Jump to content
MAINOS

Sairaanhoitaja AMK-tutkinto


Vieras: hoitaja

Recommended Posts

Hei

sisältääkö AMK-tutkinto erikoistumisen sehän on laajempi ja kestää pitempään noin 3,5 vuotta, kuin aiempi opistotason koulutus.  AMK-tutkinnossahan suuntautumis vaihtoehtona on esim. ensihoito tai psykiatria. Vastaako tämä suuntautuminen sitä entistä ns. erikoistumista? Mistähän saisi lisätietoja ja oikein kirjallisena. Kiitos vastauksista.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Erikoistuminen tapahtuu nykyään opintojen ohella ns. syventymisenä. Käytännössä nämä opinnot suoritetaan kolmannen vuoden aikana. Se mitä vaihtoehtoja syventymiseen on riippuu (käsittääkseni) koulusta, kaikki ei tarjoa kaikkea. Ensihoito on oma koulutuksensa kokonaan (ensihoitaja AMK) joka kestää 4-vuotta. Ensihoitajat tosin saavat myös sh pätevyyden tuossa samalla.

Sh puolella voi sitten opiskella akuutti- ja tehohoitoa, mikä keskittyy enemmän sairaalan sisällä tapahtuvaan hoitoon (teho-osastot/päivystykset). Toki voi opiskella myös psykiatriaa, perioperatiivista tai sisätautejakin koulusta riippuen.

Koulujen sivut ja opetussuunnitelmat on hyviä lähteitä. Kesto on lähtökohtaisesti 3,5 vuotta ellei tule muuttujia matkaan kuten ak.lla jonka piti valmistua jouluna, mutta joka saa paperit kouraan vasta ensi kuussa. Nopeimmat samaan aikaan aloittaneet valmistui 2,5 - 3 vuoden kohdilla.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Kiitos vastauksesta, eli ymmärsin että suuntautuminen on sama kuin erikoistuminen ja siis  sisätyy AMK-tutkintoon. 

 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Jep. Nykyisin sisältyy koulutukseen.

 

Valmistumisen jälkeen voi sitten suoritella lisäkoulutuksia riippuen mihin suuntautuu esim. päivystyshoitajakoulutus.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Vieras: XAMK:n opiskelija

Meillä tuo syventyminen/suuntautuminen/erikoistuminen aka syventävät ammatilliset opinnot on kaikki 5op ja vaihtoehtoina ovat lasten ja nuorten mielenterveystyö tai akuutti hoitotyö. Tuon lisäksi sitten 15op harjoittelua yhdessä yksikössä oman maun mukaan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...