Jump to content
MAINOS

Nepotismi


Guest Ärsyyntynyt

Recommended Posts

Guest Ärsyyntynyt

Mielipiteitä siitä, että esimies ottaa oman lapsensa töihin ja antaa ystävälleen vastaavan "viran"? 

Pätevyys löytyy (vastaavan kohdalla en tiedä, onko vastaavalle vaatimuksia esim. koulutuksen suhteen, kuten sh/sosionomi)  ja sama se sinällään (ainakin itselleni), kuka niitä töitä tekee, kunhan hoitaa ne hyvin. Mutta siinä vaiheessa, kun moni työyhteisössä on sitä mieltä, että suurin osa keikkavuoroista menee tälle lapselle ja muutaman kerran on buukattu töihin sellaisinakin päivinä, kun on sanottu, että pärjätään vallan hyvin ilman sijaistakin. Samoin vastaavan nimitys oli lähinnä ilmoitusluontoinen asia. 

Kyse kaupungin ostopalvelupaikasta. 

Julkisellahan tällainen ei menisi läpi. 

 

Link to comment
Share on other sites

MAINOS
Guest Ärsyyntynyt

No mitäpä luulet, jupet? Tämä ja monet muut asiat ovat johtaneet siihen, että yksi on jo lähtenyt ja itse pääsen siinä mielessä helpolla, etten kuulu vakiporukkaan.

Link to comment
Share on other sites

No jos kysyä kerran täytyy että mitäs tuommoisessa tilanteessa, niin luulen että ei ole kytkin nousemassa niin helposti kuin pitäisi :D

Link to comment
Share on other sites

Guest No mutta

Onhan näitä esimerkkejä lapsen, veljen jne töihin ottamisesta vaikka pätevämpiä, koulutetumpia olisi ollut tarjolla kuntapuolella vielä tänäkin päivänä - palokunta puolella 

Link to comment
Share on other sites

Julkisella puolella asia olisi vakavempi, jopa mahdollisesti lainvastainen. Tästä syystä meillä pitkäaikaisen sijaispäätöksen tekee kolme virkaa tekevää ja vakinaistaminen menee näiden lisäksi tietty lautakunnan kautta. 

 

Yksityisellä.. noh, palkkaavat ketä haluavat ja rekrytointioikeus voi tosiaan olla yhdellä ihmisellä. 

Link to comment
Share on other sites

Tuttua touhua. Palkataan pomon sukulaistyttö, pomon suosikin tytär sekä vielä suosikin tyttären ystävä töihin. Ei jatkeva ammattitaitoisen sijaisen työsuhdetta, koska ei ole tarvetta työvoimalle, vaikka kesäomat edessä. 

Link to comment
Share on other sites

17.2.2017 klo 15.45, Etähoito kirjoitti:

Mietin että kyllä ammattiliittokin tuosta jotain sanoisi. Toki on varmasti myös haastavaa olla. Itse lähden kyllä siitä että jos ammatitaito / osaamisen alueella tehdään ns  koeaikana 3-4 isoa virhettä joita ei pitäs tulla - heti asia käsittelyyn, jos taas lääkehoidosta jäis niin heti ekasta. Mietin myös että voihan tuon ottaa kokouksessa aiheeksi; siitähän saa sitten ratki riemukkaan kokouksen. Voihan sitä perustella että vaikeitakin asioita tulee voida keskustellen käydä läpi työyhteisössä. On nähty myös että isot ongelmat lakaistaan maton alle ja kuvitellaan , että ei ole mitään ongelmaa - jossain vaiheessa tuo - peitelty möykky tulee esiin ja sepäs sitten tekeekin tuhoa. Työhyvinvointia ja avoimuutta ja tuloksen tekoa tuo " väärä suosiminen" ei tue mitenkään.

Vähän ot, mutta ajattelumalli, jossa koeajalla lääkehoidossa tehty virhe johtaisi työsuhteen loppumiseen ei mielestäni edistäisi potilasturvallisuutta millään tavalla, vaan lisäisi virheiden peittelyä, jonka seurauksena niistä ei myöskään voitaisi ottaa opiksi. Hyvätkin työntekijät tekevät virheitä, hekin ovat vain ihmisiä.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...