Jump to content
MAINOS

Lupauduin suullisesti kesätöihin, voiko sen perua?


Vieras: joku

Recommended Posts

Lyhykäisyydessään niin, että lupauduin suullisesti kesätöihin, mutta nyt minulle tarjottiin pidempää sijaisuutta paremmassa paikassa. Kai sen kesätyön voi purkaa, kun sopimusta ei ole tehty? Hävettää, mutta pakko toimia näin, koska muuten tilaisuus menee ohi.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Soita ja kerro että olisi tällänen setti. Kyllä työnantajan luulisi ymmärtävän. Noin tekee varmaan 80% tyypeistä keväällä. Otetaan vastaan eka paikka mitä saadaan ja sitten ootellaan irtoisko parempaa paikkaa kesälle. Toki työnantajaa kohtaan vähän kyseenalaista mutta eipä noista ole mitään jälkihommia tullut ikinä.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Suullinen sopimushan on yhtä sitova kuin kirjallinenkin, eli työnantajalla on oikeus saada vahingonkorvauksia jos sopimuksen rikkominen aiheuttaa sille vahinkoa. Vaikka ihan kauheasti ei kai tällaisia vahingonkorvauksia kukaan ole joutunut maksamaan, niin aina kannattaa kuitenkin muistaa, että sopimuksista täytyy pitää kiinni ja että niiden rikkomisesta voi tulla seuraamuksia. 

Failure is always an option

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

  • 2 kuukautta myöhemmin...

Toisaalta tällä toisella työantajalla on tarjolla pidempi työsopimus, jonka varmaan vastapuolikin ymmärtää asiaa ilmoittaessa ja pahoitellessa ja kun virallista työsopparia ei ole vielä tehty. Omalla kohdallani ei koskaan ole ollut hankaluuksia kun käynyt näin, en ole potenut myöskään moraalista krapulaa enkä vastuuttomuutta, mustalle listallekaan en ole joutunut, itseasiassa olen yhdessä tälläisista pakoista vakotuisena hoitajana tällähetkellä. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Onhan se aika moinen soppa kun kesätyöntekijä peruu tulonsa kesäksi toukokuun alussa , jolloin ekat kesäsijaiset jo aloittaa muutenkin. Tietää taas lisärekrytointia, pahimmassa tapauksessa sitä että mennään koko kesä vajaalla. Näen asiaa vain työnantajan näkökulmasta seurattuna. Kannattaa hyvissä ajoin perua tulonsa jos tietää että on saanut "paremman" kesätyöpaikan.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...