Jump to content
MAINOS

Kirjaamisasiaa


sh vm 83

Recommended Posts

Hei

 

miten puuttua tilanteeseen, kun äidinkieleltään ei-suomalainen sairaanhoitajakolleega kirjoituttaa asiatekstit / vaikeammat kirjaamiset vastavalmistuneella lähihoitajalla, niin että tämä kirjaa sairaanhoitajan tunnuksilla? 

Huomasin tämän kun luin muutamaa kirjausta 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kenenkään ei pitäisi alistua tekemään tuota. Ei-suomalainen istuu penkkiin itse ja tekee omat kirjaamisensa, apua saa ja toki pitääkin antaa.

Mutta jokainen vastaa omista teksteistään, ihan jo omaa selustaansa ajatellen.

carpe diem

Link to comment
Share on other sites

Guest Häpeääkö lh omaa ammattia

Toisen tunnuksilla EI KOSKAAN SAA kirjata, missään tilanne oikeutta siihen, ei  opiskelija / keikkalainen ja LUPA pitää kysyä asianomaiselta itseltään aina ja siinäkin on säännöt. Pyydä kirjallinen lupa, olen oppinut jos jotakin ilmentyy niin ei oteta vastuuta.  Siinä on sana sanaa vastaan. Silloin on näyttää fakta asiasta, todiste. Jotkut osaavat kiertää asian aina eli ovat aina viattomia. 

Jos juuri valmistunut lähihoitaja tekee tätä systemaattisesti, missä hän oli silloin kun opetettiin asiat  koulussa ihan perusasiat? Opetetaan koko koulutuksen ajan ja peräti heti kun lähihoitajan koulutus alkaa eli 3v  käydään  asiat aina läpi ja myös näytössä käsitellään tätä asiaa kirjallisesti/ suullisesti kaikissa osioissa opettajan ja näytön vastaajan ottajan kanssa.  Siinä arvioidaan pääseekö edes läpi, koko koulutuksen.  Siinä ei saa katsoa minkä maalainen olet, siis kaikilla on samat ohjeet. Jos, siinä ajassa  yksinkertainen asia ei mene perille, jo on kummaa toimintaa lähihoitajalta. Toiseksi hän tekee karhunpalveluksen teidän kolleegalle ja hän ei edes yritä opetella/ annetta mahdollisuutta oppia. Meillä vierasmaalaiset käyvät Suomentunnilla ja on myös tentti kirjoituksesta.  Työnantaja maksaa  silloin turhaa koulutuksen, jos toiset ei viitsi opetella itsenäisesti yhtään ja myös työaikaa menee hukkaan  eli vajaa miehitys silloin. Heidän puolesta yksikään ei kirjaa vaan jokainen itse vastaa siitä henkilökohtaisesti. Se on jokaisen omalla vastuulla ja sitä ei siirrettä toisille minkään nojalla.  Vastat itse omista tekemisistä ja tekemättä jättämisestä. Nämä ovat itse vastuussa työnantajalle omista teostaan ja  siitä on nyt FAKTAA NÄYTETTÄVÄKSI JA PYSYVÄSTI.

 Koulutan myös itse tulevia lh-opiskelijoita ja karvat nousevat pystyyn moisesta laittomasta käytöksestä.  Kirjaaminen siis opetellaan jo  alkuvaiheessa kaikissa harjoittelujaksolla ja kädestä pitäen että ymmärtää asia vakavuuden ja sisältää asian itselleen.

Jos, lähihoitaja haluaa mennä oikeuteen väärästä ammattitittelin käytöstä jota on käyttänyt kirjaamiseen siitä vain. On oma valinta siitä on kirjoitettu niin paljon lehdissä ym. jokainen ymmärtää asian vakavuuden. Siitä voi jäädä  myös merkintä Valviran ym. rekisteriin, jos asia viedään eteenpäin. En näe mitään hyvää selitystä hänen toimintaansa ja JUURI VALMISTUNUT?? Oppi pitäisi olla tallella vielä tai onko hän  lintsanut kaikki tunnit?

KIRJAAMINEN ON  YKSINKERTAISESTI LAILLINEN ASIAKIRJA ELI DOKUMENTTI ELI  KÄYPÄ TODISTEKAPPALE OIKEUDESSA. On voimassa  ainakin 10v ja otetaan käyttöön tarpeen vaatiessa käyttöön rikoksia ym. tutkimuksissa.  Tätä saa lukea juuri lääkerikoksista ym. lehdistä.  Ihan normaali maalaisjärki pitäisi toimia kaikilla ja oma itsesuojeluvaisto. Ensimmäinen iso virhe; lh korottanut itsensä sairaanhoitajaksi, ilman pätevyyttä alan ammattiin, kirjaamisen allekirjoitus on todiste siitä eli  siis on valesairaanhoitaja? 

Olen myös itse huomannut, ei viitsitä kirjata itseään ulos koneelta. Kun avaat koneen aukenee väärä sivu ja jatkuvasti toisen nimellä tai kone menee takalukkoon tämän takia. Tämä on niin yleistä, että ollaan jo totuttu eräiden jälkeen tarkistaa asia ja sanottu monesti mutta ei mene perille. Ottavat herneen nenäänsä välittömästi, kun huomaavat tarkistetaan asia heidän jälkeensä. On kirjattu todella sellaista  asiaa mikä ei pidä paikkansa ja ei ole edes korjattu asiaa jälkeenpäin.  Asiakirjoihin kirjataan mitä ON OIKEASTI TEHTY ASUKKAAN LUONA, ei mitään muuta.  Ei, sitä mitä luulee tekevänsä ja jotkut menevät kirjaamaan vaikka eivät ole edes vielä aloittanut asukkaan avustamista tai käy edes häneen luonaan siis etukäteen kirjataan. Näytettään kuinka monta asukasta tänään taas hoidan, loppupelissä toinen hoitaa ne. On, naurussa pitelemista, kun kuka on oikeasti hoitanut kirjaa oikeat tiedot ja korjaa tekstiin  kyseinen työntekijä ei ole avannut edes asukkaan ovea aukea.   Monesta nämä hoitavat yhden asukkaan ja puhumalla muut hoidetaan. Kun, moni on hoitaa samaa asukasta, niin jokainen kirjaa sen mitä on tehnyt, ei mitään muuta kirjoiteta. Näitä kyseisiä hoitajia on olemassa ja kohta hoitavat yksin koko osaston työt omassa mielessään. Kiristää kummasti työpaikka ílmapiiriä.  Siis päin honkia toimittu.  Ihan väärää tietoa löytyy jatkuvasti, jos sattuu omainen pyytämään siinäpä sitten selität?  Kuka oikeasti  on hoitanut asukasta, ei toinen henkilö koskaan ilman lupaa tee mitään kirjaamista. Aina on oltava oma puumerkki alla, todiste asiasta ja oma ammatti nähtävissä.  Luvan kera jos kirjaa on silloinkin  nähtävä kummankin oma allekirjoitus ja kummankin oma ammatti oikein kirjattu nähtäväksi.

