvitse kuluttaa puistonpenkkejä.  Voit olla seuraava, kuka on avun tarpeessa.  Älä usko,  luotta kehenkään ennen kuin näet omin silmin asian ja varmistat asian. Eräs eläkkeellä oleva totesi ollaan palattu 40v. taaksepäin kuin mikään ei toimi ja kielisota on yhtä paha kuin nyt on. Kaksikielisissä kaupungeissa tämä on totta, ollaan palattu taaksepäin nopeasti. Suomalaiset ovat toisen luokan kansalaisia ja asiakaspalvelu on tätä luokkaa. Nyt vielä matkahuolto on lopettamassa on yt-neuvotelut ollut. Asiakkaat ovat viimeisiä, miten päästään töihin, ladataan ym. kukaan ei kerro mitään. Odotetaan vaan, koska on ovet pantu säppiin.

Elämisistä ja työnteosta tehdään todella hankalaa nykyisin monelle henkilölle. Toisen  firman työntekijöiden väliin pitämättömyys, toisen  piittamattomuus on takana.  Kuka enää kaipaa työtä, kun vapaa-aika menee toisten virheiden korjaamiseen, auttamiseen jatkuvasti, peräti ilmaiseksi.  Jos, joskus kuulisi sanan Anteeksi yritän korjata asian ja parantaa tapani.  Rakennusmiehet ilmoittivat heti, ei tehdä en makseta palkkaa siitä. Olivat jättäneet likaisen ilmanvaihto suodattimet, vaihdossa keskelle käytävän mattoa. Maksan seuravan kerran jo oven avaamisesta heille tai jäänkö kotiin, palkaton päivä ja avaan oven heille etteivät rasitu liikaa työnteossa.

Eikä lepäämiseen mihin se on oikein tarkoitettu.  Viime kesä oli elämäni hirven aika työelämässä, onko tämä vielä pahempi tulossa?  Ollen ollut pakkotyössä, hoitoalan lakon aikana se oli lepoa viime kesän työpaikan suhteen.

WTF...

Eikö näitä vuodatuksia kukaan screenaa pois.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kyllästynyt!

Voi, raukkaa kun et kestä totuutta missä moni työntekijä/ työtön elän nykyisin.  Kela ym. vaativat faktaa myös Nordean ym. pankkien omista säästöistä. Et voi hakea mitään, olet siis pattitilanteessa mm. asumistukea, toimeentulotukea ja taitaa olla liitonpäiväraha hakemus. Siinä ei pelkkä sana riitä.  Monen palkka ei yksinkertaisesti riitä elämiseen.

Asunto voi mennä alta pois, vaikka olet työssä ja maksanut kaiken oikein. On, ihan normaalia nykyisin. Meillä asuu parhaillaan koditon henkilö tämän takia vielä muutaman viikon. Omat arvot on toiset kuin teillä. 

Lisäksi kaikkien velvollisuus on puuttua miten asiakkaita, työntekijöitä kohdellaan työpaikoilla. Haluatko oma työpaikkasi löytyy iltapäivien otsikossa? Sitten ihmetellään suu auki?

Itselläni kesti Helsingistä omaan kotikaupunkiin kirjeentulo melkein 6kk:ta. Pyydetty jo joulukuussa ja nyt vasta posti toimitti kirjeen. Selitä, selitä, miksi ei mikään toimi Helsingistä muualle päin Suomea normaalisesti. Toiseksi kaikki virastot ovat auki virastoajalla ja ei viikonloppuisin tai iltaisin. On, ihan normaalia muualla päin Suomea.

Kaikki eivät asu ikävä kyllä Helsingissä. Eivät edes halua tulla sinne työhön saati asua. Monilla on eläkkeellä paremmat oltavat, kuin työssäkäyvällä ja saavat monet edut. Moni tekee vajaa viikoista työtä.  Säästöt purevat tässä ja se näkyy. Moni ei pysty edes vaikuttamaan työaikoihin ja matkakuluihin menee kunnolla. On paljon kalliimpi kuin Helsingissä ja yhteydet ovat paljon huonontuneet vuosien varrella. Luultavasti Hesalaiset eivät edes ymmärrä koko asiaa. Katsovat vain omasta näkökulmastaan. Sotesta ei mitään hyvää täällä päin vain kilpailu koventuu jatkuvasti. Matkat pidentyvät kunnolla ja kaikki hyvä lopetetaan.

