Jump to content
MAINOS

Keikkatyöntekijät


sh vm 83

Recommended Posts

Tällainen asia on alkanut harmittamaan. Ihan hienoa että keikkaillaan oman työn ohessa tai pelkästään keikkaillaan, mutta :

* jos peruutat työvuoroon tulon aamulla klo 6.45, ketään ei saada paikkaamaan tilallesi. Hyvin usein käy niin että tehdään vajaalla henkilökunnalla sitten lopuksi.

* jos et ilmoita ollenkaan että et tule sovittuun keikkavuoroon ja henkilökunta miettii sitten että missä viipyy. Ilmoitathan aina jos joudut perumaan.

* älä varaa useita keikkavuoroja, jos ei tule pieneen mieleenkään ilmaantua paikalle sovittuun kellonaikaan. Keikkavuorot ovat myös vahvuudessa, ja on kiva aamussa alkaa soittelemaan perään, kun saattaa olla kolmekin keikkalaista tulossa ja ketään ei näy.

 

Tuttua? Toivottavasti ei.  Näihin ääripäihin olen vain törmäillyt viime aikoina.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Keikkalainen

Ikävä, kyllä tuttua puuhaa.

Keikkalaisilla on ikävä kyllä myös työpelisäännöt tiedossa kaikissa  työpaikoissa ja siinä lukee  ilmoitetaan aina esteistä ajoissa......jos sairastuu, vaikka yöllä jne.   Myös voi kirjata  jos on ottanut pitemmän työpestin, firman omalle keikkasivulle asiasta etukäteen:  En ole käytettävissä silloin ja silloin.  Kuulun  aikaisemmin kuntarektyn keikkalistoille ja siellä itse voin kirjata milloin voi työskennellä ja koska ei  kirjaamaan pitkäksi aikaa eteenpäin. Varmistus pyydetään aina puh: n välityksellä. Tämä on aika yleinen tapa.

 Johtaja totesi otetaan aina samoja ja uusille ei siis anneta edes tilaisuutta.  Oman kaupungin rekty:ssa on todella ihme persoona eli valikoi kenelle työt jaettaan.  Ei; sen mukaan kenellä on oikea koulutus työhön. Yksi peruste ; AUTO, toinen Ruotsi ja kolmas 45-60v liian vanhoja.  Eli väliin putojia koko yhteiskunnassa, nykyisin.

 Yli 62 v. taas tervetuloa.  Määrää kuka menee minnekin töihin ja et taatusti me muualle.  Lopetin aika pian käynnit, jo tämän perusteella. 

Toisin sanoen siellä käytetään samoja eläkeläisiä, päivittäin  ja nuoret, keski-ikäiset  kaunistavat kortistoa.  Kyllä, siinä moni kunnon hoitaja katkeroituu loppuelämäksi. Myös ei ole enää halua työskennellä hoitoalalla.

Lisäksi  toiset keikkalaiset ovat  todella"ahneita" varataan pahimmillaan aamu-, ilta- ja yövuorot samana päivänä.  Järkytys kun keikkalainen tulee ja toteaa tekee kaikki työvuorot tänään. Ei, ole edes sattua työskennellä peräkkäin kaikkia työvuoroja.  Muutama johtaja on puuttunut tähän asiaan. Toisissa työpaikoissa pitää kirjata ylös jos keikkailet muualle.

Peruste;kilpailukysymys ja myös oma hyvinvointiasia. Itse olen joutunut tekemään vastaavan sopimuksen ja määräaikaisena. Kyseessä oli vanhusten palvelutalo. Toisissa sairaaloissa on normaalikäytäntö.

Välillä vedetään pitkää tikkua, ilmestyykö töihin tänään. Ihmettelen, miksi tähän ei olla puututtu kunnolla; kun tiedetään ketkä toimivat näin usein ja taas pomo soittaa saman tyypin keikalle.

