Jump to content

Lupauduin suullisesti kesätöihin, voiko sen perua?


Recommended Posts

Lyhykäisyydessään niin, että lupauduin suullisesti kesätöihin, mutta nyt minulle tarjottiin pidempää sijaisuutta paremmassa paikassa. Kai sen kesätyön voi purkaa, kun sopimusta ei ole tehty? Hävettää, mutta pakko toimia näin, koska muuten tilaisuus menee ohi.

Link to post
Share on other sites

Soita ja kerro että olisi tällänen setti. Kyllä työnantajan luulisi ymmärtävän. Noin tekee varmaan 80% tyypeistä keväällä. Otetaan vastaan eka paikka mitä saadaan ja sitten ootellaan irtoisko parempaa paikkaa kesälle. Toki työnantajaa kohtaan vähän kyseenalaista mutta eipä noista ole mitään jälkihommia tullut ikinä.

Link to post
Share on other sites

Suullinen sopimushan on yhtä sitova kuin kirjallinenkin, eli työnantajalla on oikeus saada vahingonkorvauksia jos sopimuksen rikkominen aiheuttaa sille vahinkoa. Vaikka ihan kauheasti ei kai tällaisia vahingonkorvauksia kukaan ole joutunut maksamaan, niin aina kannattaa kuitenkin muistaa, että sopimuksista täytyy pitää kiinni ja että niiden rikkomisesta voi tulla seuraamuksia. 

  • Tykkää 1
Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...
Guest Täti

Toisaalta tällä toisella työantajalla on tarjolla pidempi työsopimus, jonka varmaan vastapuolikin ymmärtää asiaa ilmoittaessa ja pahoitellessa ja kun virallista työsopparia ei ole vielä tehty. Omalla kohdallani ei koskaan ole ollut hankaluuksia kun käynyt näin, en ole potenut myöskään moraalista krapulaa enkä vastuuttomuutta, mustalle listallekaan en ole joutunut, itseasiassa olen yhdessä tälläisista pakoista vakotuisena hoitajana tällähetkellä. 

Link to post
Share on other sites

Onhan se aika moinen soppa kun kesätyöntekijä peruu tulonsa kesäksi toukokuun alussa , jolloin ekat kesäsijaiset jo aloittaa muutenkin. Tietää taas lisärekrytointia, pahimmassa tapauksessa sitä että mennään koko kesä vajaalla. Näen asiaa vain työnantajan näkökulmasta seurattuna. Kannattaa hyvissä ajoin perua tulonsa jos tietää että on saanut "paremman" kesätyöpaikan.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Rekisteröidy yhteisöömme

    Tervetuloa joukkoon!

×
×
  • Create New...