 Aina kirjataan asukkaan näkökulmasta katsoen asiaa.  EI,  koskaan omia  yksityisiä mielipiteitä, ei toisista hoitajista jne.  Asiat asioina ja tehty oikea työ asukkaan luona. RR, VS  jne. omiin kantoihin jne.  Kaikki nämä  opitaan jo koulussa ja työpaikkakoulutuksissa omien koneiden käyttö. Myös siellä tähdennetään kirjaamisen tärkeyttä eli ainakin Helsingin Kaupungin ATK:n koulutus on hyvä. Jos, haluat on oppia kunnon asiallinen kirjaaminen, niin taatusti oppii. Itseä saa syyttää jos et ole motivaatiota oppia , ei koulutusta. Saat  neuvoa/oppia ihan kädestä pitäen eli alusta alkaen.  Perusohjeet on melkein samanlaiset, vaikka on eri ohjelma. Pientä eroja löytyy niistä, itselläni on ollut monia erilaisia tietokantoja käytössä ja kerran näet niin pääset  helposti jyvällle asiasta. Nuorilla ei pitäisi olla edes tätä ongelmaa, kun ovat niitä  kuuluisia netti-ihmisiä????

 Usein toinen työvuoro, varsinkin yököt lukevat mitä on kirjattu  tai on hiljainen raportti.  Tarkistan usein kirjaamiset yövuoron aikana ja lisäksi hoitajien omat raportit, heti.  Myös kuka on hoitanut, jos on erikoista yöllä. Jos, ei ole kirjattu mitään asukasta niin häntä EI OLE HUOMIOTU KOKO TYÖVUORON AIKANA  eli häntä ei ole olemassa  koko osastolla. Eräät johtajan kanta asiaan;  voi mennä kk;sia ei ole kirjattu mitään vaikka käydään asukkaan luona. Yleinen huomio monessa hoitopaikassa, missä on paljon juuri nuoria tullut kuvioin  ja  monet keikkalaiset ovat todella vihaisia tästä asiasta. On vaikea hoitaa , jos  asukkaan perustiedot on hukassa tai väärin kirjattu  esim.väärä huone.  Silloin asukkaat ovat omatoimisia ja eivät tarvitse apua työvuoron aikoina eli toisin sanoen on liikaa henkilökuntaa työvuoroissa.  Tämän kautta myös esimiehet arvioivat henkilökunnan määrän työvuoroihin. Syövät ulos toisia työntekijöitä omallaan käytöksellään, myös tämän kautta. Miksi yksinkertainen asia ei mene perille ja moni tekee itse työn hankalaksi omalla  itsekkäällä käytöksellä.  Mutta on aikaa leikkiä omalla puhelimella työajalla.  Miten hoidat, kun ei viitsitä vaivaantua edes tämän vertaa ja vielä pitäisi uskoa, luottaa työkaveriin osaako hoitaa hommat itsenäisesti?  Näitä itsekkäitä, pitävät itseään aina parempana kuin toiset  tulee koko ajan lisää työmarkkinoille.

Itselle kävi vastaava tapaus viime kesänä, ei viitsitty kirjatta mitään asukkaasta. Tulin töihin aamulla ja asukas teki kuolemaan, oli hirvetä hoitaa häntä ja lisäksi muut asukkaat. Olin lisäksi lääkevastaava työvuorossa.  Oliko saanut kipulääkitystä, syönyt, juonut, miten on mennyt ilta, yö, onko omaisille ilmoitettu asiasta jne.   kaikki tärkeä tieto ei oltu kirjattu ylös. Tyhjä kohta löytyi eli sen mukaan ei edes ole huomioitu koko työvuoron aikana, oli vuodeasukas pitkään ollut ja sovittu käydään vähintäin kerran 1h katsomassa tilannetta.  Haloo nousi  välittömästi kun asia selvisi, ketkä olivat iltavuorossa ja vietiin asia eteenpäin.  Näin ei ketään  saa koskaan kohdella ylimalkaisesti ja varsinkaan saattohoitoasukasta tai työkavereita. Nuoria työntekijöitä oli illassa ja heille oli tärkeämpi työssä omat henkilökohtaisten asioiden hoito kun mistä maksetaan oikea  palkka.  Tästä näkee kuinka tärkeä dokumentti eli asiakirja on kyseessä. 

 Ollaan myös kirjattu kylmästi  väärää tietoa asukkaasta ja kyseinen henkilö joutui vastaamaan asiasta johtotasolle.  Meillä myös johtajat tekevät tarkastuksia asiakirjoihin, kirjaamiseen ja peräti lukevat oikeasti niitä.  Palaute tulee koko osastolle kyseiselle henkilölle henkilökohtaisesti ja myös niissä on sormitunnukset.  Väärille sivuille ei ole asiaa ja viesti tulee välittömästi etusivulle. Facefookin ym.  ei mennä työaikoina jne.  Tiedoksi  moni johtaja seuraavat myös Facefook-sivuja ym. omalla ajallaan ja siitä on jäänyt muutamia  työntekijöitä kiinni. Ovat tunnistaneet mistä on kirjoitettu...oli asiatonta kirjoitusta. Eräs johtaja kertoi asiasta työpalaverissa ja palaute tuli Taas näille nuorille hoitajille, netin käytöstä vapaa-ajalla. Myös työpaikkakiusaamista tapahtuu netin välityksellä ja on lisääntynyt ...

  Myös Valvira, AVI eli lakimiehet käyttävät näitä apuna  tarpeen vaatiessa ja asiakkaat saavat pyytää niiden lukemista. Meillä on eräs asukas joka pyytää 2 viikon välein nähtäväksi ja lukee tarkkaa tekstin. Myös omaiset lukevat eli siinä on selittämistä monelle taholle ja jää pysyvä merkki faktoihin. Olen joutunut lukemaan edes menneet vanhempani sairauskertomuksia ja hoitopaikan kirjaamiset.  Sanottava en edes aina tunnistanut kenestä on kysymys, oli ihan vieraan tuntuinen henkilö.. Oli  kirjattu omia  yksityisiä mielipiteitä asiasta, ei huomioitu  muiden hoitajien kantaa asiaan tai lääkärin oikea tieto asiaa vaan oma mielipide, mikä perustuu 10min. käyntiin.  Moni muu oli lisäksi hoitanut samassa vuorossa, heidän mielipidettä  asiaan ei edes kysytty. Lisäksi työntekijällä oli HUONO PÄIVÄ TAAS ja se vaikutti asiaa.  Oli yleisessä tiedossa ja näin myös sen voi purkaa viattomaan asukkaaseen. Hoitajat saivat palauteen johtajien kautta. Näitä tapauksia kuulee aika usein, milloin missäkin.