Sitten on vielä eräs uusitapa tullut käyttöön. Toinen keikkalainen puukottaa toista keikkalaista; että saisi toisen työpestin. Käyttää halpanaisesti toista hyväksi, kun toinen on muualla ja suorastaa valehtelee johtajalle. Toinen olisi antanut suostumuksen vaikka toinen ei tiedä asiasta mitään.  Itkeminen, mikä ei edes perustu oikeastaan mihinkään vaan näin saadaan johtajan empatia ja keikat itselle.  Toisilla keikkalaisilla näkee  karseata, kylmää toimintaa.

Raakaa, säälimätöntä peliä työpaikoista tullut ja kukaan ei edes välitä.

 Paras oli  n. vuosi sitten 3:lta johtajalta, yksityinen tuli gmaili;n kautta  viesti niin halventava, ala-arvoinen viesti. Tunsin olin pelkkä roska en ihminen ollenkaan, miksi edes koulutin itseni kun arvostus on tätä luokkaa.  Koskaan en ole tehnyt yhtään keikkaa tai edes käynyt kyseisessä työpaikassa. Lisäksi oli muutaman päivän päästä haku juuri keikkailijoista.  Kuka edes uskaltaa mennä töihin kyseiseen firmoihin.  Keikkalaisilla on myös tunteet ja ollaan ihmisiä.

1 johtaja pyysi anteeksi jälkeenpäin. 2 :n firmaa saavat olla ilman keikkalaisia tulevaisuudessa. Mikään raha ei korjaa enää miten lähiesimies/johtaja käyttäytyy tuntematonta henkilöä kohtaan.  Työntekijät saavat kinata siellä ihan rauhassa, firman maine meni.

Onko, myös tässä naamataulu,  kuka osaa parhaiten  mieliskellä eräitä henkilöitä tai raha sanelee? Tiedetään kyseinen henkilö luultavasti taas ei tule, niin firma säästää?

Lisäksi tekevät hallaa toisille keikkalaisille, ketkä haluavat oikeasti tulla töihin ja odotamme vahvistusta pomolta taas turhaa.

Pilaavat toisten keikkalaisten ja työpaikan  maineen omallaan käytöksellään.

Hyvä; kun otit asian esille ja muutosta  saisi tapahtua,  Tietysti taas  joku vetää herneen nenään ja katsoo omaa navan kautta asiaa.

Raha ei pitäisi olla aina tärkein asia elämässä. Monet elää kituavat pienellä eläkkeellä ja ovat onnellisia.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hei Keikkalainen. En tiedä missä asut, mutta ainakin pääkaupunkiseudulla päivän- parin keikkoja riittää. Nyt näin eläkeläisenä haluaisin kuitenkin tehdä vielä hiukan työtä, ideana on se että on valinnanvapaus. Itsekin mietin sitä, jos vien "leivän" jonkun sitä kipeämmin tarvitsevalta. En kylläkään ole sitä huomannut, "äkkilähtöjä" tarvitaan, ja siihen on eläkkeellä oleva usein vapaa.

Keikkapaikoilla on eroa; käväisin eräässä ryhmäkodissa keikalla ( tai oikeastaan kaksi kertaa, ensimmäisen ja viimeisen). Olin kuin ilmaa, vuoroni toinen hoitaja ei edes esittäytynyt. Lista vain käteen ja menoks. Mitään en ehtinyt vuorossani haukata, lennossa pari mukia vettä.

Toisessa paikassa taas oli kiva käydä. Vuosia sitten ko. ryhmäkoti oli tosi sekava ja pakka sekaisin, mutta nyt kaikki toimii. Suosikkini, kytistän sopivia vuoroja sinne.

Eli jos keikkalaiset käyvät vain kerran, tai heitä ei saa, niin peiliin vilkaisu :P. Niin, ja se eläkeläinen ei ole "ikäloppu", vaan hyvinkin vielä työkaverisi.

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...