Jump to content
MAINOS

Epäpätevän irtisanominen


Guest Hoitoapulainen

Recommended Posts

Guest Hoitoapulainen

Olen työskennellyt hoitoapulaisen tehtävässä jo liki 15 vuotta. Vakipaikka hallussa.

Nyt työnantaja on sitä mieltä, että kouluun tai ulos. Voinko kieltäytyä menemästä kouluun ja voiko työnantaja irtisanoa tämän vuoksi?

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kysymys kuuluu että miksi kieltäytyisit menemästä? Tuolla työkokemuksella saat koulusta todella paljon hyväksilukuja joten koulunkäynti on lähinnä muodollisuus.Vai periaatteestako hankaat vastaan?

Työnantaja ei voi pakottaa sinua kouluun mutta voi siirtää sinut toisiin tehtäviin jos hän katsoo että nykyinen koulutuksesi ei vastaa sitä osaamisen tasoa mitä tarvitaan.  Periaatteessa hän voisi iritsanoa sinut puutteellisen ammattitaidon puolesta mutta veikkaampa että tuolla työkokemuksella jää työnantaja toiseksi jos asiasta lähdetään käräjöimään. Toisaalta työntekijän aikaansaamattomuus (koulutuksen halukkuus yms...) voi muodostaa irtisanomisperusteen. Hankalia juttuja nämä aina ja loppukädessä näitä ratkotaan yleensä oikeudessa.

Jos nyt kuitenkin päätät mennä sinne kouluun niin muista vaatia työnantajalta palkallisena koulupäivät yms.

Link to comment
Share on other sites

Guest Aloittaja

Koulupäivät ovat palkallisia, mutta minua ei kiinnosta opiskella kahta vuotta asioita, jotka jo osaan.

Tarvittaessa voin mennä oikeuteen ennemmin kuin kouluun.

Link to comment
Share on other sites

Typeräähän se onkin opiskella varsinkin terveysalalla kun asiat ovat kuitenkin muuttuneet 15 vuodessa. Jos olisin työnantaja niin tutkisin kyllä kaikki mahdollisuudet potkia kilometritehtaalle tyypit jotka ensimmäisenä ilmoittaa että ei kiinnosta lisäkouluttautuminen varsinkin kun sen saa vielä palkallisena.

Link to comment
Share on other sites

Guest Hukkaan menevät eurot!

Kahvikuppi, todella sama kanta.

 

 Nyt tiedetään mihin meidän verorahat ja liiton maksut menevät jatkuvasti. Toisin sanoen näiden itsekäiden, omahyväisten, täydellisten  ym. hyväksi. Ei siihen mihin olisi oikea tarkoitus mennä ja lakimiesten aika menee "hukkaa" .Heillä olisi taatusti parempaakin  tekemistä. Harva meistä haluaa maksaa jatkuvasti verorahoja ja liitonmaksuja teidän kaltaisten hyväksi.  Työllistät ainakin liiton lakimiehiä vuosiksi, mutta et ajattele  talon toisia työntekijöitä, asukkaita ja esimiehiä.  Teidät olla todella itseään täynnä, kun ajatusmaailma on noin kapea. Teidän ajatusmaailma on kyllä jostakin toiselta planeetalta. Nykyisin VAADITAAN KOULUTUSTA ON ALA KUIN ALA, moni tieto menee vanhaksi JO 3 vuodessa ja koskee myös HOITOALAA eli siellä olevia kaikkia työntekijöitä teidät täydelliset mukaan lukien. Nykyaikana kuuluu olennaisesti jokaisen ammatti velvollisuuteen, pitää itsensä ajan tasalla. On, sama oletko sijainen, keikkalainen jne. jos tiedot ovat vanhoja siinä on selittämistä yhdelle jos toiselle.  Emme palaa koskaan enää kivikaudelle ja jos et pysy kehityksessä mukana jää kotiin.

ÄLÄ IHMEESSÄ MENE MIHINKÄÄN  KOULUUN. Pilaat toisten opiskelijoiden MOTIVAATION omalla asenteellasi. Myös TE:n toimisto laittaa koulutukseen ja siitä et noin vain KIELTÄYDY.  Voisit lukea päivänlehtiä, on harva päivä uutisissa. Herää jo tähän vuosisataan, ennen kuin on myöhästä.   Tiedetään tämän jälkeen, millaisia oikeasti löytyy työpaikoilta, omahyväisiä...., arvostus toisia ammattikuntia kohtaan tuli myös selväksi ja myös moni johtoporras herää kyllä todellisuutteen. Eivät taatusti unohda ja viattomat saavat taas kärsiä. Säälin esimiehiä, kenellä on noin täydellinen työntekijä.....Sympatiat ovat johtajien puolella......tiedoksi kaikki työnantajat eivät tule rahallisesti mukaan koulutuksiin ja voi olla harkitsevat tarkkaan tämän takia myös muiden koulutuksia. Voisit ajatella välillä myös toisia, kuin nyt ajattelet VAIN RAUKKAMAISESTI ITSEÄSI.