Esim; huonosta kirjaamisesta nykyaikana; Palkkatiin  yksityinen fysioterapia katsomaan oikea kunto ja oli järkytys. Pyydettiin kaikki dokumentit nähtäväksi ja sen kautta arviointi tapahtuisi osastolla ja  siitä selvisi miten oli hoidettu palvelutalossa, kunta. Fysioterapia kanta oli heti; pystyi kävelemään pieniä matkoja itsenäisesti, mutta on sidottu tarpeettomana p-tuoliin kiinni.  Ainoa ongelma on  itseluottamus on huono ja ei mitään perusteita sitoamiseen.  Vaan kävelyä lisää ja että itseluottamus kasvaa, faktaa päälle.  Monen hoitajan aika meni muualla kuin työssä asukkaiden parissa ja työilmapiirin vaistosi välittömästi oli todella huono, kireä ja se vaikutti moneen asiaan.   Harkittiin vakavasti oikeusjuttua jo tämän perusteella ja johtaja sain tiedon hoitajien toiminnasta.  Siirto tuli välittömästi toiseen hoitokotiin ja sai kävellä ihan rauhassa melkein loppuun asti. Omaisilla on OIKEUS PYYTÄÄ  NÄHTÄVÄKSI JA  OIKEUS TOIMIA  JO TÄMÄN PERUSTEELLA, siinä on laki takana. Onneksi nyt moni omainen tietää asiasta ja ovat valventuneita.   Myös jos joutuu sairaalaan niin dokumentti lähtee mukaan ja viimeistään sairaalassa  reagoidaan asiaan.  Tarkistavat tiedot välittömästi ja allekirjoitus ja dokumentoivat omiin tietoihin.

 Palaute tulee välittömästi, jos on kirjoitettu sellaista mitä ei ole tehty ja väärä nimi alla.  Asukas  vie asian välittömästi heti esimiehelle ja siinä on sitten selittämistä, miksi ei ole kirjattu oikein jne.    Kaikki nämä asiat opetetaan jo alussa lh koulussa ja kestää loppuun asti ja myös kaikki lait ja oikeudet käsitellään läpi.  Myös kaikissa näytöissä tämä asiat  mennään läpi. Myös opettajat tähdentää kuinka tärkeä DOKUMENTTI ELI ASIAKIRJA ON KYSYMYKSESSÄ ja miten kirjaaminen tapahtuu ja sitä harjoitellaan jo koulussa ja myös allekirjoitusta tähdennetään. Toisin sanoen miten kyseinen lähihoitaja on pääsyt koulun ja näytön läpi, jos ei tätä asiaa ole  ymmärtänyt?  Arvioijan /ohjaajan ei tarvitse edes päästään läpi, tai näyttöön jos on  näin yksinkertaisessa asiassa  on ollut ongelmia tai ..?

 Myös vierasmaalaisen pitäisi ymmärtää asian vakavuuden, jos on sh.  Ovat kumpikin toimineet väärin, jos on kestänyt pitkään niin voidaan katsoa onko  jo tahallinen teko ? Itselläni oli viimeksi kanssa uusi vierasmaalainen  kävi Ruotsalaista sh. koulua.  Ei käsittänyt  aluksi puhuin ja ymmärsin Ruotsia. Annoin välittömästi palauteen yökölle ja hän toimitti eteenpäin, hänen käytöksestä työvuoron aikana ja pelkäsin koko iltavuoron oli niin epävarma kaikissa  käytännön asioissa kun  pystyy olemaan. Kaikki asiat piti tarkistaa, hänen jälkeensä. Esim. Määräsi avustamaan asukasta, joka söi itsenäisesti ja hyvin.  Sohelsi suorastaan  koko työvuoron aikana enemmän kuin oli haitaksi kun hyödyksi illan työssä. Oli kun tekisin tuplaten töitä niin raskasta oli työskennellä ja puhuminen/ymmärtäminen  oli hänelle iso ongelma. Onneksi seuraava päivänä oli tutut työkaverit työssä ja arvasivat asian oikean  laidan.  Eivät olleet uskaltaneet, viedä  asiaa eteenpäin vaikka tiesivät siitä. Kysymys on asukkaiden voinnista jos on noin epävarma hoitaja. Kenelle kuuluu kantaa vastuu työt hoituvat osastolla, varsinkin kun keikkalaisia siellä on paljon.  Jos, muu ei auta niin liitot  alkavat puuttumaan peliin ja vähäksi aikaa tulee loppu.

 Asian voisi viedä lähiesimiehen, johtajan tietoon tai jos teillä on vihko mihin voi tehdä kokousehdotuksia tämä asia voisi olla siinä ja tämän kautta menisi esimiehille tietoon ja hälytyskellot toivottavasti heräävät.  Meillä on kyseinen vihko käytössä ja jokainen voi ehdotella aiheita mitä käsitellään kokouksissa. Sen kautta pitäisi alkaa tapahtua. Loppu pitäisi tulla nopeasti ennen kuin  teille muille siitä tulee teillä iso ongelma.

Toiseksi ihmettelin  miksi kollega  ei opettele kirjaamista ja toinen neuvoo vieressä. Meillä on varattu kirjaamiseen aika 10min/per henkilö.  Ainakin meillä toimii tämä systeemi vierasmaalaisten kanssa. Itse istui vieressä tarpeen vaatiessa ja vierasmaalainen kirjaa ylös tiedot omilla tunnuksilla. Apuna käytän puukirjaimia, paperia tai näytän kirjaimet koneesta, mutta itse kirjoittaa kaiken. Aina kun oppii uuden sanan, kasvot on kuin aurinko ja välillä käännän englanniksi, piirrän asian, että ymmärtää sanan tarkoituksen. Siinä opitaan kumpikin.  Nykyisin pärjää ihan kivasti, joskus pyytää apua kirjaamisessa. Tarkistan aina pyynnöstä kirjaamisen ja sitten tallennus.  Annan hänen yrittää kirjoittamista ja samalla hän oppii. Uskaltaa pyytää apua kaikissa työtilanteissa, ei aristele,  tietää halutaan hänen parastaan ja asukkaiden. 