  Moni  siis taistelee päivittäin olemasta oloistaan, loppuun palamisestaan, palkka ei riitä elämiseen ym.  Pahemmaksi menee koko ajan, lehtiä lukiessa. Lisäksi 10-13v lapset hyppivät kiskoilla jatkuvasti, lähellä piti tilanneita näkee viikotain.  Kokemusta on myös tästä. Työmatka ajat ovat  pidentyvät jo tämän takia ja kuka ottaa vastuun tästä. Hallitusko? Vanhemmat eivät välitä, mitä omat lapset puuhaavat. Normaalia keskustelua julkisissa liikkuessa.

  Eläkää te vain siellä  "pilvilinnoissa".  Paluu  arkeen tulee,  vielä vastaan enemmin kuin myöhemmin.  Olet vain  tainnut päästä liian helpolla, kun todellisuus on noin vasteenmielistä.

Kaikki eivät pääse, vaan taistelevat leivästä päivittäin.

Haen sellainen sivu netistä ,mikä on tarkoitettu vain "hienohelmoille". 

Täällä on paljon asiaa oikeasta elämästä, missä ihmiset elävät  nykyisin.  Jos, et kestä älä lue!

Link to comment
Share on other sites

mitä helvettiä. Voisitko edes rekisteröityä tänne niin saisi turhat avautumiset vaikka blokattua pois...tsiisus

Link to comment
Share on other sites

Guest vieras
11 tuntia sitten, kahvikuppi_ kirjoitti:

mitä helvettiä. Voisitko edes rekisteröityä tänne niin saisi turhat avautumiset vaikka blokattua pois...tsiisus

Jep, en viitsinyt "saastuttaa" omaa nikkiäni.  Eikö voisi vaatia kirjautumista (kirjoitanko itseäni pussiin...), että moiset vuodatukset saisi pois. Sama henkilö kirjoittaa monella nimimerkillä vieraana toinen toistaan vaikeammin luettavia vuodatuksia, joissa ei ole alkua eikä loppua.

PS.  Tämä hienohelma on aloittanut perseen pesun jo vuonna -85 :)

Link to comment
Share on other sites

No kyllä oikeesti nuo kilometrin mittaiset vuodatukset, missä käsitellään koko kansantalouden nykytila, töissäkäynti, työttömyys, pankit ja posti, pyörivät jo huumorin ja ärtymyksen puolivälinkankaalla!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest ap-vastaa

No niinhän tässä kävi että luovutin, liitto hoiti hommaa aina kun soitin perään ( tai toisteli kuinka laittomasti toimittu ja asia viedään eteenpäin), noh koin enemmänkin tappioksi jo nuo puhelinlaskut, liiton jäsenmaksun ( ois silläkin saanu pari kassia ruokaa), kyseinen liitto joka ajaa nimenomaan lähihoitajien asioita on puppua. Sanoisin että onneksi en tuohon jäsenliittoon ole maksanut vasta kuin 6kk jäsenmaksun, onneksi en sitä 20 vuotta!! Siitä ilostako pitää maksaa että saa vahvistuksen laittomuuksille, eiköhän tää ammattiliitto nähty! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
Guest Kyllästynyt

Huomasin tämän ketjun. Itsellä kävi niin että pitkällä sairasloma kävi työpaikan puolelta joku moka ja tuli liikaa palkkaa, mitä en huomannut, kun tein 1,5kk korvaavaa työtä sairasloman aikana. Palkoista veivät laittoman suuren summan, en edes tiennyt tätä ennekuin liitosta toinen asianajaja tämän kertoi (ensimmäinen oli ihan pihalla). Nyt palkoista eivät vastaa sähköposteihin eivätkä soittopyyntöihin. Suomeksi sanottuna olen ihan kusessa, ei paljoa lapsia ruokita sillä summalla minkä jättivät jäljelle... Saiko kukaan edellä kirjoittaneista rahojansa takaisin, alkaa itsellä epätoivo iskeä... 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...