Jump to content
MAINOS

Perustason tentti ilman eh-opintoja?


mhoitaja

Recommended Posts

Moi vain,

Kiinnostaisi tosiaan ambulanssissa opintojen ohella keikkailu, lh pohja itsellä erikoistumisena mielenterveys- ja päihdetyö, tällähetkellä opiskelen ensihoitajaksi ammattikorkeassa, mutta opinnot aloittanut vasta tammikuussa eli ihan alkuvaiheessa vielä. Meillä ensihoidon opetus alkaa vasta 3. Opiskeluvuotena, ja pt-luvat saa siis 3. vuoden lopussa. Eli ensimmäiset 2-vuotta siis opiskelemme yleissairaanhoitajan opintoja, tosin ensihoitopainotteisesti. 

Työkokemusta psykiatriasta yhteensä noin 1.5v, mutta tämähän ei taida juurikaan auttaa tentissä :D

Kuitenkin kiinnostaisi kovasti ambulanssissa keikkailu opintojen ohessa, ja perustason luvathan tuo vähintäänkin vaatisi. Uskoisitteko, että itseopiskelulla mahdollista päästä perustason tenttiä läpi, ilman siis käytännössä ensihoidon opetusta, vaikka nyt opinnot ensihoitopainoitteisesti käymmekin. Ajattelin jos kesään mennessä lueskelisi tuota ensihoidon perusteet -opusta. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS
  • 2 kuukautta myöhemmin...

Aika outoa, että perustason tentti vasta vikana vuonna... Olisi erittäin tärkeää että pääset joka kesä tekemään perustason duunia, jotta sitä työkokemusta kertyy; nopeuttaa sitten hoitotason lupien saamista (vaatii 1v perustason kokemusta). 

 

Ymmärtääkseni ei ole mitään virallista "perustason ensihoidon tenttiä" vaan kun sen kurssin on läpäissyt, saa tehdä perustasolla hommia (näin ainakin omalla kohdalla tein). 

 

Jos kiinnostaa, voit selailla meidän perustason kurssin sisältöä

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 viikkoa myöhemmin...

Ammattikorkeassa ainakin meillä siis 1 & 2 vuosi on yleissairaanhoitajanopintoja, eli 100% samat kurssit kuin sairaanhoitaja-linjalla. 3 vuosi sitten kokonaan perustason ensihoitoa, ja loppuvuodesta perustason tentti. 4 vuosi sitten on hoitotason ensihoitoa, ja luonnollisesti 4. Vuoden lopussa hoitotason tentti. 

 

Näimpä, olinkin miettinyt että jos pt-tentin saisi nyt jo tehtyä läpi, pääsisi jo lanssihommiin töihin.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tentit organisoidaan joka sairaanhoitopiirissä hiukan erilailla. SHP nettisivuilta, ensihoidon opettajilta tai potentiaaliselta työnantajalta varmaan löytyy tietoa. LH:na taidat olla suoraan pätevä lanssiin kunhan tenttihommat hoidat ja työparilla on ensihoitoon spesifinen suuntaus/koulutus. Tentti on tyypillisesti helppo mutta kannattaa kyllä ohan tosissaan lukea joku alan oppikirja ajatuksella läpi ennen tenttiä ja ennen kaikkea töitä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Tässä sillä ei pitäisi kuitenkaan olla mitään väliä koska koulusuoritukseen kuuluva tentti on, jos SHP ja työnantaja katsovat että työskentelyn edellytykset täyttyy. Työnantaja ohjeistaa missä ja milloin tentin voi käydä suorittamassa jos haluaa töihin ottaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 8 kuukautta myöhemmin...
Vieras: Pohjoisesta

Oulun AMK:ssa ensihoidon perustason opinnot alkavat heti ensimmäisenä vuotena rinnakkain sairaanhoitajan perusopintojen kanssa, ja perustason teoriatentti ja näyttökoe on toisen opiskeluvuoden keväällä. Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirit rinnastavat tuon koulun perustason testin omiin lupatentteihinsä ja myöntävät perustason lupia suoraan sen läpäisyn perusteella. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...