Joudun itse tekemään valituksen vuosi sitten  tk:sta miten asiakirjaa eli dokumentin kirjataan ja tieto pitää olla oikein päivitetty.  Viivästys oli ihan väärä kuukausi eli monen viikon perästä.  Ei ole lupa lähettää postin välityksellä , mitään labratietoja, ilman hoitajan allekirjoitusta, päivämäärää jne.  onko edes lääkäri katsonut tuloksia eli kaikki tärkeät tiedot puuttuvat dokumentista. Kirjeestä vain selvisi mistä on lähetty ja oli järkytys kuka pätevä hoitaja voi toimia omavaltaisesti tai onko edes pätevä kun näin toimii? Pyysin siirtoa muualle hoitoon tulevaisuudessa, ei mennyt läpi vielä? Kelasta tuli kirje ja ihmettelin mitä oikein sairastan, hammas- lääkäri ei ottanut kelan korvausta pois vaikka kuuluu asiaan. Kela pyysi faksin lähettämään ja lääkärin lausunto mukaan.  Oli 3 viikkoa aikaa lähettää faksi hammaslääkärillä, mutta kela ilmoitti eivät ole saaneet ajoissa lääkärinlausuntoa ja päätös on kieltävä sen takia.  Tiedotten mukaan kävisin muutaman kk:n välein hammaslääkärissä, yksityinen. Oikeasti käyn tarkastuksessa kerran vuodessa, ja nyt ei ollut edes reikiä vaan pelkkä tarkastuskäynti. Uusi hammaslääkäri, loppu käynnit tämän jälkeen.  Nyt etsin kunnon hammaslääkäriä,  kuka osaa työnsä hoitaa ilman asiakas joutuu neuvomaan. Omani jäi eläkkeelle hoiti yli 10v.  ja ei sanaakaan puhunut moisesta sairaudesta.  Minulle ei edes kerrottu koko asiasta mitään, kelan kirje oli järkytys.  Tehdään terveestä sairas ihminen henkilön  tietämättään.  Mihinkään et voi oikeasti luottaa enää, vaan tarkista aina asiat itse ja tulee rahastus mieleen monesti.  Tässäkin toimitaan kirjaamisen ehdolla, vaikka netissä on omat sivut siihen ei ole kirjattu koko sairautta?  Todistekappale on kotona muistona, millaisia ihmisiä on nykyisin työelämässä.

Sain selityksen johtavalta esimieheltä omaan sähköpostiini ja oli selvittänyt asiaa kyseisen henkilön kanssa hänen toiminnastaan?  Huomasin oli kirjattu kantaa tieto, asiasta.  Ymmärrät kuinka tärkeästä asiasta on kysymys ja voi olla jonkun henkilön hengestä, jos on väärin kirjattu asiakirjoihin tai tieto puuttuu kokonaan.  Muuten olin sairaalassa harjoittelujaksolla kyseille osastolla, missä käsiteltiin näitä asioita ja näin kuinka tärkeät dokumentit ovat kyseessä ja kuinka tarkkaa kaikki tallennetaan siellä eri tietokantoihin vuosiksi.  Samoin, jos sairaalanlähete ei ole saanut perille, voidaan tarkistaa sieltä  kuka on lähettänyt ja koska eli kaikki tiedot on dokumentoitu tarkkaa. 

Teille, kiitos kun otitte asian esille varsinkin kun kesätyötekijät tulevat. On, isompi ongelma mutta siitä ollaan hiljaa ja pedataan näin kaverisuhteita työssä.  Kuten huomaat on isompi ongelma monessa paikassa ja miten myös vaikuttaa  henkilöiden hoitoon tai hoidetaan väärin.   Miksi kukaan muu ei ole puuttunut asiaa aikaisemmin, uskoisin myös toiset ovat huomanneet saman asia. Kaikesta päätellen pitäisi  käydä  pitkältä ajalta läpi tiedot ym. Jos, tätä on jatkunut... Toivottavasti teillä on asiantunteva johtava ja toimii oikein.

 On, ihan sama jos on ongelmia palkkamaksuissa niin liiton lakimiehet haluavat monelta kuukaudelta tiedot käsiteltäväksi eli kaikki mahdolliset faktat pitää olla tallella. Itselläni pyydettiin 6kk:n palkkaerittely ja työajat lähettämään liiton lakimiehelle ja samalla kävivät koko firman palkkatiedot läpi. Onneksi siitä on aikaa ja alku lähti verotoimiston kautta, huomasivat jokin mättää nyt.  Hain muutosta verokorttiini, silloin.

Yksinkertaisesti; kaikissa pitää olla aina oma ammattinimike nähtävinä ja oma allekirjoitus . Onko se mikä tahansa kauppakirja, kuittaus on luettu sähköposti esimieheltä jne. Näitä varotusesimerkkiä on jatkuvasti lehdissä ja ihmettelen suuresti juuri koulutetun käytöstä. Pitääkö itseään parempana kuin esittää muuta tai mitkä ovat teon  oikeat motiivit?

Kuten huomaat, kirjaaminen on tärkeä todistekappale monessa  asiassa ja paikassa. Vuosia jälkeenpäin saa tietoja kuka on ollut kirjoittanut ja mitä. Pitääkö tieto edes paikansa? Itse olen oppinut kyseenalaistamaan eräiden henkilöiden kirjaamiset ja ihan heidän  oman käytöksensä ansiosta. Myös tarkistamaan asian oikean laidan ja meillä  kaikki tärkeimmät tiedot päivittään yhdessä ei koskaan yksin saa edes tehdä.

Olisi lukenut päteväksi sh jos häpeää lh -titteliä? Emme kaipaa pilaamaan meidän ammattikuntaa moisella käytöksellään. 

Link to comment
Share on other sites

Lähinnä pohdin tässä tilanteessa että miten asiaan puuttua ensisijaisesti. Huomasin eilen kirjauksista että turhan virheetöntä tekstiä on kirjoitettu. Ja vahva ajatus on siitä että kuka on kirjoittanut nämä tekstit toisen puolesta, olen huomannut että kyseinen kaksikko on tehnyt yhteistyötä paljonkin asian suhteen.

Link to comment
Share on other sites

5 tuntia sitten, sh vm 83 kirjoitti:

Lähinnä pohdin tässä tilanteessa että miten asiaan puuttua ensisijaisesti. Huomasin eilen kirjauksista että turhan virheetöntä tekstiä on kirjoitettu. Ja vahva ajatus on siitä että kuka on kirjoittanut nämä tekstit toisen puolesta, olen huomannut että kyseinen kaksikko on tehnyt yhteistyötä paljonkin asian suhteen.

Menet kertomaan asiasta esimiehellesi. Se on hänen tehtävä pitää huolta, että alaiset noudattavat annettuja ohjeita ja määräyksiä. Teillä varmasti on ohjeet, jonka mukaan kirjaaminen pitää tehdä.

