Jump to content
MAINOS

Lintuinfulenssa


pekka

Recommended Posts

WHO on raportoinut laboratoriotestein varmistetuista ihmisten sairastumisista linnuista tarttuneeseen H5N1-influenssaan 34 potilaalla (Vietnamista 22 ja Thaimaasta 12), joista 23 on kuollut. Yleisin kuolinsyy oli infulenssan keuhkokuume. Valtaosa kuolleista oli lapsia.

Kansanterveyslaitos on varannut Tamiflu -lääkettä 1,3 miljoonaa kuuria. Lääkkeen vaikuttavana aineena oseltamiviiri. Lääkkeellä voidaan vähentää riskiryhmiin kuuluvien infulenssan vakavuutta, komplikaatioita ja hidastaa epidemiaa. Lääkkeen avulla voidaan suojata myös terveydenhuoltohenkilöstöä tartunnalta ja turvata terveydenhuollon toiminta epidemiatilanteessa. Rokotetta ko.tautia vastaan ei vielä ole.

Eri ministeriössä parannetaan toimintasuunnitelmia epidemiatilanteiden varalle.

Taas tulee mieleen se, että tälläaisessa tilanteessa ammatinvalinta ei ole ollut paras mahdollinen. Eturivissä joutuu tekemisiin sairastuneiden kanssa. Toisaalta meillä on taas parhaat suojautumiskeinot mitä taas esimerkiksi marketin kassalla ei ole (vaikka tämä joutuukin päivittäin useiden satojen ihmisten kanssa tekemisiin). Korkea mortaliteetti sairastuneilla on erittäin huolestuttavaa. Terveydenhuoltohenkilöstölle lääkkeiden jakoa epidemiatilanteessa on siis alustavasti lupailtu. Mutta millä mielellä lääkkeen tulisi ottamaan jos tietäisi että esimerkiksi omat perheen jäsenet eivät sitä tule saamaan? Pistää kyllä vähän mietteliääksi. SARS:ista selvittiin (ainakin vielä) säikähdyksellä, mutta miten käy nyt? Enemmän kuin toivottavaa on, että panepidemia tilanteelta säästyttäisiin. Oletteko jo työpaikollanne joutuneet tekemisiin lintuinfulenssaan varautumisen kanssa? Täytynee tarkastaa töissä, että ns. tubimaskit ovat käyttökunnossa ja päiväykset eivät ole menneet vanhoiksi. 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Kerran oli potilas jonka rtg-kuvien ja anamneesin perusteella toinen lääkäri epäili jonkinlaista lintuinfluenssaa ja toinen heitti sars:sin mahdollisuuden. Koko päivä oli hoidettu ilman maskia tai muita suojaimia. Oli vähän höntti olo mennä työpäivän jälkeen kotiin vaimon ja lapsen luo. No ei siitä kuulunut sen koommin mitään että pelkällä säikähdyksellä selvittiin, mutta kuitenkin...

Aina saa hävetä ja kärsiä.

Link to comment
Share on other sites

Guest Tanya

Samaa pohdin minäkin, että jos itse saisi rokotteen ja omat lapset ja mies jäisi ilman.... ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Juu, mäkin oon pohtinu sitä. Mulla kun on vielä astmaatikot lapset. Keuhkokuume ei oo kovin hyvä juttu.  ::)

Muutenkin mietityttää, että jos sellainen tulee, niin miten ihmiset osaa tajuta ajoissa vaaran? Kun nyt ollaan eletty niin pitkään pumpulissa. Toista se on kolmannen maailman ihmisillä jotka kuolee paljonkin tarttuviin tauteihin.

No, samassa veneessä ollaan. :- En todellakaan tiedä ottaisinko tamifluta vaikka saisinkin jos lapset ei sitä saa. Mieluummin kuolisin siihen niiden kanssa, kun jäisin ilman lapsiani.  cry.png Ja silti, vaikka sitä jaettais kaikille, niin ei se kovin hyvä tilanne silti oo, se tamifluhan ei taida parantaa 100 varmasti?

Anna muutokselle aikaa. Eihän mikään voi kasvaa pellossa, jota jatkuvasti kynnetään.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...