Jump to content
MAINOS

Lupauduin suullisesti kesätöihin, voiko sen perua?


Guest joku

Recommended Posts

Lyhykäisyydessään niin, että lupauduin suullisesti kesätöihin, mutta nyt minulle tarjottiin pidempää sijaisuutta paremmassa paikassa. Kai sen kesätyön voi purkaa, kun sopimusta ei ole tehty? Hävettää, mutta pakko toimia näin, koska muuten tilaisuus menee ohi.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Soita ja kerro että olisi tällänen setti. Kyllä työnantajan luulisi ymmärtävän. Noin tekee varmaan 80% tyypeistä keväällä. Otetaan vastaan eka paikka mitä saadaan ja sitten ootellaan irtoisko parempaa paikkaa kesälle. Toki työnantajaa kohtaan vähän kyseenalaista mutta eipä noista ole mitään jälkihommia tullut ikinä.

Link to comment
Share on other sites

Suullinen sopimushan on yhtä sitova kuin kirjallinenkin, eli työnantajalla on oikeus saada vahingonkorvauksia jos sopimuksen rikkominen aiheuttaa sille vahinkoa. Vaikka ihan kauheasti ei kai tällaisia vahingonkorvauksia kukaan ole joutunut maksamaan, niin aina kannattaa kuitenkin muistaa, että sopimuksista täytyy pitää kiinni ja että niiden rikkomisesta voi tulla seuraamuksia. 

Failure is always an option

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest Täti

Toisaalta tällä toisella työantajalla on tarjolla pidempi työsopimus, jonka varmaan vastapuolikin ymmärtää asiaa ilmoittaessa ja pahoitellessa ja kun virallista työsopparia ei ole vielä tehty. Omalla kohdallani ei koskaan ole ollut hankaluuksia kun käynyt näin, en ole potenut myöskään moraalista krapulaa enkä vastuuttomuutta, mustalle listallekaan en ole joutunut, itseasiassa olen yhdessä tälläisista pakoista vakotuisena hoitajana tällähetkellä. 

Link to comment
Share on other sites

Onhan se aika moinen soppa kun kesätyöntekijä peruu tulonsa kesäksi toukokuun alussa , jolloin ekat kesäsijaiset jo aloittaa muutenkin. Tietää taas lisärekrytointia, pahimmassa tapauksessa sitä että mennään koko kesä vajaalla. Näen asiaa vain työnantajan näkökulmasta seurattuna. Kannattaa hyvissä ajoin perua tulonsa jos tietää että on saanut "paremman" kesätyöpaikan.

Link to comment
Share on other sites

MAINOS

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...