 

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

Guest Riitta
9.4.2017 klo 12.55, Vieras: Häpeääkö lh omaa ammattia kirjoitti:

Toisen tunnuksilla EI KOSKAAN SAA kirjata, missään tilanne oikeutta siihen, ei  opiskelija / keikkalainen ja LUPA pitää kysyä asianomaiselta itseltään aina ja siinäkin on säännöt. Pyydä kirjallinen lupa, olen oppinut jos jotakin ilmentyy niin ei oteta vastuuta.  Siinä on sana sanaa vastaan. Silloin on näyttää fakta asiasta, todiste. Jotkut osaavat kiertää asian aina eli ovat aina viattomia. 

Jos juuri valmistunut lähihoitaja tekee tätä systemaattisesti, missä hän oli silloin kun opetettiin asiat  koulussa ihan perusasiat? Opetetaan koko koulutuksen ajan ja peräti heti kun lähihoitajan koulutus alkaa eli 3v  käydään  asiat aina läpi ja myös näytössä käsitellään tätä asiaa kirjallisesti/ suullisesti kaikissa osioissa opettajan ja näytön vastaajan ottajan kanssa.  Siinä arvioidaan pääseekö edes läpi, koko koulutuksen.  Siinä ei saa katsoa minkä maalainen olet, siis kaikilla on samat ohjeet. Jos, siinä ajassa  yksinkertainen asia ei mene perille, jo on kummaa toimintaa lähihoitajalta. Toiseksi hän tekee karhunpalveluksen teidän kolleegalle ja hän ei edes yritä opetella/ annetta mahdollisuutta oppia. Meillä vierasmaalaiset käyvät Suomentunnilla ja on myös tentti kirjoituksesta.  Työnantaja maksaa  silloin turhaa koulutuksen, jos toiset ei viitsi opetella itsenäisesti yhtään ja myös työaikaa menee hukkaan  eli vajaa miehitys silloin. Heidän puolesta yksikään ei kirjaa vaan jokainen itse vastaa siitä henkilökohtaisesti. Se on jokaisen omalla vastuulla ja sitä ei siirrettä toisille minkään nojalla.  Vastat itse omista tekemisistä ja tekemättä jättämisestä. Nämä ovat itse vastuussa työnantajalle omista teostaan ja  siitä on nyt FAKTAA NÄYTETTÄVÄKSI JA PYSYVÄSTI.

 Koulutan myös itse tulevia lh-opiskelijoita ja karvat nousevat pystyyn moisesta laittomasta käytöksestä.  Kirjaaminen siis opetellaan jo  alkuvaiheessa kaikissa harjoittelujaksolla ja kädestä pitäen että ymmärtää asia vakavuuden ja sisältää asian itselleen.

Jos, lähihoitaja haluaa mennä oikeuteen väärästä ammattitittelin käytöstä jota on käyttänyt kirjaamiseen siitä vain. On oma valinta siitä on kirjoitettu niin paljon lehdissä ym. jokainen ymmärtää asian vakavuuden. Siitä voi jäädä  myös merkintä Valviran ym. rekisteriin, jos asia viedään eteenpäin. En näe mitään hyvää selitystä hänen toimintaansa ja JUURI VALMISTUNUT?? Oppi pitäisi olla tallella vielä tai onko hän  lintsanut kaikki tunnit?

KIRJAAMINEN ON  YKSINKERTAISESTI LAILLINEN ASIAKIRJA ELI DOKUMENTTI ELI  KÄYPÄ TODISTEKAPPALE OIKEUDESSA. On voimassa  ainakin 10v ja otetaan käyttöön tarpeen vaatiessa käyttöön rikoksia ym. tutkimuksissa.  Tätä saa lukea juuri lääkerikoksista ym. lehdistä.  Ihan normaali maalaisjärki pitäisi toimia kaikilla ja oma itsesuojeluvaisto. Ensimmäinen iso virhe; lh korottanut itsensä sairaanhoitajaksi, ilman pätevyyttä alan ammattiin, kirjaamisen allekirjoitus on todiste siitä eli  siis on valesairaanhoitaja? 

Olen myös itse huomannut, ei viitsitä kirjata itseään ulos koneelta. Kun avaat koneen aukenee väärä sivu ja jatkuvasti toisen nimellä tai kone menee takalukkoon tämän takia. Tämä on niin yleistä, että ollaan jo totuttu eräiden jälkeen tarkistaa asia ja sanottu monesti mutta ei mene perille. Ottavat herneen nenäänsä välittömästi, kun huomaavat tarkistetaan asia heidän jälkeensä. On kirjattu todella sellaista  asiaa mikä ei pidä paikkansa ja ei ole edes korjattu asiaa jälkeenpäin.  Asiakirjoihin kirjataan mitä ON OIKEASTI TEHTY ASUKKAAN LUONA, ei mitään muuta.  Ei, sitä mitä luulee tekevänsä ja jotkut menevät kirjaamaan vaikka eivät ole edes vielä aloittanut asukkaan avustamista tai käy edes häneen luonaan siis etukäteen kirjataan. Näytettään kuinka monta asukasta tänään taas hoidan, loppupelissä toinen hoitaa ne. On, naurussa pitelemista, kun kuka on oikeasti hoitanut kirjaa oikeat tiedot ja korjaa tekstiin  kyseinen työntekijä ei ole avannut edes asukkaan ovea aukea.   Monesta nämä hoitavat yhden asukkaan ja puhumalla muut hoidetaan. Kun, moni on hoitaa samaa asukasta, niin jokainen kirjaa sen mitä on tehnyt, ei mitään muuta kirjoiteta. Näitä kyseisiä hoitajia on olemassa ja kohta hoitavat yksin koko osaston työt omassa mielessään. Kiristää kummasti työpaikka ílmapiiriä.  Siis päin honkia toimittu.  Ihan väärää tietoa löytyy jatkuvasti, jos sattuu omainen pyytämään siinäpä sitten selität?  Kuka oikeasti  on hoitanut asukasta, ei toinen henkilö koskaan ilman lupaa tee mitään kirjaamista. Aina on oltava oma puumerkki alla, todiste asiasta ja oma ammatti nähtävissä.  Luvan kera jos kirjaa on silloinkin  nähtävä kummankin oma allekirjoitus ja kummankin oma ammatti oikein kirjattu nähtäväksi.

 Aina kirjataan asukkaan näkökulmasta katsoen asiaa.  EI,  koskaan omia  yksityisiä mielipiteitä, ei toisista hoitajista jne.  Asiat asioina ja tehty oikea työ asukkaan luona. RR, VS  jne. omiin kantoihin jne.  Kaikki nämä  opitaan jo koulussa ja työpaikkakoulutuksissa omien koneiden käyttö. Myös siellä tähdennetään kirjaamisen tärkeyttä eli ainakin Helsingin Kaupungin ATK:n koulutus on hyvä. Jos, haluat on oppia kunnon asiallinen kirjaaminen, niin taatusti oppii. Itseä saa syyttää jos et ole motivaatiota oppia , ei koulutusta. Saat  neuvoa/oppia ihan kädestä pitäen eli alusta alkaen.  Perusohjeet on melkein samanlaiset, vaikka on eri ohjelma. Pientä eroja löytyy niistä, itselläni on ollut monia erilaisia tietokantoja käytössä ja kerran näet niin pääset  helposti jyvällle asiasta. Nuorilla ei pitäisi olla edes tätä ongelmaa, kun ovat niitä  kuuluisia netti-ihmisiä????