Link to comment
Share on other sites

Eikös nykyään saa näyttötutkintona näitä suorittaa ihan vaan tekemällä ne näytöt vai olenko ymmärtänyt väärin?

 Jos homma on oikeasti hallussa niin sehän on max 1kk juttu. Ja jos ei ole hallussa niin se koulu tekee hyvää.

Link to comment
Share on other sites

7.3.2017 klo 22.09, kahvikuppi_ kirjoitti:

Periaatteessa hän voisi iritsanoa sinut puutteellisen ammattitaidon puolesta mutta veikkaampa että tuolla työkokemuksella jää työnantaja toiseksi jos asiasta lähdetään käräjöimään.

Työkokemus ei korvaa papereita. Varsinkaan nyt kun yksityiselläkin puolella siirrytään esimerkiksi kirjauksessa vrk-korttiin.

Milläs kirjaat, kun et saa korttia, jolla pääset kirjaamaan? Kyllähän tuo silloin katsotaan epäpäteväksi ja eikö sellaisen saa sanoa irti?

Link to comment
Share on other sites

2 tuntia sitten, Vieras: Nkiy kirjoitti:

Työkokemus ei korvaa papereita. Varsinkaan nyt kun yksityiselläkin puolella siirrytään esimerkiksi kirjauksessa vrk-korttiin.

Milläs kirjaat, kun et saa korttia, jolla pääset kirjaamaan? Kyllähän tuo silloin katsotaan epäpäteväksi ja eikö sellaisen saa sanoa irti?

Meillä organisaatiossa (keskussairaala) pitää olla vrk-kortti kanssa. Tätähän ei saa esim. opiskelijat joilla on opintopisteet sijaisuuksiin (kesätyöt yms). Asia on ratkaistu toimipaikkakortilla joka on työpaikkakohtainen (esim. osastonsihteereillä on tälläiset kortit).  Tällä kortilla pääsee kirjaamaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kaikenlaisia korttiloita

Pääsehän tuota kirjaamaan ilman sitä korttiakin normaaleilla tunnuksilla. Ihan hyvä, kun puolet kortinlukijoista on aina rikki tai muuten vaan toimimattomia, tai kortti on mennyt työvaatteiden mukana ties minne pesulaan tai joku on ottanut sinun kortin epähuomossa ja vienyt sen ties minne.

Link to comment
Share on other sites

Tulevaisuudessa ei pääse kirjaamaan muutakuin korttiloilla :D

Ilmeisesti tää liittyy kantaan jontenkin? Tai siis näin meille töissä sanottiin, kun alettiin kortteja hommaamaan.

Ja meillä ilmeisesti myös laitetaan ulos kaikki epäpätevät. Kouluun tai ulos. Siinä on vaihtoehdot. Tai siis joo siut siirretään jonnekin sellasiin hommiin, et ymmärrät lähtiä ite.

Link to comment
Share on other sites

Guest Kortti sitä ja tätä

Mitähän sitten oikeasti tehdään, kun puolet porukasta ei voi kirjata? Kun laitteet tuntuu olevan paskana harvase päivä? Puolet porukasta hengaa tumput suorana kansliassa ja odottelee kiltisti vuoroaan, että pääsee nakuttamaan konetta.

 

Link to comment
Share on other sites

Joo, pelikortteja...

Huomaa, että henkilöstötarjontaa on nyt riittämiin. Jahka tulee taas se aika, että työntekijöitä saa hakea kivien ja kantojen alta, niin kortit unohtuu.. Ajatus voi olla kaunis, mutta menee vaikeaksi.

Muistan ajan, jolloin Helsingin kotihoidossa ollessani kannoin mobiililaitetta mukanani. Kun ei toiminut kuin satunnaisesti, niin ei toiminut. Sain siitä noottia, kun jätin sitten toimistolle. Taitavat olla verkonpainona nykyään.

Esimerkkinä teorian ja käytännön toiminnasta:  Case kauppakassitilaukset Helsingissä: Vanhus, joka ei pysty edes liikkumaan lähikauppaan, hoitaa suitsait tilaukset  Whatsappilla  ;) tai sähköpostilla. Et ihmeparantumisia..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Jaahas

Epäpätevää ei voi laskea mitoitukseen, joten ymmärrän hyvin, jos työnantaja heistä eroon haluaa.

Link to comment
Share on other sites

Juu muodollisesti päteviä riittää kyllä nykyään jonoksi asti. Jopa sellaisia joilla on työkokemukstakin. Kouluun vaan, laajentaa mukavasti maailmankuvaa. Minäkin haluaisin potkia tuolla asenteella roikkuvat jonon jatkoksi ja sipilän iloksi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...