Jump to content
MAINOS

Työn ergonomia


Dippidii

Recommended Posts

Mites porukka suhtautuu kun terv.huollon yksikössä jossa suoritetaan kuvantamista 24/7 eli potilaita tulee liukuhihnalta, hoitajat eivät voi enää ergonomisesti tehdä työtänsä eli joko yksin/kaksin esim siirretään/nostellaan painavia huonokuntoisia sänkypotilaita? Eli pitääkö työntekijän repiä niin kauan itsensä äärirajoille kunnes terveys lähtee lopullisesti? Esimiehelle jos sanoo näistä tilanteista, todetaan vaan että eipä siinä mitään voi eikä ole rahaa enempiin hoitajiin. Työpaikassani on suurin osa nuoria hoitajia jotka innokkaasti haluaa päteä ja tehdä hulluna töitä mutta musta tämä ei vaan mene oikein. MItäs sitten kun/jos työtapaturman takia joku paikka lähtee operointiin mutta työnantaja edellyttää pystyt edelleen raatamaan epäergomisestikin ja jos et pysty niin potku perseelle?

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS
Vieras: On meillä kaik nii hyvin

Samaa miettinyt, mutta ilman vastausta. Eipä tuo edes koske nimenomaan kuvantamispaikkoja vaan ihan jokaikistä (tai lähes) yksikköä. Kaikkialla pitäisi yksin pystyä siirtelemään satakilosia ihmisiä.

Paras esimerkki tämä Hesan isoin vanhustenvarasto jossa johtajakin usein toitottamassa kuinka kaikki on heillä vallan loistavasti. Noh, siellä varastossa on selkeä ohjeistus (tai ainakin oli jokunen vuosi sitten), että nostoissa pitää olla aina kaksi hoitajaa. Vaan mistähän löytyy sitä aikaa, että joka nostossa voi olla kaksi hoitajaa? Ei mistään.

Eli kyseinen virallinen ohjeistus ohitettiin. Ei sitä voinut noudattaa.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Käytättekö HaiProta työsuojelullisissa ilmoituksissa? Tehkää jokakerta haiproo kun ergonomia pettää työn määrän, resurssien tai apuvälineiden puutteiden takia. 

 

Nimim. ensin tuli sanomista, seuraavalla viikolla työsuojeluvaltuutettu ja fyssari käymää töissä. Ei toki muutosta tapahtunu, mutta kuitenkin.. 

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

Rohkeutta kehiin! Tuntuu, että hoitoalalla ollaan liian kilttejä, tai ei uskalleta sanoa asiasta; pelätään ehkä hankalan mainetta tai potkua persuuksille.  Tämä asenne kun muuttuisi, niin ehkä positiivista kehitystäkin alkaisi.

Itse tunnen ex-hoitajan, joka kiltteyttään, ruuhkassa yritti siirtää raskastekoista henkilöä yksin. NAKS! työura oli kerrasta poikki ja eläkepaperit kourassa. Et miettikää sitä, että kyseessä on teidän terveytenne ja elämänne.

Niin, kaikkihan on hyvin hoidossa, ainakin Hgin Kaupungin "Peipposen" mukaan (HS mielipidesivu). Hyviä vastineitakin on kirjoitettu, kiitos siitä. Kirjoituspöydän takaa kun ei nää sitä todellisuutta, mitä me kenttäläiset joudumme päivittäin näkemään.

Suora linkki kommenttiin
Jaa toisille sivustoille

MAINOS

Arkistoitu

Tämä aihe on arkistoitu, siihen ei voi enää vastata.

×
×
  • Luo uusi...