 Usein toinen työvuoro, varsinkin yököt lukevat mitä on kirjattu  tai on hiljainen raportti.  Tarkistan usein kirjaamiset yövuoron aikana ja lisäksi hoitajien omat raportit, heti.  Myös kuka on hoitanut, jos on erikoista yöllä. Jos, ei ole kirjattu mitään asukasta niin häntä EI OLE HUOMIOTU KOKO TYÖVUORON AIKANA  eli häntä ei ole olemassa  koko osastolla. Eräät johtajan kanta asiaan;  voi mennä kk;sia ei ole kirjattu mitään vaikka käydään asukkaan luona. Yleinen huomio monessa hoitopaikassa, missä on paljon juuri nuoria tullut kuvioin  ja  monet keikkalaiset ovat todella vihaisia tästä asiasta. On vaikea hoitaa , jos  asukkaan perustiedot on hukassa tai väärin kirjattu  esim.väärä huone.  Silloin asukkaat ovat omatoimisia ja eivät tarvitse apua työvuoron aikoina eli toisin sanoen on liikaa henkilökuntaa työvuoroissa.  Tämän kautta myös esimiehet arvioivat henkilökunnan määrän työvuoroihin. Syövät ulos toisia työntekijöitä omallaan käytöksellään, myös tämän kautta. Miksi yksinkertainen asia ei mene perille ja moni tekee itse työn hankalaksi omalla  itsekkäällä käytöksellä.  Mutta on aikaa leikkiä omalla puhelimella työajalla.  Miten hoidat, kun ei viitsitä vaivaantua edes tämän vertaa ja vielä pitäisi uskoa, luottaa työkaveriin osaako hoitaa hommat itsenäisesti?  Näitä itsekkäitä, pitävät itseään aina parempana kuin toiset  tulee koko ajan lisää työmarkkinoille.

Itselle kävi vastaava tapaus viime kesänä, ei viitsitty kirjatta mitään asukkaasta. Tulin töihin aamulla ja asukas teki kuolemaan, oli hirvetä hoitaa häntä ja lisäksi muut asukkaat. Olin lisäksi lääkevastaava työvuorossa.  Oliko saanut kipulääkitystä, syönyt, juonut, miten on mennyt ilta, yö, onko omaisille ilmoitettu asiasta jne.   kaikki tärkeä tieto ei oltu kirjattu ylös. Tyhjä kohta löytyi eli sen mukaan ei edes ole huomioitu koko työvuoron aikana, oli vuodeasukas pitkään ollut ja sovittu käydään vähintäin kerran 1h katsomassa tilannetta.  Haloo nousi  välittömästi kun asia selvisi, ketkä olivat iltavuorossa ja vietiin asia eteenpäin.  Näin ei ketään  saa koskaan kohdella ylimalkaisesti ja varsinkaan saattohoitoasukasta tai työkavereita. Nuoria työntekijöitä oli illassa ja heille oli tärkeämpi työssä omat henkilökohtaisten asioiden hoito kun mistä maksetaan oikea  palkka.  Tästä näkee kuinka tärkeä dokumentti eli asiakirja on kyseessä. 

 Ollaan myös kirjattu kylmästi  väärää tietoa asukkaasta ja kyseinen henkilö joutui vastaamaan asiasta johtotasolle.  Meillä myös johtajat tekevät tarkastuksia asiakirjoihin, kirjaamiseen ja peräti lukevat oikeasti niitä.  Palaute tulee koko osastolle kyseiselle henkilölle henkilökohtaisesti ja myös niissä on sormitunnukset.  Väärille sivuille ei ole asiaa ja viesti tulee välittömästi etusivulle. Facefookin ym.  ei mennä työaikoina jne.  Tiedoksi  moni johtaja seuraavat myös Facefook-sivuja ym. omalla ajallaan ja siitä on jäänyt muutamia  työntekijöitä kiinni. Ovat tunnistaneet mistä on kirjoitettu...oli asiatonta kirjoitusta. Eräs johtaja kertoi asiasta työpalaverissa ja palaute tuli Taas näille nuorille hoitajille, netin käytöstä vapaa-ajalla. Myös työpaikkakiusaamista tapahtuu netin välityksellä ja on lisääntynyt ...

  Myös Valvira, AVI eli lakimiehet käyttävät näitä apuna  tarpeen vaatiessa ja asiakkaat saavat pyytää niiden lukemista. Meillä on eräs asukas joka pyytää 2 viikon välein nähtäväksi ja lukee tarkkaa tekstin. Myös omaiset lukevat eli siinä on selittämistä monelle taholle ja jää pysyvä merkki faktoihin. Olen joutunut lukemaan edes menneet vanhempani sairauskertomuksia ja hoitopaikan kirjaamiset.  Sanottava en edes aina tunnistanut kenestä on kysymys, oli ihan vieraan tuntuinen henkilö.. Oli  kirjattu omia  yksityisiä mielipiteitä asiasta, ei huomioitu  muiden hoitajien kantaa asiaan tai lääkärin oikea tieto asiaa vaan oma mielipide, mikä perustuu 10min. käyntiin.  Moni muu oli lisäksi hoitanut samassa vuorossa, heidän mielipidettä  asiaan ei edes kysytty. Lisäksi työntekijällä oli HUONO PÄIVÄ TAAS ja se vaikutti asiaa.  Oli yleisessä tiedossa ja näin myös sen voi purkaa viattomaan asukkaaseen. Hoitajat saivat palauteen johtajien kautta. Näitä tapauksia kuulee aika usein, milloin missäkin.

