Jump to content
MAINOS

Perustason tentti ilman eh-opintoja?


mhoitaja

Recommended Posts

Moi vain,

Kiinnostaisi tosiaan ambulanssissa opintojen ohella keikkailu, lh pohja itsellä erikoistumisena mielenterveys- ja päihdetyö, tällähetkellä opiskelen ensihoitajaksi ammattikorkeassa, mutta opinnot aloittanut vasta tammikuussa eli ihan alkuvaiheessa vielä. Meillä ensihoidon opetus alkaa vasta 3. Opiskeluvuotena, ja pt-luvat saa siis 3. vuoden lopussa. Eli ensimmäiset 2-vuotta siis opiskelemme yleissairaanhoitajan opintoja, tosin ensihoitopainotteisesti. 

Työkokemusta psykiatriasta yhteensä noin 1.5v, mutta tämähän ei taida juurikaan auttaa tentissä :D

Kuitenkin kiinnostaisi kovasti ambulanssissa keikkailu opintojen ohessa, ja perustason luvathan tuo vähintäänkin vaatisi. Uskoisitteko, että itseopiskelulla mahdollista päästä perustason tenttiä läpi, ilman siis käytännössä ensihoidon opetusta, vaikka nyt opinnot ensihoitopainoitteisesti käymmekin. Ajattelin jos kesään mennessä lueskelisi tuota ensihoidon perusteet -opusta. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
  • 2 months later...

Aika outoa, että perustason tentti vasta vikana vuonna... Olisi erittäin tärkeää että pääset joka kesä tekemään perustason duunia, jotta sitä työkokemusta kertyy; nopeuttaa sitten hoitotason lupien saamista (vaatii 1v perustason kokemusta). 

 

Ymmärtääkseni ei ole mitään virallista "perustason ensihoidon tenttiä" vaan kun sen kurssin on läpäissyt, saa tehdä perustasolla hommia (näin ainakin omalla kohdalla tein). 

 

Jos kiinnostaa, voit selailla meidän perustason kurssin sisältöä

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ammattikorkeassa ainakin meillä siis 1 & 2 vuosi on yleissairaanhoitajanopintoja, eli 100% samat kurssit kuin sairaanhoitaja-linjalla. 3 vuosi sitten kokonaan perustason ensihoitoa, ja loppuvuodesta perustason tentti. 4 vuosi sitten on hoitotason ensihoitoa, ja luonnollisesti 4. Vuoden lopussa hoitotason tentti. 

 

Näimpä, olinkin miettinyt että jos pt-tentin saisi nyt jo tehtyä läpi, pääsisi jo lanssihommiin töihin.

Link to comment
Share on other sites

Tentit organisoidaan joka sairaanhoitopiirissä hiukan erilailla. SHP nettisivuilta, ensihoidon opettajilta tai potentiaaliselta työnantajalta varmaan löytyy tietoa. LH:na taidat olla suoraan pätevä lanssiin kunhan tenttihommat hoidat ja työparilla on ensihoitoon spesifinen suuntaus/koulutus. Tentti on tyypillisesti helppo mutta kannattaa kyllä ohan tosissaan lukea joku alan oppikirja ajatuksella läpi ennen tenttiä ja ennen kaikkea töitä.

Link to comment
Share on other sites

Savoniassa ensihoidon perustason tentti on heti perustason harkan jälkeen eli kolmannen vuoden ekalla lukukaudella.

Link to comment
Share on other sites

Tässä sillä ei pitäisi kuitenkaan olla mitään väliä koska koulusuoritukseen kuuluva tentti on, jos SHP ja työnantaja katsovat että työskentelyn edellytykset täyttyy. Työnantaja ohjeistaa missä ja milloin tentin voi käydä suorittamassa jos haluaa töihin ottaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Guest Pohjoisesta

Oulun AMK:ssa ensihoidon perustason opinnot alkavat heti ensimmäisenä vuotena rinnakkain sairaanhoitajan perusopintojen kanssa, ja perustason teoriatentti ja näyttökoe on toisen opiskeluvuoden keväällä. Pohjois-Suomen sairaanhoitopiirit rinnastavat tuon koulun perustason testin omiin lupatentteihinsä ja myöntävät perustason lupia suoraan sen läpäisyn perusteella. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...