Esim; huonosta kirjaamisesta nykyaikana; Palkkatiin  yksityinen fysioterapia katsomaan oikea kunto ja oli järkytys. Pyydettiin kaikki dokumentit nähtäväksi ja sen kautta arviointi tapahtuisi osastolla ja  siitä selvisi miten oli hoidettu palvelutalossa, kunta. Fysioterapia kanta oli heti; pystyi kävelemään pieniä matkoja itsenäisesti, mutta on sidottu tarpeettomana p-tuoliin kiinni.  Ainoa ongelma on  itseluottamus on huono ja ei mitään perusteita sitoamiseen.  Vaan kävelyä lisää ja että itseluottamus kasvaa, faktaa päälle.  Monen hoitajan aika meni muualla kuin työssä asukkaiden parissa ja työilmapiirin vaistosi välittömästi oli todella huono, kireä ja se vaikutti moneen asiaan.   Harkittiin vakavasti oikeusjuttua jo tämän perusteella ja johtaja sain tiedon hoitajien toiminnasta.  Siirto tuli välittömästi toiseen hoitokotiin ja sai kävellä ihan rauhassa melkein loppuun asti. Omaisilla on OIKEUS PYYTÄÄ  NÄHTÄVÄKSI JA  OIKEUS TOIMIA  JO TÄMÄN PERUSTEELLA, siinä on laki takana. Onneksi nyt moni omainen tietää asiasta ja ovat valventuneita.   Myös jos joutuu sairaalaan niin dokumentti lähtee mukaan ja viimeistään sairaalassa  reagoidaan asiaan.  Tarkistavat tiedot välittömästi ja allekirjoitus ja dokumentoivat omiin tietoihin.

 Palaute tulee välittömästi, jos on kirjoitettu sellaista mitä ei ole tehty ja väärä nimi alla.  Asukas  vie asian välittömästi heti esimiehelle ja siinä on sitten selittämistä, miksi ei ole kirjattu oikein jne.    Kaikki nämä asiat opetetaan jo alussa lh koulussa ja kestää loppuun asti ja myös kaikki lait ja oikeudet käsitellään läpi.  Myös kaikissa näytöissä tämä asiat  mennään läpi. Myös opettajat tähdentää kuinka tärkeä DOKUMENTTI ELI ASIAKIRJA ON KYSYMYKSESSÄ ja miten kirjaaminen tapahtuu ja sitä harjoitellaan jo koulussa ja myös allekirjoitusta tähdennetään. Toisin sanoen miten kyseinen lähihoitaja on pääsyt koulun ja näytön läpi, jos ei tätä asiaa ole  ymmärtänyt?  Arvioijan /ohjaajan ei tarvitse edes päästään läpi, tai näyttöön jos on  näin yksinkertaisessa asiassa  on ollut ongelmia tai ..?

 Myös vierasmaalaisen pitäisi ymmärtää asian vakavuuden, jos on sh.  Ovat kumpikin toimineet väärin, jos on kestänyt pitkään niin voidaan katsoa onko  jo tahallinen teko ? Itselläni oli viimeksi kanssa uusi vierasmaalainen  kävi Ruotsalaista sh. koulua.  Ei käsittänyt  aluksi puhuin ja ymmärsin Ruotsia. Annoin välittömästi palauteen yökölle ja hän toimitti eteenpäin, hänen käytöksestä työvuoron aikana ja pelkäsin koko iltavuoron oli niin epävarma kaikissa  käytännön asioissa kun  pystyy olemaan. Kaikki asiat piti tarkistaa, hänen jälkeensä. Esim. Määräsi avustamaan asukasta, joka söi itsenäisesti ja hyvin.  Sohelsi suorastaan  koko työvuoron aikana enemmän kuin oli haitaksi kun hyödyksi illan työssä. Oli kun tekisin tuplaten töitä niin raskasta oli työskennellä ja puhuminen/ymmärtäminen  oli hänelle iso ongelma. Onneksi seuraava päivänä oli tutut työkaverit työssä ja arvasivat asian oikean  laidan.  Eivät olleet uskaltaneet, viedä  asiaa eteenpäin vaikka tiesivät siitä. Kysymys on asukkaiden voinnista jos on noin epävarma hoitaja. Kenelle kuuluu kantaa vastuu työt hoituvat osastolla, varsinkin kun keikkalaisia siellä on paljon.  Jos, muu ei auta niin liitot  alkavat puuttumaan peliin ja vähäksi aikaa tulee loppu.

 Asian voisi viedä lähiesimiehen, johtajan tietoon tai jos teillä on vihko mihin voi tehdä kokousehdotuksia tämä asia voisi olla siinä ja tämän kautta menisi esimiehille tietoon ja hälytyskellot toivottavasti heräävät.  Meillä on kyseinen vihko käytössä ja jokainen voi ehdotella aiheita mitä käsitellään kokouksissa. Sen kautta pitäisi alkaa tapahtua. Loppu pitäisi tulla nopeasti ennen kuin  teille muille siitä tulee teillä iso ongelma.

Toiseksi ihmettelin  miksi kollega  ei opettele kirjaamista ja toinen neuvoo vieressä. Meillä on varattu kirjaamiseen aika 10min/per henkilö.  Ainakin meillä toimii tämä systeemi vierasmaalaisten kanssa. Itse istui vieressä tarpeen vaatiessa ja vierasmaalainen kirjaa ylös tiedot omilla tunnuksilla. Apuna käytän puukirjaimia, paperia tai näytän kirjaimet koneesta, mutta itse kirjoittaa kaiken. Aina kun oppii uuden sanan, kasvot on kuin aurinko ja välillä käännän englanniksi, piirrän asian, että ymmärtää sanan tarkoituksen. Siinä opitaan kumpikin.  Nykyisin pärjää ihan kivasti, joskus pyytää apua kirjaamisessa. Tarkistan aina pyynnöstä kirjaamisen ja sitten tallennus.  Annan hänen yrittää kirjoittamista ja samalla hän oppii. Uskaltaa pyytää apua kaikissa työtilanteissa, ei aristele,  tietää halutaan hänen parastaan ja asukkaiden. 

Joudun itse tekemään valituksen vuosi sitten  tk:sta miten asiakirjaa eli dokumentin kirjataan ja tieto pitää olla oikein päivitetty.  Viivästys oli ihan väärä kuukausi eli monen viikon perästä.  Ei ole lupa lähettää postin välityksellä , mitään labratietoja, ilman hoitajan allekirjoitusta, päivämäärää jne.  onko edes lääkäri katsonut tuloksia eli kaikki tärkeät tiedot puuttuvat dokumentista. Kirjeestä vain selvisi mistä on lähetty ja oli järkytys kuka pätevä hoitaja voi toimia omavaltaisesti tai onko edes pätevä kun näin toimii? Pyysin siirtoa muualle hoitoon tulevaisuudessa, ei mennyt läpi vielä? Kelasta tuli kirje ja ihmettelin mitä oikein sairastan, hammas- lääkäri ei ottanut kelan korvausta pois vaikka kuuluu asiaan. Kela pyysi faksin lähettämään ja lääkärin lausunto mukaan.  Oli 3 viikkoa aikaa lähettää faksi hammaslääkärillä, mutta kela ilmoitti eivät ole saaneet ajoissa lääkärinlausuntoa ja päätös on kieltävä sen takia.  Tiedotten mukaan kävisin muutaman kk:n välein hammaslääkärissä, yksityinen. Oikeasti käyn tarkastuksessa kerran vuodessa, ja nyt ei ollut edes reikiä vaan pelkkä tarkastuskäynti. Uusi hammaslääkäri, loppu käynnit tämän jälkeen.  Nyt etsin kunnon hammaslääkäriä,  kuka osaa työnsä hoitaa ilman asiakas joutuu neuvomaan. Omani jäi eläkkeelle hoiti yli 10v.  ja ei sanaakaan puhunut moisesta sairaudesta.  Minulle ei edes kerrottu koko asiasta mitään, kelan kirje oli järkytys.  Tehdään terveestä sairas ihminen henkilön  tietämättään.  Mihinkään et voi oikeasti luottaa enää, vaan tarkista aina asiat itse ja tulee rahastus mieleen monesti.  Tässäkin toimitaan kirjaamisen ehdolla, vaikka netissä on omat sivut siihen ei ole kirjattu koko sairautta?  Todistekappale on kotona muistona, millaisia ihmisiä on nykyisin työelämässä.

Sain selityksen johtavalta esimieheltä omaan sähköpostiini ja oli selvittänyt asiaa kyseisen henkilön kanssa hänen toiminnastaan?  Huomasin oli kirjattu kantaa tieto, asiasta.  Ymmärrät kuinka tärkeästä asiasta on kysymys ja voi olla jonkun henkilön hengestä, jos on väärin kirjattu asiakirjoihin tai tieto puuttuu kokonaan.  Muuten olin sairaalassa harjoittelujaksolla kyseille osastolla, missä käsiteltiin näitä asioita ja näin kuinka tärkeät dokumentit ovat kyseessä ja kuinka tarkkaa kaikki tallennetaan siellä eri tietokantoihin vuosiksi.  Samoin, jos sairaalanlähete ei ole saanut perille, voidaan tarkistaa sieltä  kuka on lähettänyt ja koska eli kaikki tiedot on dokumentoitu tarkkaa. 

Teille, kiitos kun otitte asian esille varsinkin kun kesätyötekijät tulevat. On, isompi ongelma mutta siitä ollaan hiljaa ja pedataan näin kaverisuhteita työssä.  Kuten huomaat on isompi ongelma monessa paikassa ja miten myös vaikuttaa  henkilöiden hoitoon tai hoidetaan väärin.   Miksi kukaan muu ei ole puuttunut asiaa aikaisemmin, uskoisin myös toiset ovat huomanneet saman asia. Kaikesta päätellen pitäisi  käydä  pitkältä ajalta läpi tiedot ym. Jos, tätä on jatkunut... Toivottavasti teillä on asiantunteva johtava ja toimii oikein.

 On, ihan sama jos on ongelmia palkkamaksuissa niin liiton lakimiehet haluavat monelta kuukaudelta tiedot käsiteltäväksi eli kaikki mahdolliset faktat pitää olla tallella. Itselläni pyydettiin 6kk:n palkkaerittely ja työajat lähettämään liiton lakimiehelle ja samalla kävivät koko firman palkkatiedot läpi. Onneksi siitä on aikaa ja alku lähti verotoimiston kautta, huomasivat jokin mättää nyt.  Hain muutosta verokorttiini, silloin.

Yksinkertaisesti; kaikissa pitää olla aina oma ammattinimike nähtävinä ja oma allekirjoitus . Onko se mikä tahansa kauppakirja, kuittaus on luettu sähköposti esimieheltä jne. Näitä varotusesimerkkiä on jatkuvasti lehdissä ja ihmettelen suuresti juuri koulutetun käytöstä. Pitääkö itseään parempana kuin esittää muuta tai mitkä ovat teon  oivkeat motiivit?

Kuten huomaat, kirjaaminen on tärkeä todistekappale monessa  asiassa ja paikassa. Vuosia jälkeenpäin saa tietoja kuka on ollut kirjoittanut ja mitä. Pitääkö tieto edes paikansa? Itse olen oppinut kyseenalaistamaan eräiden henkilöiden kirjaamiset ja ihan heidän  oman käytöksensä ansiosta. Myös tarkistamaan asian oikean laidan ja meillä  kaikki tärkeimmät tiedot päivittään yhdessä ei koskaan yksin saa edes tehdä.

Olisi lukenut päteväksi sh jos häpeää lh -titteliä? Emme kaipaa pilaamaan meidän ammattikuntaa moisella käytöksellään. 

Ihan mielenkiinnosta (ja muutenkin): Oletko äidinkieleltäsi suomalainen? Pelottaa, jos kirjaukset ovat kieleltään tuon tasoisia, kieli on niin täynnä kielioppivirheitä, että väärinkäsityksiä tuskin voi välttää. Ole kiltti ja ainakin lue tekstisi läpi ennen kuin tallennat tekstisi Efficaan.

Link to comment
Share on other sites

 

6 tuntia sitten, Vieras: Riitta kirjoitti:

Ihan mielenkiinnosta (ja muutenkin): Oletko äidinkieleltäsi suomalainen? Pelottaa, jos kirjaukset ovat kieleltään tuon tasoisia, kieli on niin täynnä kielioppivirheitä, että väärinkäsityksiä tuskin voi välttää. Ole kiltti ja ainakin lue tekstisi läpi ennen kuin tallennat tekstisi Efficaan.

No olipa aiheeton kommentti, taisi osua tuo teksti?

Link to comment
Share on other sites

Nimimerkki "Häpeääkö lh omaa ammattia" : Jos joudun sinun kanssasi työvuoroon, niin saan varmaan paniikkikohtauksen tai p*skahalvauksen kauhusta. Ei se työnteko ole pelkkää oman hännän nostoa tai työkaverin arvostelua. Niin, ja kyse ei ole siitä, että en pystyisi kirjaamaan (tai haluaisi kirjata). Siviilissäkin olen reklamoinut omaiseni puutteellisesta kirjauksesta (ja hoidosta).

Niin, ja nyt olen vakkarityöstä pois (eläkkeellä), ja keikkailen maun mukaan. Sekin tuntuu tosin olevan  kakkosluokan hommaa joillekin, vaikka voin tulla työhön juuri siihen vuoroon, johon ei ole tekijää. No, tämä sarka on oma juttunsa.

Vielä kysymys? :"Asiakirjoihin kirjataan mitä ON OIKEASTI TEHTY ASUKKAAN LUONA, ei mitään muuta" :o.

Olenko ymmärtänyt jotain oleellista väärin? Mielestäni kirjaus on asukkaasta tehtyjä havaintoja hoitosuunnitelman ja aiempien kirjauksien pohjalta, ei työluettelo kuten joskus näkee. Malliin: "Mairelle tehty aamupesut, vatsa toiminut.... No hyvä, että on pesty ja toiminut, mutta...

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...